Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

C Sınıfı Araç Mı Yoksa B Sınıfı Araç Mı ?

'Sohbet' forumunda EmreFirat tarafından 25 Temmuz 2017 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Herkese hayırlı sabahlar geceler hatta sabahlar arkadaşlar bir sorum olacak öncelikle söyleyeceğim iki markayıda devamlı kullanmış biri olarak bütçe tam belli değil 45 50 bin tl 'ye de çıkabilir 30 35 bin civarıda olabilir burası açıkcası biraz keyfi yada gerek var yada o kadarına gerek yok dememizle alakalı o yüzden tam kestiremiyorum :)
    Bu bütçe aralığında 2006 model ve üzeri leon mu alırsınız ? lpg yada dizel , km ortalama 150 bin civarı olur diye düşünüyorum şimdi bu araca bakınca 47 48 milyara bulduğumda dahi hasar kaydı oluyor , o paraya düzgün hatasız olsun istemiyor değil insan..
    Leon sınıf olarak çok kıvamında geliyor bana amcamda olduğundan kullanıyorum özellikle karadenizin o virajlı yollarında benim getz ile korkarak girdiğim her yere tereddütsüz deli gibi giriyorum ve araç gram savurmuyor yol tutuşu çok harika , donanım mükemmel , viraj dengeleyici vs vs standart karizmada var araçta sizce 35 bin tlye boyalı hasar kayıtlı biraz yol yapmış ama donanımı zengin leon almak mı mantıklı olur tabi yaşıda olmuş olucak..

yoksa 30 35 bine temiz güzel dizel bir era almak mı daha mantıklı olur ? km düşük , model yüksek ama donanım olarak tam istediğimiz değil leona kıyasla.. Şimdi benim getz ile leonu kıyaslayınca keşke getz gibi gitse süper olur diyorum 1.6 lpgli araç çok hantal yorgun 25 bine yakın hasar kaydı var benim kullandığımın ama keyifli güzelde araç direksiyon felan pamuk gibi ama yürümüyor getz'e göre

Aklıma çok marka sokup kurcalamakta istemiyorum açıkcası , leon tamam sınıf olarak üst ama işin aslına geldiğimiz zaman bir tarafta genç , hırpalanmamış orjinal temiz düşük km li bir araç , diğer tarafta biraz yaşlıı yorgun bol donanımlı keyifli bir araç..
    Birde eklemek gerekirse izolasyon olarak orjinal haliyle ses sistemi olarak ve süspansiyonalrın darbe emişi olarak leon yine 3 4 adım önde

2. Kadirc57

Kadirc57 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    69
    Ad Soyad:
    Kadir Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    2005 üstü civic al bence

3. sipartacus

sipartacus Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    8,418
    Ad Soyad:
    sipartacus
    Yaşadığınız Şehir:
    2-ADIYAMAN
    Araç Modeli:
    Bayon 1.0 TGDI BC3 CUV (2021-202x)
    Aklında c sınıfı hb varsa i30'da bakılabilir.

4. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Valla benim arkadaşın kiralama ofisinde leon var, arabalarımı sattığımda yada servise bıraktığımda, leonu alırım... Toparlanmış bir leon ve bayağı hırpalanmış ama genede çok keyifli sürmesi , sesi ve boyut itibariyle çok iyi. Biraz elektrik problemleri çok yaşatıyor, cam düğmeleri, teyp kod ve tuş işlev sorunları, ekran zırt pırt hata kodu yakıyor felan... Keşke temiz hırpalanmamış bulsan leon tadına bak derdim.

5. umutd07

umutd07 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,504
    Ad Soyad:
    Umut Dürüş
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Esas hedef Leon ise direklerde ve tavanda oynama olmayan benzin+LPG alınır bence. Ama ben olsam bildiğim arabadan vazgeçmez gider dolu bir era alirdim.

6. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aslında sorunun kesin bir cevabı yok. Sorunun cevabı alacağın c sınıfı aracın hasarında gizli eğer sana ilerde sorun çıkartacak canını sıkacak bir hasar ise veya düzgün tamir edilmemiş ise b sınıfı, düzgün yürüründe sorun çıkarmayan kazası olmasına rağmen düzgün durumda bir araç ise c sınıfı ki işte bu farkı anlamak önemli.

7. Abdlkadirbayraktar

Abdlkadirbayraktar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    Abdülkadir bayraktar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Emre kardeşim getz'den gayet memnunum yani şu an tam bana yetiyor ama Allah nasip eder de ileride değiştirmeyi düşünürsem kesinlikle dizel alırım ve kafamda şu anda sadece golf jetta var. Eniştem de 1.9tdi 2008 jetta var kullandım biraz mesafe de kattettim gayet güzel gayet atik. Birde benzinli olarak lancerler hoşuma gidiyor tabi tercih ve zevk meselesi.
    Duyduğum kadarıyla eski leonlar da ufak tefek sıkıntılar var diyorlar eğer seni yormayacağına inanıyorsan düşünebilirsin tabi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Nuri aydın

Nuri aydın Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Nuri yaman
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    mereba arkadaşlar ben siteye yeni kayıt oldum bende 2010 era var lastik jant takamak istiyorum ama kararsız kaldım yardımcı olurmusunuz 195 50 15 düşündüm ama karasızım

9. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu konu altinda bu mesajın ne alakası var ? Sorunuz ile ilgili arama butonunu kullanarak araştırma yapınız. Aradığınız bilgiyi bulamazsanız yeni başlık açabilirsiniz.

