Arkadaşlar yeni aldığım aracımın camlarına film cektirmeye gittim,Ancak önceki sahibi üzerindeki filmleri kendi sökmüş ve filmler ısıltmadığı için yapışkanları üzerinde kalmış arka camdaki rezidanslar kopabilir dediler temizlerken bu işlemi nsl gerçekleştirebilirim. Şimdiden teşekkürler
rezistanslar metal türevidir tinerle bozulacağını sanmam, ama sert bişeyle kazımayın.Pardon bu arada film içerden mi yapılmış?
Teşekkürler Evet içeriden yapılmış benim bildiğim kadarıylada cam filmi içeriden uygulanır ?Yanlış mı biliyorum acaba?
Doğru biliyorsunuz da bu rezistansları zedelememek için arka cama dışardan yaptıklarını görmüştüm.Hem rezistansları korumak hem de köşelere ulaşım zor olduğu için sanırım. diğer camlar kolay nasılsa.
Film dıştan çekilirse kısa sürede çizilir. Yapışkan kalıntılarını mikrofiber bez ve yağlı kontakt sprey (Sonax SX90 veya WD40) kullanarak, rezistans çizgilerine paralel doğrultuda biraz da bastırarak temizleyebilirsiniz. Kontakt sprey işe yaramazsa selülozik tiner %90 çıkartır. O da başarılı olmazsa endüstriyel yapışkan sökücüler var, yapı marketlerden edinebilirsiniz. Bir de rezistans çizgilerine uzak yerdeki kalıntıları metal kazıyıcı ile temizleyin bence, daha az uğraştırır. Düzenleyen : tahrikk
Filmin dıştan çekildiğini ilk defa duyuyorum.Yapan usta(!) ya acemiymiş yada uğraşmak istememiş.Film söküldükten sonra arta kalan yapışkan tabakayı balata temizleyici spreyle kolaylıkla çıkartabilirsiniz.Tiner rezistansın üzerindeki kaplamaya zarar verebilir.Rezistans yine çalışır ancak dokununca elektrik çarpabilir.Tecrübeyle sabittir
Ben bikez yapılırken görmüştüm belki de yanlış görmüşümdür bitene kadar da izlemedim zaten arkadaşlar. Söylediklerim tamamen kendi düşüncem.
Dışardan kalıp çıkartılıyor.İçerden kesmesi zor diye.SAnırım siz kalıp çıkartma evresini görmüşsünüz.