Aslında ilk aklıma gelen alkol oldu ama ispirto da olabilir. Bu konuyu niye açtım? Çünkü bu cam suyu diye aldığımız ürünler harbiden çok dandik bende suya antrifiz koyayım diye düşünmeye başlamış idim. Ama boyaya zarar verir mi? Sorusu geldi aklıma.
Kimyasal bileşimi önemli, yoksa araca zarar verir, Mesela bir arkadaşım iso propil alkol kullanıyor, etilen glikol de olur demişti, gerisi boya felan diyordu
Eyvallah o zaman şu alkol konusunu bir deneyeyim. Bugün araba ile epey uğraştım antiriz değiştirdim lastikleri değiştirdim ama cam suyu her zaman yaz kış kullanırım ama uyuz bir ürün
Antrifiz koyarsanız vıcık vıcık yağlı gibi bir şey olur bence,araca zararı bir yana silecekler üzerinde kayar,camı temizlemez bile tahminimce. Shell istasyonlarında satılan Shell cam suyu tavsiye ederim.
Arasıra bim 5 liraya satıyor ben 2-3 tane alıyorum uzun zaman gidiyor Antifriz yağlıdır eğer koyarsan hem depo hemde camlar yağ içinde kalır Würth marka 3 lira 20gr konsantre var arasıra ondan atabilirsin içine
ankara da -17 derecede donmadığına göre gayet iyi aynı ürünü benzinlikler 20 liraya kadar satıyorlar ;-)
shellde satılan shell marka 1 litrelik olanlardan alın. 1 litresi 5 lira falan, ben 5 yıldır her sene 1 tane alır koyarım. çok iyi. 1 litre alıp üzerine su ekliyorum. daha kışın ankarada ve eskişehirde donduğunu görmedim. bu arada würth de aldım ama pek memnun kalmadım.
Normal antifriz boyaya ciddi zarar verir asla kullanmayın cam için satılan antifrizli sulardan kullanın ikisinin içeriği çok farklıdır