Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Çalışmayan Accent Era

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda Aytac Altay tarafından 12 Ocak 2025 tarihinde açılan konu

1. Aytac Altay

Aytac Altay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Aytac Altay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar. accent era 1.5 dizel aracım havaların iyice soğuması sonrası marş bassa da çalışmaz hale geldi. (ısıtma bujileri sağlam) Araba marş basıyor çalışıyor yarım saniye sonra stop ediyor, bazen hiç çalışmıyor enjektörler elden geçti, şamandıraya bakıldı ama gene aynı sorun mevcut... OBD ile baktığımda ilk önce bu hataları gördüm ve sildim sonrasında bu arızalar bir daha gelmedi. Hasbel kader araba çalışır sa sorunsuz olarak kullanılıyor bir anormallik yok ve motor sıcakken stop edip tekrar çalıştırdığımda sorunsuzca çalışıyor.

ardından mazot filtresini kontrol ettiğimde bir soketin takılı olmadığını ve kablosunun etrafta bulunmadığını bir sensöründe kablolarının dibinden kopmuş olduğunu gördüm. (yukarıdaki işaretli yer kopuk, aşağıdaki işaretli yerin kablosunu bulamadım) Öncelikle bu kopuk olan kablo yakıt sıcaklık sensörü olarak düşündüm ancak sıcaklık sensörleri genelde sıcaklı ile direnci değişen ntc veya ptc dirençleridir bu sensörün kablolarına elektrik gelmez çünkü bu kabloya 12v elektrik geliyor ve bu kablolar sensör kablosu olamayacak kadar kalın, o ısıtıcı rezistans olabilir mi? ancak sensörün dibinden ohm ölctüğümde açık devre olduğunu görüyorum yani bir rezistans olsa 3 5 10 ohm gibi düşük omaj görmem gerekirdi.
    sizce bu sorun neyden kaynaklanıyor başına gelen var mı ve bu sensörler tam olarak nedir?

Son düzenleme: 12 Ocak 2025
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, fren pedal sensörü ve turbo selenoidi arızası da vermiş, bunlara bakıldı mı? araç çalıştırmadan önce filtre üzerindeki pompayı sertleşene kadar pompalamayı denediniz mi?

Aytac Altay ve MAERKEK bunu beğendi.
  3. Aytac Altay

Aytac Altay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Aytac Altay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Evet hocam hava alma işlemi yaptım hatta o hırs ile o kadar sert bastırmışım ki resimde siyah kapak fırlayıp içinden mazot aktı. fren ve turbo kodları geçiciymiş bir daha gelmedi arabada egr iptal turbo uyarısı ondan olabilir şimdi tekrar inip çalıştırmaya çalıştım 5 10 marşta aldı 3-5 dk çalıştırıp stop ettim tekrar çalıştırdım tek marşta aldı şuan hata kodum bu resimdeki yakıt sıcaklık sensörü düşük uyarısı

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    buradaki arıza pompa üzerindeki sıcaklık sensörüyle alakalı. filtrenin üzerindeki ısı sensörü değil, ısıtıcı.

5. Aytac Altay

Aytac Altay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    56
    Ad Soyad:
    Aytac Altay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Saol hocam o ısı sensörüne müsait bir zamanda bakayım o zaman. Bu sensör yüksek basınç pompasında bulunuyor doğrumu hocam şamandıra üzerindeki elektrik pompasında olan değil yani rail sistemi pompasında.

MAERKEK bunu beğendi.
  6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    merhaba, görselde çok belli olmuyor ama hat üzerinde diye hatırlıyorum yada pompa çıkışında.

FTS = Fuel Tempature Sensor

7. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,941
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz