arkadaşlar benim bir sorunum var sol ön cam çok yavaş kalkıyor bazen duruyor bazende tam tersi hızlı bi şekilde kalkıyor ben bu işi anlayamadım bazende sag ön taraftada oluyor ama sol tarafta daha çok oluyor kışın bi sorun yoktu sıcaklardanmı kaynaklanıyor böyle bi sıkıntıyla karşılaşan arkadaşlar varmı
Büyük ihtimal cam hareket esnasında engelle karşılaşıyor ve cam motorunu zorluyor, açma yaparken bir yandanda elinizle yardımcı olun bakalım aynı şeyi yapacak'mı, bu arada fitiller problemli olabilir, yani kirlenmiş yada kurumuş. Düzenleyen : Coşkun Uçar
aynı sorun benim 98 model accenttede vardı abi.Dediğin gibi fitiller sorunluydu.Birde cam motoru sıkışmış,o yüzden kaldırmıyordu.
Fitilleri temizleme yada onarma gibi bir şansın yok gibi, değişmesi lazım ancak verdiğin bilgiye göre fitiller ikinci ihtimal, asılproblemmekanizmada gibi gözüküyor, pimler boşluk yapmış olabilir, dolayısıyla yolu bulamıyor gibi geldi bana, kapı panzulotunu (döşeme)sök, mekanizma kabak gibi çıkar karşına, oradan görebilirsin nerede takıldığını yada zorlandığını..
bugün farkettim benim sol ön cam da diğerlerine göre daha zor kalkıyor, inerken pek farketmiyor ama biraz kafama takıldı, cam fitillerini değiştirsek yeterli olur mu acaba yoksa komple döşemeyi söktürüp greslemek mi lazım, önce cam fitillerini denemek lazım galiba https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif
bende de aynı sorun vardı. hırdavatçılarda silikon sprey var onlardan al bir kutu 5 lira gibi bişey. o spreyi cam fitillerine hatta kapı fitillerine de sıkabilirsin. ben denedim gerçekten çok işe yarıyor. silikon spreyden önce cam fitillerine sıvı gres bile sıkmıştım ama işe yaramamıştı. hatta mekanizmayı komple söktüm yağladım 1-2 gün sonra eskiye dönmüştü. silikon spreyi sıkınca düzeldi. Düzenleyen : mursel_balci
Benim aracında sol cam arasıra kalkerken takılıyor.İnmesin de sorun yok.O kalkmadığı zamanlarda elimle yardımcıı oluyorum.Camın orta kısmına geldiğinde böyle bir sorunla karşılaşıyorum
teşekkürler Mürsel dostum, silikon spreyi fitillere sıkınca yumuşamasını mı sağlıyor acaba işlevi tam olarak nedir??
Silikon sprey kaydırır. 5TL iyi bir rakammış ben 20TL ya almıştım. Genelde koşu bantlarında kullanılır. Hareketli parça ile metal yüzeyin sürtünmesini düşürür. Benim de böyle bir problemim var ve mekanizmadan. Cam öne doğru eğiliyor ve baskı yapıyor elimle iktirdiğim zaman hızlı ilerliyor. Bir de arka sağ bozuk asfaltta cızırtı yapıyor muhtemelen gevşek bir vida. Coşkun abinin dediği gibi panzulotu sökeyim demiştim bir ara ama sökememiştim. Şimdi bir daha deneyim bari. Anladığım kadarı ile görünen vidalar var, kapı kolunda 2 adet vida var. Bir de kapı metaline geçmeli bir sistem mi var. Yani tornavida ile kanırttıracağımız noktalar mı var acep ?