Slm arkadaşlar bu gün büyük bi marketten -37 derece cam suyu aldım, bende bulunan ördek tipi antifiriz ölçme aleti ile ölçtüm hiç hareket yok sonra acaba aletmi bozuk diye yedekteki antifirizi ölçtüm alet çalışıyor ,bu alet cam suyunu ölçmezmi yoksa bana boyalı su mu sattlar acaba ?
Buzluktan cikabilirse çok iyi bence. Çogu cam suyu eksi bilmem kac derece diye iddaa eder ama çoğu oraya gelmeden donar. Mesela geçen sene -17 yi gördü eskişehir. O soguklarda donmuştu. Üzerinde -25 yaziyor. Siz hangi şehirdeydiniz?
Slm lar ben Ankara dayım az önce buzluktan çıkardım nasıl tarif etsem çok sulu kar olurya öyle olmuş tamamen donmamış ama donma emareleri başlamış -37 yide zor görür gibi bilemiyorum ,benim şaşırdığım Antifiriz bomesi bunu niye ölçmedi ,tüm cevaplar için çok teşekürler.
o alet sadece antifriz için ayarlanmıştır. yoğunluğa göre donma noktası gösterir. antifriz ile cam suyunun yoğunluğu farklı olduğundan çalışmaz.
Bence buzluk testi yanıltabilir. cam suyu haznesindeki su donmasa bile hortumdaki ya da püskürtme enjeksiyonundaki suyun donması yeterli. Neticede kütlece daha az su bulunuyor hortumda ve daha kolay donabilir
Cam sularında donmayı geciktirici karışım antifrizden daha az , antifriz için yapılan ölçüm cam suyunda farklı olur , cam suyu için hazırlanan sıvılar faklı. Donma için iyi sonuç alabilmek için kaliteli bir cam suyu gerekir. Sahillerin bile sıfıra düştüğü bu günlerde işi şansa bırakmamak gerekir. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi
En garantili olan shellde antifirizli cam suyu almaktı eskiden. Şimdi o bile kaç para olmuştur kim bilir
çok para olmuş valla. geçen baktım çok pahalıydı. bimden aldım bende. istanbulda hava öyle genelde sıfırın altına düşmüyor. -5 ile -10 arası donmasa yeter diye düşünüyorum. ama bir kaç kez afyona gitmiştim ocak-şubat aylarında. o zaman suyu boşaltıp shell marka antifirizli silecek suyu koymuştum. sabah 6da afyondan yola çıkarken arabanın üstündeki karı temizleyip donmuş camları kapıyı çözmeye çalışırken silecek suyu donmamıştı.