arkadaşlar dün çanakkaleye gittim günübirliğine.pazartesi gecesi saat 12 de çıktım yola. istanbul tarafından geliboluya gittim işim vardı.birisi benim tarlamı sürüyormuş hak taleb edecekmiş falan filan işleri herneyse burdan otobandan istanbul,istanbuldan tekirdağ. tekirdağ a kadar hiç bişey yok çok güzel ve rahat gittim. işkence tekirdağdan sonra başlayacakmış haberim yok.. tekirdağ malkara yoluna bi girersin..girmez olaydım.. yol çalışması var. yol tek gidişli gelişli şeride düşürülmüş ve sadece şerite girerken ve çıkarken uyarı tabela levha var.. şeride girdikten sonra hiçbi uyarı işareti yok.. bide yağmur bastırırmı... sileceklerin en son hızı varya.. o bile yetişmedi... sanki amazon ormanlarında yağmura yakalandıkta yukardan biri kovayla su döküyo.. allah yardım etti de sağ sağlim gittim eşim ve arkadaşımla ama gidene kadar ne çektiğimi bi ben bi allah biliyor...ben bide köy yoluna girdim malkaradan sonra daha rahat giderim diye..önüme domuzlar falanda çıktı allahtan durmadım ezmeden sağlu sollu geçtim.herneyse konu baya dağıldı. malkaradan sonra ben girer köy yoluna 50-60 ile gidiyorum. yavaş yavaş ama ne biçim bi yağmurdu..yolda kayıyo.tır falan geçti heralde yerler mazotlumuydu neydi.. sağ sağlim vardık geliboluya.. sabah 7:30... kahvaltı falan derken hava hayla yağıyo.neyse tarlaya bakamıycaz madem gidelim şehitlikleri falan gezelim dedik.geliboludan eceabat a giderken hava açtı.neyse şehitlikleri gezdik tabi ben uykusuz.tek araç kullanmasınıda bilen benim.. çektim bi şehitliğin otoparkına saat 9 da uyudum 1-2 saat.kalktım yola devam.şehitlik turu hediyelik eşya derken saat oldu 3.eceabattan geri gelibolu merkeze. önce karakol a gittik,jandarma bakıyormuş neyse adamlarda yardımcı olamayız diyolar.kendiniz bulun öyle gelin diyolar. neyse biraz araştırma yaptık,akşam yemeği ekmek arası mezgit sonra hava açık ya bi tarlaya bakalım dedik.fazlada mesafe yok hani. 3 veya 4 km.neyse gittik tarlaya.adamlar sürmüş benim tarlamı ekmişler falan.. tabi kimseyi bulamadık geri dönelim dedik.yağmur bi başladı tarladan çıkınca..busefer köy yolundan değil normal yoldan gelcem dedim. herneyse girdim normal yola girmez olaydım.40-50 km/h hızla geldik tekirdağ a kadar..bide sis bastı keşan yolunda.. önümdeki arabayı göremiyorum.sadece 4 lülerin ışık hüzmelerini görebiliyorum..öyle geldim keşan a. ben tabi yola konsantre gaz bitmiş gaz öttü eyvah dedim.silivriden otobana gireli 1 km olmuştu.. 20-25 km boyunca benzinde geldim çeyrek deponun yarısı gitti. benim benzinde bi sorun var ama bilemiyorum nedir.çeyreğin yarısı gitti ya..herneyse gaz aldım.ordan şişliye ve hayla yağmur yağıyo.bi az yağıyo bi çoğalıyo... şişlide arkadaşımı bıraktım ordan durmadan gebzeye..çayırova mc in ordan darıca yoluna girdim.neyse ordan eve geldim darıcada kapının önüne çektim arabayı..eve çıktık işte koltukta birkan pert.. sabah kilometreye baktım işe gelmek için arabaya bindiğimde 144,7 yazıyo. olamaz ya falan dedim kendi kendime murat abimi oto yıkamacı oda onu çağırdım güldü bana ama garip geldi dünyanın yolunu gittim falan yola çıkmadan öncede kilometreyi sıfırlamıştım hani gaz kaç para yakmışım km de bakmak için. neyse murat abi dedi 999,9 da sıfırlar kendini ded 1144,7 km yapmışım ve 197 tl lik gaz almışım yani buda 17 kuruş demek tabi hem yavaş gitmek zorunda kaldım hemde vitesle oynamadım ylda fazla gazda az yaktıda benzinde anlamadım ya çeyrek deponun yarısını yedi 25-30 km de..
istanbuldan canakkale icinyolu az uzayip kinalidan edirne otobanina oradan havsa cikisindan uzunkopru /kesan istiikameti kullanilarak kesan 4 yolda ayni noktaya cikilir. kinali kesan arasindan uzun olmakla birlikte sabit hizla daha az yakilir.
abi olay yakıp yakmamak değil.olay yolun berbatlığı ve yol çalışması. dikkatli gitmesinde fayda var ist üzerinden gideceklerin.
Sen galiba evreşe, şarköy yolundan gittin kardeşim.Ordan sadece gündüz gideceksin. Gece gitmek çok büyük risk o yoldan. Allah korusun araba bozuldu mu telefon da çekmez kalırsın orda. Bu yaz Metro Turizm gibi 5 kez gittim geldim arabayla. Haziran ayından beri o sorun devam etmekte kardeşim, hala yapacaklar, işin komik tarafı yapılmış olan yerleri tekrar söküp yapıyorlar. Eeeeee boşuna dememişler devletin malı deniz, yemeyen geri kalan da yolda karşına çıkan hayvanlar işte
aynen abicim varya ama öldüm öldüm dirildim ya o domuz çıktı ya karşıma nasıl kaçıyorum o yolda..anası falan çıkarda bişey olur diye abi yollar çok berbat ama ya. bidahaki sefere balıkesir üzerinden gidicem
2 eylülde Çanakkale dönüşü geldim o yoldan gece o yolda yolculuk yapmak tam bir rus ruleti. Doğru düzgün uyarı levhaları yok. Yol bir sağa geçiyor bir sola, Dibinden koca koca tırlar son hız gidiyor. Bir tane ışıklandırma yok. Çanakkaleden Tekirdağ a kadar yol da hiç aydınlatma yoktu. Allaha emanet yolculuk yani...
Aynen abicim.ya varya tek olsam umrumda olmaz ama eşim ve arkadaşımda arabada var. nasıl tırsıyorum bişey olucak diye.. tek olsam hiç umursamam ölümüne giderim ama işte emanet can taşıyorum arabada.. bide dediğin doğru ışık falan hiç bişey yok. tırcılarda insafsızlar. selektör yakmama rağmen hayla uzunlarla gidiyorlar..anlayışsız herifler...
Bursa balıkesir üstünden gitmek daha iyi... Orada da balıkesirden sonra orada da yol yapımları var ama büyük bölümü duble yol...