2004 elentra 1.6 gls lpg liaracım hep ikinci veya üçüncü seferde çalışıyor.Serviste krank mili pozisyon sensörü arızalı dediler.Değiştirdim ama sorun hala devam ediyor.Servistedetaylı araştırma yapmadan bulamayız dediler.Ne yapamam lazım?******************************************************************************************************************************************************
Bunun bir çok nedeni olabilir. Bu sıkıntının başlangıcıbellli mi? Bir revizyon sonrası mı oldu, yoksa durduk yere mi?
immobilizer ı kntrol ettirdiniz mi yada siz edebildiniz mi.. km sayaclarının ekranında anahtar resmi var mı..var ise..siz anahtarı taktığınızda anahtar resmi(ışığı) yanmalı. yanınca anahtarınız tanınıyor ve kontak çalışır. eğer anahtar hiç yanmıyorsa anahtarınız beyin tarafından tanınmıyor demektir, marşa basar ama motor çalışmaz. bu anlattıklarım benim başıma era da geldi. ve beyni cihazla okuduklarında anlaşılıyor zaten. 2 sebebi var. anahtar yuvası yağsız anahtar pim leri iyi oturmuyor ki bu durumda servis yağladı ve geçti benimkisi. 2. si immobilizer anteni bozuk. bu sistem kablo ile değil radyo dalgası ile çalışıyormuş. anten bozuksa veya temazsızlık anahtar bazen tanınıyor bazen tanınmıyor. eğer anahtar ışığı yandığı halde araba çalışmıyorsa tam servislik iş var demektir. sonuçta bizim yapacağımız bir şey değil ne olursa olsun. sadece bir elektrikçiye anahtar yuvasını yağlatmayı deneyebilirsin
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu problem daha önce yoktu.Akü zayıflamıştı.Aküyü değiştirdim.Daha sonra çalışmadazorlanmaya başladı.Acaba akünün zayıflığı bunlara neden olmuş olabilir mi?
Arkadaşında dediği gibi immobilizer'i kontrol edin lambası yanıyormu kontağı açınca.. Geçenlerde benimde başıma geldi servise gittim immobilizer anteni arızalanmış değişti..
Gaz ayar problemi. Gazda çok gittiğinizde veya araçtaki bir değişiklik (buji yağ filtreler vb.) gaz sistemi ayarların sapıtmasına yol açar. Bu durumda benzin sistemi de kendini bu bozuk ayarlara gore konumlandırarak sapıtır. İlk startta silkeleme, gaz yememe, 3-5 marşta çalışma gorülür. Benzin ile start yapıldığından ve Short Trip ayarları çıldırdığından motor ya aşırı benzin ile başlamaya çalışıyordur ya da çok düşük benzin ile. Bu nedenle gaz ayarlarını düzeltip (ince bir ayar yaptırıp) kurtulabilirsin. Bu konuda servet harcayanlar vardır. Once oksijen sensorü, hava akış sensorü, krank sensoru derken sonrasında enjektorler, kelebek, rolantivalfinin temizlenmesine kadar giden çozum arayışları vardır ama nafile. Bu konuda arabasını satan bile vardır. Benzinde de yapıyorsa bujiler ve buji kablolarından şüphelen. Ama sanmam. 2 gün benzinde yol yap düzelecektir. Ama bu durum nihai olmaz gene bozulur. Gaz ayarı ile daha iyi sonuç alırsın. Ayrıca sıcak motorda stop et tekrar dene 1. de marş alır. Düzenleyen : ibrahimulgur
Tam dediğiniz gibi motor sıcakken çoğu zaman tek marşla çalışıyor.Gaz ayarı da bu problem ortaya çıkalı hiç yaptırmadım.İnşallah yaptırınca kurtulurum.Çok teşekkür ediyorum.