Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

cam düğme ledleri

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda ilyasborlu tarafından 18 Aralık 2008 tarihinde açılan konu

1. ilyasborlu

ilyasborlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    slm arkadaşlar bende era team modeli var.cam otomatiği düğmelerinden sadece sürücü tarafındaki sürücü camının ledi yanıyo.diğerleri ve diğer camlardaki ledler yanmıyo.servise sordum komple düğme sisteminin değişmesi gerektiğini söylediler.bence kolay bi işlemle bu giderilebilir diye düşünüyorum.bu konuda bilgisi olanların yardımlarını bekliyorum...

2. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    benim admirada cam açma butonu camı yukarı kaldırmıyordu.panzotu sökmedeb düğmenin çerçevesini tırnaklarını kurtarmak sureti ile çıkardım.bir kaç parçadan geçmeli butonun elektronik kartı üstünde yeşil bir led var.dıştan farklı olsada içi aynıdır diye tahmin ediyorum.oraya ulaşıp kartı sökerek bir elektroniye baktırırsanız sorun çözülür gibi geliyor.komple değişimi pahalıdır diye düşünüyorum.

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bi ara artık led koymamışlar diye söylenmişti bir konuda...

4. ilyasborlu

ilyasborlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    komple değişim çok pahalı bi fiyat dedi hatırlayamadım.sorun elektronik sistem yok diye biliyorum.

5. sarhanos

sarhanos Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    firmanın çakallığı sadece...
    üç kuruşluk maliyet adına müşterisini kandırıyor..

6. scorpion3560

scorpion3560 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet 2007 den sonra hyundai era da tasarrufa gitti.direksiyondaki metal arma kabartma oldu.vitesteki metal kaplama yine kabartma oldu.led düğmelerinin 3 ü iptal oldu.bagaj kapağındaki keçeyi kaldırmışlar.yine istepnedenin üstündeki bagaj halısını değiştirmişler daha ucuz yollu bişey koymuşlar.

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    sadece 6 adet led ile çözenler oldu bu olayı.hatta bazı servisler led'leri alıp götürürsen ücretsiz bile yapıyorlardı,bildiğim kadarıyla zaten tesisatı varmış...

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    direksiyon arması ve vites kolu metal görünümü gerçekten güzel duruyor ama zamanla atma yapıyor mesela benimkiler şuanda simsiyah iğrenç gözüküyor.kabartma olması daha iyi oldu bence.

bagaj halısını kaldıran plastiği yenilerde koymamışlar.buda gerçekten iyi olmuş ben biraz zorlamıştım kırıldı,servis yapıştırdı tekrar kırıldı bende attım çöpe şuan orası açık duruyor.tabi normalde kırılmaz ama ben üzerinde 100 kilo olan döşemeyi zorlayıp kaldırdığım için elimde kaldı

9. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşım çok basit bir olay iyi bir oto elektrikçiye git. Kapı içindeki plastiği tutan sadece 4 adet vidayı sökünce butonlar olduğu gibi dışarı çıkıyor. Butonların içinde LED lerin oturacağı kanal ve elektrik tesisatı hazır. Sadece LED lerin ucuna direnç lehimlenecek ve buton içindeki kanala oturtulacak. Toplasan 1 saatini almaz. Servise gidersen sana elektrik tesisatı yok deyip başlarından savmaya bakacaklar. Üç kuruşluk şey için utanmadan yalan söyleyeceklerdir. Bana toplam maliyeti 20 ytl bulmuştu...

10. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    garantiye girmez mi acep bu konu

11. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ledin maliyeti o kadar çok mu ki tesisatı çekilmiş olmasına rağmen koymamışlar. komik bir durum.

12. Misafir

Misafir Guest

Gerçekten çok komik evet LED leri Karaköy de kiloyla satıyorlar yav. Tanesi 50 kuruş en fazla. Birde ucuna direnç bağlanıyor bu da 50 kuruş. Gerekli olan 6 LED + 6 Direnç... Elektrik tesisatı herşeyi hazır.

13. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1 adet alırsan tanesi 50 kuruştur sanırım. fabrika bundan tek kalemde binlerce alır ve tanesinin maliyeti çok çok uzuca gelir.

admiremde led var çok şükür http://hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. ebola32

ebola32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arka ve yan kapılarda da elektrik tesisatı var mı acaba? boşuna söktürmeyelim kapı içlerini sonra. varsa kolayca hallederiz sanırım.

15. Misafir

Misafir Guest

Hocam iki ayrı servis bana tesisat yok abi olsa yaparız demişlerdi. Hyundai yi aradım konu için, bana geri döndüklerinde isterseniz bu ışıkları takabiliriz ama 900 ytl maliyeti var dediler. Kafam bozuldu oto elektrikçi arkadaşıma gittim. Aslında ben tesisatını yaptıracaktım arkadaşa.Ön kapıda içteki plastiği sadece 4 adet vida tutuyor. Bunu çıkardık butonlarda olduğu gibi dışarı geldi. Parkları bir açtıkki ne görelimbaktık elektrik geliyor. Tesisatı hazır.Hatta LED lerin oturacağı kanal bile butonların içinde mevcut. Uyduruk durmuyor yani.Aynen orijinali gibi.Sonra LED ler ve dirençleri taktık 6 LED + 6 Direnç + 1 saat + 20 ytl ye maloldu. 1 senedir bu durumda hiçbir sorun yok... Yaptırmak isteyenler yaptırabilirler... Bana bu konuda 20 ytl lik malzeme içinyalan söyleyen biri aracı aldığım bayinin servisi olmak üzere 2 servisede bir daha gitmiyorum... Ayrıca bu iş için 900 ytl isteyen Hyundai nin iyi niyetinede bundan böyleasla ve asla güvenmiyorum... Yav kardeşim aracı satarken 100 ytl fazla al ama bu ışıkları tak...Ufak bir ayrıntı ama bence önemli...

16. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar milenyumlardada varmıdırki bu tesisat acaba???

17. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Olmayan bir tesisatın neyi garantiye girecek ki?

18. blackmagic77

blackmagic77 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    raven arkadaşım hangi tip led ve direnç kullandınız bizi bilgilendirebilirmisin kapıları açmadan hazır bulunduralım https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif şimdiden çok teşekkürler

Düzenleyen : blackmagic77

19. Misafir

Misafir Guest

Çok rahatlıkla bulabileceğin standart boyda yeşil renkte LED ler işinizi görür. Dirençlerde 12 V olan voltajı 9 volta düşürmek için gerekli direnç olmazsa LED anında patlıyor. Ön kapıyı nasılsa sökeceksiniz fabrikanın 1 tane takmış olduğuna bakın diğerlerini ve dirençleriherhangi bir elektronikçiden temin edebilirsiniz...

20. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bilen yok galiba????

Bu Sayfayı Paylaş