X markalı aracı yüksek kar marjı ile satan bayiler mi? Yoksa yüksek adedli ve indirimli alıp, liste fiyatının baya altında satan galeriler mi? Hatta bu kardan vazgeçmemek için vergi getirilmesini isteyenler mi? http://www.hurriyet.com.tr/2-el-otomobil-alacaklar-dikkat-ek-vergi-sinyali-40690890
zaten belli sayının üstünde alım satım yapanlar vergi veriyor. bence bu habere konu olan ek vergi çıkmayacak. bence isteyen istediği fiyattan satar, bayilerin yüksek kar marjı yaptığını da sanmıyorum. adam plaza tutuyor. sadece araç satmak için en az 10 kişi çalıştırıyor. ama galeriler 1 veya 2 kişi çalıştırıyor, 50-100 metrekare dükkanda satış yapıyor. ben ortada haksızlık ya da kazıklama göremiyorum
aynen katılıyorum plazalarda 10 kısı den fazla ekıp var. fıyatları gectım marka algısı var. goztepede bır kac galerı var bız taksıyı yenılerken ınanılmaz bır fıyatla hemde boyalı bulmustuk ve gayet memnun kaldık bu adamlar fılo alıp daha uyguna satabılıyorsa bence bayıde yapsın oda kazansın aracı plazada yatırmaktansa.
kiralama firmaları araçları 1 sene kullanıp kar ederek satıyor sanırım burdaki kırma goz dikmiş devlet
hiç kullanmadan satanlar da var. foruma birkaç ay önce yazmıştım, hatta birkaç kişi benim dediğim fiyatlara satışın imkansız olduğunu da söylemişti. liste fiyatı üzerinden %20-25 indrim yaptırıyorlar. sonra spot olarak satışa sunuyorlar, bayiye göre %10-15 indirim olabiliyor.
Biz geçen ay 0km ama galeriden bayinin pazarlıkla 65 dediği aracı 57bine aldık hemde bana 65 diyen bayiden alınma araç, kiralama şirketinden de değil, adamlar parayı vermiş nakit 10adet almışlar, alım tarihinden 20gün sonra araçlar gelmiş, galeri satışa koyar koymaz müşteri olduk ama karar verme 2 hafta sürdü, trafiğe çıkış tarihinden 2 haftalık aracı o zamanın liste fiyatından 11,400 lira, esas satış fiyatından 8000 lira ucuza aldık, aynı araç bu ay 4bin lira zamlandı, Ocak ayında ne olur bilmem.
Sonata alacagım zaman babam bana 2015 accent blue bulmuştu. Tam takamları hatırlamıyorum ama bayinin verdiği en son dip diyattan 7-8 milyar ucuzdu. Km 3-4 gibi birşey demişti. Araçlar direk tır ile galeriye gelmiş Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Özellikle istanbulda bir veya birkaç galeri bir araya gelip adetli araç alip satabiliyorlar bizde bir arkadaşa yillar once linea almıştık fakat sanirim bunlarin bahsettiği beyazsistem.com gibi ihale siteleri var mesela yarin saat 13 de ihale var çoğu araç 2015 ve üzeri hem kiralamışlar sonrada satıyorlar ...2017 megane touch otomatik dizeller var 85 bin tl den çıkıyor sıfırı yaklaşık 125 bin acaba bunumu kast ediyorlar