MSC, ozgutozkan ve YasinD. bunu beğendi.
  10. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Cevaplarınızı okudum abilerim hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Dizelin torkundan vazgeçebilirsem lpgli araca geçmeyi düşünüyorum pskolojikmen rahatlıyor insan. Şehir içi 100 kmde 10 lt gaz yaksan 23 lira :))) Aynı şekilde kısa mesafeli kullanıp biraz agresif olsan 10 lt zor ama yaksa 45 tl yapıyor arada ciddi fark var . Şuan getzin yakıtından çok memnunum diğer araçları kullandıkça satasım bile gelmiyor. Gel gelelim hasar kaydı konusunda çok takıntılı değilim , benim araçta komple boyalı 2 ay önce tavan dahi boyandı , tramerde hasar kaydı 3.400 tl felan var ama gel gelelim biraz hor kullanılmıştı benden önce , ben zar zor iyi hale getirdim masrafsız oldu. Tercihimi leon'dan yana kullanacağım gibi daha genç aracı diye düşünüyorum... daaa içimdende temiz bir dizel era düşük kmli , birde yazılım nefis bir araç olsada fena olmaz diyorum.
    Kaliteli yaşlı arabaları kullanıp keyfi süper desemde , 2 3 yaşında 30 40 bin kmde en boş model bir araç gibi olmuyor. Kasisten bile geçince insan anlıyor yeninin her zaman yeni olduğunu. Artık ya mantıklı yatırıp yapıp elden kolay çıkan bişey bakacağım era gibi yada keyfi kullanıp leon alacağım ikisininde belli başlı sorunları var araştırdığım kadarıyla. Kısaca özetleyecek olsam
    Era- Gidiyor , durmuyor , viraj performansı kötü , kalite zayıf ama yüksek model düşük km , orjinal olmuş oluyor
    Leon-Çok gitmiyor , iyi duruyor , viraj çok iyi , kalite biraz yüksek ama modeli yaşlı , km yüksek ve değişen boya olmuş olacak

ozgutozkan bunu beğendi.
  11. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Forumda arattırmadan öle önüne gelen yere yazarsan paparayı yen böle :) .... 195x50x15 yada 195x55x15 taktır gitsin sikinti yok, Era dediğin araç nazlı tuzlu bir araç değil... Maddi durum iyiyse birde 5 yada 6 kolda jant tak çok yakışır keretaya...

12. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    1.6 dizel cerato bak bence, era ya iyi bir alternatif. Hem c sinifi hemde bagimsiz suspansiyon avantaji var. Xd2 den tek eksisi ic trim kalitesi.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EmreFirat ve oguztiryaki55 bunu beğendi.
  13. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Bütçene göre Focus 2 veya 2.5 ları da listeye eklemeni tavsiye ederim.

EmreFirat bunu beğendi.
  14. Abdlkadirbayraktar

Abdlkadirbayraktar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    229
    Ad Soyad:
    Abdülkadir bayraktar
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Daha önce 2015 1.4 tdi Polo kullandım 2-3 ay gibi bi süre de 15000km yaptım, 2013 1.3cdti corsa kullandım 5000km yaptım. Şimdi 2006 Getz var 1.4 benzinli 10 ay oldu alalı 45000km yaptım ama bi dizel tadı yok tork olarak. Yaptığım km'ye göre bana çıkardığı masraf hiç birşey. Benzinli aracın Artıları da var eksileri de. Hızlı gidecem seri olacak diyorsan dizel ama yok yavaş hızlansın sonradan açılsın diyorsan benzin + LPG'li. Dizel de derdin tasan yok koy mazotu yürü ama lpg de sıkıntı çok. Yok gaz ayarı yok gaz filtresi yok buji buji kablosu narin zahmetli. Birde şöyle bi durum var bu aracı sen kullanacaksın yani ihtiyacına göre bi araç seçmen gerekiyor misal ben bekar kafasına göre gezip tozmayı seven birisiyim araç kendimin boyutu mühim değil yani coupe bi araç bile olsa sıkıntı olmaz. Ancak geçenlerde babamın aracı arızalandı ailecek bi uzun yol yapmamız gerekti çok zor sığdık. Yani ailen kalabalıksa araç evin aracıysa Sedan bi araç al derim leon da olsa gene sığmazsın. Bu işler çok karışık herkesin heves ettiği beğendiği araç farklı kafan çok karışır yani dediğim gibi ihtiyacını karşılayacak masrafız birşey al kafan rahat olsun.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

EmreFirat bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş