Arkadaşlar 2004 model Elantra'mın ön kapılardaki camları açılırken zorlanma yapıyordu. Şimdide 4-5 santim açıldıktan sonra daha fazla açılmıyor.Daha doğrusu zorlamak istemedim elektronik mekanizma zarar görmesin diye. Bu durum neden kaynaklı olabilir,nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?
Motor sağlamsa camla kapı arasına bişey sıkışmıştır, birşey yoksa motor bozuktur, başka ne olacak ki, hiç açılmasa sigorta atmış motor yanmış diyeceğiz ama biraz açılıyormuş.
Camlar biraz açılıyor ve daha fazla açılmıyorsa muhtemelen motorun içerisinde bulunan tel sıkışmıştır. Tel sıkıştığı zaman motor çevirmediği için çamlar açılmıyor. Sigorta bozulmuş olamaz cünkü çam biraz açılıyor diyorsun o zaman motora elektrik gidiyor demektir. Kapının için söküp çam motorunu çıkartıp içini kontrol edip sıkışan tel varsa yerine getirmen gerekiyor. Benim de arka pencereler açılmıyordu. çıkartıp yaptım.
Bence hava durumuna bağlı olarak genleşme sebep oluyor. Çünkü iki gündür hava fena değil ve böyle bir problem yaşamadım. Zaten çıtalarda oynama ve sıkışma olduğunu başka bir konuda belirtmiştim. Aynı şekilde camlarda ki fitillerde de bazı kısımlarda erime vardı. Sanırım bunları değiştirirsem sorun kalmayacaktır. Sizce de böyle bir durum soruna neden olabilir mi yani sorun bunlardan kaynaklı olabilir mi?
SİLİKON SPREY SIK. aynı sorun bende de vardı. camı açarken, özellikle SOĞUK HAVALARDA durup kalıyordu. yazın ise 5-10. santim arasında zorlanıyordu. usta arkadaşın tavsiyesi üzere camın hareket ettiği plastik yere silikon sprey (15-20 tl) sıktım. karlı havalarda bile açılıp kapanıyor.(hemde 2 senedir.) elentrada ön camlar açılırken arkaya, kapanırlen öne yığılır. arkada sürtünme daha fazla olduğundan cam inerken özellikle soğuk havada sıkşıp durur. silikon sprey az da olsa toz topluyor. bunu yazın bir parça bez yada peçete ile silersiniz, ama spreyin etkisi hala devam eder.
Aynen söylediğiniz gibi oluyor benim aracımda da. Deneyeceğim önerinizi,teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için.
benim araçta da var aynı problem. Denedim Yağışlı havalarda yapıyor. camı tamamen indirip ince bir tornavidaya sardığım ıslak mendille fitilin içini temizledim bir ton sertleşmiş pislik çıktı. Fitilin kapı içinde ve altta kalan kısmını düşünemiyorum. Benim fikrim çok fazla biriken ve tortulaşan bu pislik ıslanınca şişerek camı sıkıştırıyor ve açılmasını zorlaştırıyor.geniş bir zamanda kapı içini söküp temizleye niyetleniyorum ama yaz tatilinde yaşanmayınca aklına gelmiyor insanın. bu tatilde kesinlikle deneyeceğim. Ustaya sorunca cam krikosunun orijinalini al takalım hoca deyip çıkmıştı işin içinden
Benim admire de sıkıntı şu, özellikle ön camlar inerken seri ama kalkarken 15-20 cm kala durma noktasına geliyor ve elle destek vererek kapatmak zorunda kalıyorum. Silikon sprey alsam ve fitillere sıksam düzelir mi acaba?
Zamanında konuyu açmıştım arkadaşlar; https://www.hyundaiclubtr.com/konu/yag-gibi-kayan-camlar.31210/