Değerli hazirûn dün gece saat 23:00 sularında Sancaktepe den Ataşehir e doğru gelirken aracım bir anda önce devirden düştü gaz yemez hale geldi akabinden 3 km kadar sonra stop etti. Çalıştırdım 3 saniye sonra gene stop derken bunu defalarca tekrarladım yok Allah çalışmadı. Bu sabah aracı çekiciyle sanayiye aldık saat 13:00 den beri usta söküp takıyor mazot pompasında çıkmadı sorun bakalım Nerede çıkacak. Bu tip bir problemle hiç karşılaştınız mı? Yada fikriniz var mı? Tapatalk.......
Geçen hafta benim araç sabah parkettim, akşam çalışmadı, herşeyi kontrol ettim neyse birden çalıştı, çocuğu kreşten aldım, tak çalışmadı, uğraş uğraş çalıştı, yok dedim böyle olmaz, ustayı aradım, şuna bak buna bak derken anahtarın immo çipi mi antenimi birşey denmiş, belki böyle biseydir sizin arıza,
Göz atın isterseniz. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/hyundai-tucson-ani-frende-stop-etme.24437/ https://www.hyundaiclubtr.com/konu/santa-fe-2006-sabahlari-stop-etme-problemi.32169/
Kademe kademe bakmak gerek. En basitleri hava , yakıt filtreleri ORİJİNAL yada ORİJİN:ALE en yakın parça ile değişim. YAğ durumu , ve yağ filtresi ORİJİNAL yada ORİJİNALE yakın değişim sonrası kontrol. * DEPO boya kalkması yada pisliği atlanmamalı Herşey normal ise yakıt sistemi. 1. Göstergede yakıt filtresi işareti yanıyor mu ? yanmıyorsa 2. yanıyorsa depoyu temizlet, filtreyi değiş. temiz yakıt ve würt cr dizel yakıt katkısı kullan. 2. Yakıt filtresine yakıt geliyormu ? geliyorsa 3. gelmiyorsa depo geliş rekor hortumlarını kontrol et. Filtre ye yeterli yakıtın yeterli basınc ile gelmesi sağlansın 3. Yakıt geliyor Enjektörlere gidiyormu ? rekorlarda yada bağlantılarında açıklık yakıt artığı varmı ? GERİ DÖNÜŞ hortumu ve t bağlantısı çalışıyormu ? Enjektör pulları düzmü esnek mi ? gidiyor ve bağlantı sorunu yok geri dönüş sorunsuz Pullar DÜZ ise 4. gitmiyorsa neden gelmediği tespiti, bağlantı sorunu var ise rekor ve açıklıkların tespiti de düzeltilmesi. Kaçak varsa sorunun giderimesi, Geri dönüs sorunu giderilsin. 4. Enjektörlere gelen yakıt ve enjektör basınçları, EMME basıncı kontrol edilmeli. Emme manifoltu altındaki basın ölçerde arıza varsa basıncı olçemediğinden çalışma gerçekleşmeyecektir. Gerekli basınçlar var basınç sensörü çalışıyorsa 5. Emme altındaki bu sensörü SADECE parça olarak değişim yapabilirsiniz. BÜTÜNÜ SERVİSTE çok pahalı. 5.Enjektör ve bağlı grupta sorun bulunamadıysa POMPA test edilmeli. Fazla kurcalatmanızı tavsiye etmem. Sonrasını Yetkili SERVİS tarafına atın derim. Geçmiş olsun.
İmmo kontrol edin kontak anahtarını acc konumuna getirdiğinizde göstergede turuncu anahtar sembolü çıkmıyorsa immobilizer arızasıdır.
Değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. Problem katalitik konvektör de çıktı aşırı kurumlanmadan tamamen tıkanmış Tapatalk.......
Uzun yolda şöyle 20 dk veya daha fazla yüksek devir gidilince arabanın cigeri açılıyor resmen ne kurum kalıyor ne birşey. Sent from my iPhone using Tapatalk
yüksek devir katalitik konvertörü de temizleyebilir mi? öyleyse sorun yok ben zaten arada bir ciğer açma yapıyorum.
Araç 90 bin oldu fakat 6 sene yatmışlığı var yediemin de birde ustam hava hortumlarını emme manifoldunu filan yanlış bağlamışlar dedi susturucularda tıkanmış. Tapatalk.......