Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Carbon Clean Hakkında...

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda zinarturgut tarafından 24 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Merhaba arkadaşlar. Bi konuda danışmak istedim sizlere. Amcamın Passat'ı 4 aydır çalışmıyordu. Bugün çalıştırdık ve benzindeki pislikten dolayı stop edip durdu. Vurdurarak çalıştırdık. Enjektörleri ayaküstü temizlettik ama bir carbon clean yapmakta fayda var diye düşünüyorum. Bu uygulamanın benzinli bir araç için maliyeti nedir? Ve gerçekten fayda eder mi sizce... Hadi bakalım HyundaiClubTr'ciler. Gösterin hünerinizi...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

2. Misafir

Misafir Guest

Zınar'cım "CC" şu demektir......Carbon Clean, yani carbon temizliği yani piston kafalarında biriken karbon'un yani kurum'un temizliği.....
    Bu işlemin amacı,yakıtla beraber kimyasallar verilerek piston kafasındaki kurumların sökülmesidir, bu arada "eğer var'sa ve de kullanılan kimyasal'ın bu pislikleride temizleme özelliği var'sa" yakıt yolarındaki pisliklerde temizlenmiş olur, bilmem anlatabildim'mi, bu işlemin faydalı olabilmesi için sıfırdan itibaren her 25.000km ile 30.000km arası yani kurumlar iyice sertleşmeden yani kimyasalların kurumu çözebileceği durumdayken yapılması lazım, aksi taktirde kurum sertleşir ve kimyasal bu kurumu sökemez verdiğin paranında ancak %20 karşılığını alırsın, o da yakıt yollarındaki pislikleri temizlediği taktirde, bilmem anlatabildim'mi, yani yukardaki şartlar oluşmadığı halde önüne gelenin CC yaptırdığı ondan sonrada "vay şöyle süper oldu vay böyle mükemmel oldu" dediği hikaye..ben bu yüzden kapak açtırdım.

3. zinarturgut

zinarturgut Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ne yapcaz bu arabaya o zaman Coşkun Abi. Adam ingilterede. Aracı hizaya sokmamı istiyor. Nasıl bir işlemle araç kendine gelebilir. Aracın km si 75.000

4. Misafir

Misafir Guest

Önce standart bakım yaptıracaksın....

1 - Bujiler
    2 - Hava filitresi
    3 - Enjektör temizliği
    4 - Yakıt pompası temizliği
    5 - Yakıt filitresi temizliği

gibi sarf malzemelerini elden geçir, bu kadar uzun süre yatan motor, piston izi bile yapar....bi de sağlam bir akü al.

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    coşkun abi bizimki 17binde...şimdi biz bu CC işini ne zaman nasıl yaptırıcaz..servis yapar mı.? birde bakımla ilgisi varmıdır..mesela 30.000 bakımı yapılmadan önce mi sonramı yaptırmak lazım..son olarak nasıl yapıyorlar bu işi..

6. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Ben 50.000 Bakımında Carbon Clean yaptırdım..Hatta konu açmıştım ama fazla ilgi görmedi..Carbon Clean'de depoya oktanı fazla bi maddeyi 20 dk boyunca attılar..Bu arada araçta 3.000 devirde sabit çalıştı..Sonra 15 dk rölanti de çalıştı..Yakıtta bi değişiklik sezmedim fakat alt devirlerim biraz kuvvetlendi..En azından hergün çıktığım bayırı 2yi istemeden 3. viteste çıkıyorum..Fiyatı da serviste KDV dahil 60 Lira civarıydı..

7. Misafir

Misafir Guest

30.000 bakımını yaptırmadan (25.000'de felan)evvel CC yaptırdaha sonra'dabakım'a sokarsın....nasıl yapıldığını arkadaş kabaca anlatmış.

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    peki servis yapar mı bu işi..?

9. Misafir

Misafir Guest

Valla o kadarını bilemiyeceğim ama bana soracak olursan BOSH servisinde yaptır...

10. legion

legion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Emre Akçay
    Serviste yaptırdım ben..

Bu Sayfayı Paylaş