arkadaşlar 2009 era bej renginde aracıma açık renk film yaptırmak istiyorum. uzun yolculuklarda güneşi engelleyen bir şey olsun istiyorum. birde geçen gün arkadaş farklı bir şey söyledi reflekte cam filmi diye bilgisi olan varsa yardımcı olabilirseniz sevinirim. Düzenleyen : ercan585
ERCAN BEY SENIN ARABANIN AYNISINDAN BEN DE DE VAR BEN DE DUSUNUYORUM AMA HIC ARAŞTIRMADIM SELAMLAR...
en açık renginden (light black) yaptırmanızı öneririm. benim araçta orta koyulukta (medium black) vardı. yaklaşık 8-9 ay bindikten sonra geçen hafta trafik ışıklarında beklerken polis gördü,ceza yedim. Trafik polisleri gördümü affetmiyor. en açığı olursa o kadar belli olmuyor filmli olduğu. yada hiç yaptırmayın, paranıza yazık olur.
benim arabada en açık tonu var amerikan çizilmez lumar marka 1 numara şu ana kadar polisle hiç bi sorun yaşamadım yaptırırsanız lumar 1 numara yaptırın bence biraz pahalıdır ama hiç bi sorun yaşamazsınız 10 yıl garantili lumar club card veriyolar bi sorun oldugunda tüm lumar bayilaerinde hallediyolar daha önce piyasa malı film çektirmiştim 2 gün sonra kabarcıklar ve çizilmeler meydana geldi söktürdüm lumar yaptırdım şimdi memnunum ..
Bence kapı camlarına yüzde yirmilik arka cama yüzde 5 lik yaptırın ben o şekilde yaptırdım çokta memnunum.
Ön camlara (Ön, sürücü kapısı yan camları) film yasak. Arkaya da istediğiniz kadar koyu yaptırabilirsiniz, ciddi sorun olmaz ama ön şeffaf, arka koyu olunca da hoş olmaz. Koyu filmler güneş ısısını fazla yansıtmıyor ama UV özellikli oldğundan anca döşemelerin solmasını önler. Aracın rengi de uygun bence, en iyisi aynalı filmdir diye düşünüyorum. Güneş ışınlılarını yansıttığı için fazla ısı çekeceğini de düşünmüyorum.
benim önerim, pazar günü kendiminde siparişini verdiğim şu perde :http://www.hepsiburada.com/Liste/bo...spx?productId=otbod2893&categoryId=264131 Trafik Kanunda açıkça her türlücam filminin yasak olduğu yazılı.cezaya tabi.ayrıca tüm camlar bu yasakkapsamındadır.film çok hoş bir görüntü veriyor ancak filmli arabaylagönül rahatlığıyla gezemeyeceksek anlamı yok. Düzenleyen : YeniAccentEra10
Bende çektim en koyunun bi açığı baktım çok siyah oldu içi hiç gözkmüyo bu filmlerin rengi nasıl açılır bilen var mı bi arkadaş çamaşır sulu suyla sil dedi açar rengi dedi acaba doğrumudur. Düzenleyen : MURON70
Bizim camlar %20-25 kadar karartılmış oluyor zaten üzerine de koyu film çektirince aşırı koyu olur. Ben de en açık film düşünüyorum ama kendim çekmeyi planlıyorum. Tecrübem yok ama biraz film harcayıp öğrenirim heralde.
Filmi cama tutturmak için ne kullanılıyor bilginiz varmı benimde yakın civarda yaptıracağım yer yok kendim yapmayı düşünüyordum.
ben kendim yaptım en zor olan kısım filmi doğru dürüst kesmek gerisi basit filmin etiketini çıkarıp camsille hertarafını ıslatıcan sonra cama koyucan sonra filmle verilen aparatla cam sil suyunu kenarlara ittirerek çıkarcan ama tabi böle yazmakla olmuyo videolar var izlerseniz öğrenirsiniz ben izleyerek öğrendim çektm idare eder bi filme para verdim 10 TL o kadar filmi çekerkende biraz çizildi ama fazla değil.
genelde camsil kullanılıyo ama ben lumar film çektirirken sabunlu suda kullanıldı yanlış hatırlamıyorsam .... Düzenleyen : marion
Cam temizleyiciyle kaydıramayabilirsiniz ama film uygulama sıvıları var bu iş için. Ben de birkaç ay önce film almıştım, arabaya uygulama işini muayeneden sonraya bıraktım. Acemiliği atmak için de evin girişin kapısındaki camlara film çektim. Üst tarafa koyduğum ilk film biraz kötü oldu ama diğerleri iyiydi. Eğer film alacaksanız çizilmeyen filmlerden alın. o da çiziliyor ama en azından silerken çizilmiyor. İki gün sonra çizilecekse verilen emeğe değmez. Uygulamayı da toz bir ortamda yapmak gerekiyor. Camları sökebiliyorsanız iyi olur. Sökemiyorsanız da biraz uğraşmak gerekir. Starex'te daha kolay olacak işim, sizinki daha zor. Filmler kendinden yapışkanlıdır. Doğrudan cama yapışmaması için araya sıvı sıkılır ve sonra baskıyla atılır. Uygularken; camları cam temizleyici veya film uygulama sıvısı sıkarak iyice silin. Bu iş toz, hav bırakmayacak mikrofiber bir bez veya güderi ile yapın. Sonra filmin arka tarafındaki şeffaf bandı bir taraftan kaldırın ve kaldırırken de filme sıvıyı sıkın. Sıvı su gibi akmalı, kuru yer kalmamalı. Aynı şekilde cama da svıyı sıkın ve filmin alt ucunu cama yapıştırın. Sonra film katlanmadan ve arada hava boşluğu da kalmadan yatırarak, alttan üste filmi yapıştırmaya devam edin. Arada hava kalmadıysa bundan sonra daha kolay. Filmi hizaladıktan sonra ortadan başlayarak spatulayla ortadan dışarı doğru bastırarak, aparatın kenarı da filmi çizmeyecek şekilde filmin üstünden çekin. Ortadaki sıvı çıktıktça filmin yapıştığını hissedersiniz. Arada sıvı veya hava kalırsa dıştan bakarak hemen anlayabilirsiniz. Yine oraya da spatula çekersiniz ama işe yaramazsa son çare olarak ince bir iğne batırıp ordakihavayı almak gerekir. Arada hava kalmadıktan sonra da sıcak hava tabancası veya saç kurutma makinesiyle filmin üstünden bir dakika kadar sıcak hava ile geçin.
Film işini muayeneden sonraya bıraktım ama uygulama yaparken mutlaka fotoğraf çekeceğim. Benim aldığım film 1 metre 75 cm genişliğinde 8-10 m uzunluğunda bir şeydi. Açılan camların uc kısımlarının çok iyi yapışması fazlalığın sıfırından maket bıçağıyla alınması gerekiyor. Yoksa aç kapa film uçtan kalkmaya başlar. Bendeki tüm camlar yapıştırma, arka camın dip kısımları da zorlamayacak şekilde. Sürgülü camın çıtası çıkıyordur bir şekilde. Çıkartıp açıkta yapabilirsen işin kolay olur, ama çıkartamazsan da fitilin olduğu bölgeden filmi sıkıştırarak göndermen gerekir. O kısımlarda zaten benim gibi acemilerin fazla yapabileceği bir şey olmaz.