Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

CAM FİLMİ YASAL MI

'Aracın Dış Modifiyesi' forumunda designer79 tarafından 10 Aralık 2007 tarihinde açılan konu

1. designer79

designer79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞLAR cam filmi taktırmanın trafikte ne gibi sakıncaları war bilen yada başınızdan geçen olaylar varmı paylaşalım lütfen

2. designer79

designer79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    polis çevirince kıllık yapıp çiziyomuş falan yada ceza kesiyomuş yada bnm memurum işini bilir durumu oluyomuş

yani taktırmak sorun değil ama sonrasında yaşanan olaylar can sıkmasın üzülmeyelim...

3. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    bostancıda arkadas yakalandı 50 sefer gıttı bıse olmadı ama adamına denk geldı ve o an carrt dıye yırtmıslar fılmlerı 100 ytl galıba cezayı basmıslar bıdha yakanırsan arabayı da baglarız demıslerhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

4. albatros1

albatros1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla bende traktıracam ama cok koyusundan olmayacak sanırım ozaman bı sey demıyorlar sey de bebegım var gunes ısıgından korumak ıcın taktırdım de ben ole dıyom gercı benım bı kızım var ama olsun yalandan kımse olmedıkı sen ole de

5. Misafir

Misafir Guest

Peki kendinden siyah camlı araçların ne özelliği var? Onların ruhsatında filan camın rengi vs. gibi bilgiler mi var? Sonradan taktıranlara nedir bu eziyet?

6. albatros1

albatros1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ya ben bı sey duydum acaıp bı sırmıs

7. albatros1

albatros1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla solemem fılmlılerı ılgılendırıyo ama solemıyecem lutfen ızgara pardon ısrar etmeyın

8. Turgay

Turgay Yönetici

Alınan Beğeniler:
    68
    Ad Soyad:
    Turgay ÖRSBAŞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    ne duydun solesene albatros1 sır mı var. aramızda .https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

9. Onur-d

Onur-d Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    36
    Ad Soyad:
    Onur Dursun
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    ruhsata işli degılse renklı camlarınıda ya catır catır sokersın yada rusata ısletırsınhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

10. albatros1

albatros1 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yav mevzuyu sıcak tutuyom amasra gezısıne katılanlara ceza kesılmeyecekmıs ayrıyeten emnıyet teşkılatı gezıye katılanlara kendı personel maaşlarından ayırdıkları para ıle cam fılmı taktıracakmıshttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

11. bozoklu

bozoklu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    polisten polise fark ediyor.herkes orda burda simsiyah camlı arabalar görüyordur.bunların bazıları orjinal bazılarıda sonradan takma.işte bu sonradan takmalar piyasada gezdiğine göre şanslı olanlardandır diye düşünüyorum.
    polis normaldesorun çıkarıyor gibi gözüksede efendi gibi araba sürenleri görmemezlikten geliyorlar.

12. Misafir

Misafir Guest

İşte ben de bunu diyorum, demek ki cam filmini de gidip ruhsata işletebiliyosun... Maliyeti nedir ki acaba ruhsat için?

13. bozoklu

bozoklu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ruhsata işletiliyormu ?ilk defa duydum.ne kadar bir fark verilir bilen varmı.

14. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    tabiki renkli camlar ruhsata işlenir.bende eski transporterde en koyusundan çizilmez film vardı 5 camda hiç bir şey denilmedi.kaç kere polis çevirdi ama ona bişey demediler.

fakat bodrumdan gece 3 de izmire gelirken yanlış yola sapmıştım ondan sonra yol boştu geri geri geliyordum tam o sırada jandarma arabası yanımdan geçti.ve ben yolumu düzeltip devam ettim bi 6-7 km sonra arkadan sellektör yaparak jandarma önümü kesti.aracın arkasında silahlarıyla jandarmalar indiler 5-6 kişi.arabanın etrafını sardılar arabada 2 aileydik.baktılar incelediler niye orda geri döndünüz diye baya bi sorguya çektiiler sonucunda bıraktılar bunun nedenide biraz cam filmine bağlantılı:)

15. soysuz_era

soysuz_era Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ruhsata işletmek bence saçma ne gerek var ama işte ah su polisler adamı varyaa

16. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Cam filmi yasal değil. Kaza yapmıştım. Polis geldi karşı taraf suçlu falan çıktı arabanın etrafında tur atarken camda film yasak dedi. Neden falan dedim işi acemiliğe vurmaya çalıştım. Genelgeyi getirdi. Bu son terör olaylarından sonra arkadaşlar cam filmlerine çok hassas davranıyorlar. Sökün dedi gece 1 falan olduğu için bu karanlıkta nasıl sökeceğiz dedi. Neyse kazayla ilgili işlemleri yaptıktan sonra takılın peşime gelin dedi. Biraz gittim sonra durdular ve başka bir kaza olmuş ona yetişeceklermiş onun için serbest bıraktılar ama sökün dediler.
    Sanırım benim memurum işini bilir olayına getireceklerdi ama parayı vermeyince karakolda da işleme tabi tutmayacakları için bıraktılar bizi...

Yani yasal değil ellerinde genelge var kıllık yaptılar mı bırakmıyorlar...

17. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Arkdaşlar filim takmanın cezası diye bişey yokdur.
    Trafik denetleme konunlarına göre halk arasındaki tabir ile Çevirme ( kontrol ) anında aracınızın içinin hem kendi can güvenliğiniz hemde görev başındaki olan memurların aracınızın içini görmesi gerekmektedir.
    * Dikkat ederseniz bir çok sürücü çevirmelerde araçlarının iç lambalarını yakarlar..

2 numaraya kadarcam filimlerinin takılması serbestdir 2 numara demek ( aracın koltuk ve iç sıcaklığını güneşden koruma maksatlıdır. )
    3 ve üzeri filimler araçların içlerinde ne işler çevrildiği belli olmayan şüpheli duruma düşdüğü için yasak denilerek sökülür.

18. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    İsterseniz denemesi bedava bir ekip otosunun yanında durun memur bey filmin en şeffafı dahi yasal mı cezai bir işlem gerektirir mi diye bir sorun bakalım :) Size memur ne cevap verecek...

Benim aracımı bağlıyordu. İsterse en şeffafı olsun yasaktır. Genelgesi var elinde itiraz edince çıkarıp gösteriyor. 90 ytl civarında cezası var. Filmleri sök dediği anda sökmek durumunda kalıyorsunuz.

Yazdığım gibi gördüğünüz ekibe hiiiçççç çekinmeden sorun birde polisine rastlarsanız oradan yayan dönersiniz :)

Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde aksesuar satışı serbest fakat kullanmak yasaktır.

19. okanalgun

okanalgun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1 - tipiniz
    2 - memurla konuşma tarzınız
    3 - aracınızı sürüşünüz
    4 - cam ların koyuluğu
    5 - polisin size kafa takması diyelim ozaman.

benim aracımdaki filim ler en koyusu ve defalarca çevrildim ki istanbulda olupda çevrilmeyen çok az kişi vardır ve kimsede sökmeye yeltenmedi...

20. Burak

Burak Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sadece şunu desem BASIN KARTI dahi gösterseniz işe yaramıyor.Ben kaza yapmıştım memur bağlıyordu. Arkamızdan gel bağlıyoruz aracını dediler. Neyseki başka bir kaza telsizlerinden geçmiş ona yetişecekleri için bırakmışlardı...

Bu Sayfayı Paylaş