Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Butce 1.3 gls 1.4 dohc!!!

'Otomobil Danışma Bölümü' forumunda excellent19 tarafından 2 Şubat 2015 tarihinde açılan konu

1. excellent19

excellent19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan
    Merhaba arkadaslar butcem 20 bin civari sehir ici git gel icin araba bakiyorum getz modele yogunlastim. Yakin sehirde takibe aldigim iki arac var.
    Biri 2005 model 1.3 gls 85.000km lpgli boyasiz. Gri camlar filmli 20500 tl dedi en son 4 adette kislik lastik verecekmis.
    Digeri 2006 model 1.4 dohc 105.000km lpgli boyasiz turkuaz rengi. Oda 20500tl dedi.
    Sizce hangisini tercih etmeliyim fiyat uygun mu. Acil araba almam gerekyor

2. kuzey2259

kuzey2259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hocam bende 1 2 ay içinde getz düşünüyorum ilk arabam olacak 3 4 aylık arastırmalarıma göre sana şunu söyleyebilirim 2005 getze 20500 çok fazla enn fazla ederi 18500.ayrıca 2006 ve üstü makyajlı kasadır hem çok dha iyi hem satması elinden çıkarması daha kolaydır..2006 dediğin modelede 20500 etmez

3. excellent19

excellent19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan
    Piyasa cok yuksek daha dusuk fiyatlilari kazali boyali araclar oluyor adamlarda fiyat dusmuyor daha fazla ne yapacagimi sasirdim

4. excellent19

excellent19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan
    Iki arabaya da fiyat fazla mi kullanan arkadaslardan yardim bekliyorum

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Getz piyasasını bilmem ama bildiğim birşey var satıcı malına güveniyor ve biliyorsa 1 lira bile inmeye bilir.

Eger temiz ve bakımlı bir araçsada 1000 lira fazla verilir. Zaten bakımsız araç acısını çıkartıyor.

6. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    bence 1.4 getzi tercih edin birde eğer gerçekten binecekseniz temiz arabada üç beş fazla verin kafanız rahat eder fiyat konusunda milleti dinlemeyin artık piyasa bu yapacak bir şey yok bende isterim 2012 dizel erayı 25 bin tl ye alayım ama fiyatı 30 bin tl... :)

7. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Direk 1.4 getzi tercih edin hem yeni kasa hem daha güçlü motor hem de lpgliymiş fiyatı da piyasaya göre normal .Aslında ben olsam lpg takılmamış olanını alırım kendim bildiğim güvendiğim montajı iyi bi yerde sıfırdan taktırırım lpgsini ama lpg olmayanlar da daha pahalı oluyor galiba.Ha bu arada şu da var eğer 2006 model yeni kasa olan start donanımsa yani boş donanımsa yanından bile geçmeyin bomboş bi araba onun yerine gidin 1.3 eski kasayı alın

8. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    yeni kasa 1.4 dohc tavsiye ederim

9. excellent19

excellent19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan
    2006 makyajli kasa 1.4 dohc yaziyor surucu hava yastigi camlar aynalar elektrikli bide absli imis. Suan 107bin km

10. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    4 cam otomatikse start değildir ABSsi falan da varmış iyice baktırdıktan sonra hiç düşünmeden alın 1.4 dohc motorlu olanı

11. kuzey2259

kuzey2259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    1.3 2005 101000km sadece ön farı işlem görmüş başka vurugu degişeni olmayan lpg li getz in ederi nedir arkadaslar bi tanıdığımda var onun fikriyle getz almaya karar verdim şuan ev almak için satıyor fiyat ne eder sizce..2006 ların makyajlı ve dha iyi oldugunu biliyorum fakat bu temiz aracı görünce kararsız kaldım

12. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    biz fiyat konusunda tavsiye veremeyiz ancak siz sahibinden.com ve arabam.com gibi sitelerde üç aşağı beş yukarı ederini hesaplayabilirsiniz... :)

13. kuzey2259

kuzey2259 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    18000tl edermi peki sizce

14. M.Özgün

M.Özgün Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Mehmet Özgün
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Arabaları bi gidin görün derim ikisinide.Direksiyonuna bir oturun öyle karar verin derim.Ama benim de tercihim öncelikli 2006 olan olurdu..Tabi gidip baktıgımda şartlar eşitse..Birebir gidip bakmanızı ısrarla söylüyorum.Çünkü 2005 2006 model boyasız getz gerçekten zor bulursunuz.Belkide bunlarda boyasız değildir..Piyasada sahtekar dolu..

15. excellent19

excellent19 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    sercan
    Eski kasa ile yeni kasa arasinda sadece motor farki mi var

16. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    2003-2006 kasalarda 1.3 12 v sohc benzinli ve 1.5 cdri 3 silindirli dizel motor var.. 2006 sonrasında ise 1.4 16v dohc benzinli ve 1.5 vgt 4 silindir (88 ve 110 hp) dizel motor var. Aralarındaki motor farkı bu.. Kasa olarak aynı.. Sadece Far - stop ve tamponlar farklı.. Start modelleri boş versiyondur.. Arka camlar ve aynalar manueldir, yol bilgisayarı yoktur.

17. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Son kasa makyajlı getz almalısınız, en düşük start modelini birazcık rahatlık açısından tercih etmeyin, ABS KLM HY donanım paketli yada daha üst olabilir full üne illaki gerek olduğunu düşünmüyorum, start modelinde klima abs yi geçtim silecek kolu ince ayarı bile yok, genellikle şehir içi kullanılan bu otomobilin İstanbul yada Kocaeli Ankara gibi yerlerde tıkır tıkır yürüyen aksamı ve gıcır kaportası ile aşınmamış ve sürtülmemiş olanına denk gelmeniz çok zor, piyasa fiyatı dahada artacak siz fiyatına değil sağlam olanına bakın yada sağlam olmasa bile düzeltilebilir başedilebilir problemleri olanını problemi zor çözülecek gibi olana tercih edin. Şehir içinde 8-9 litre benzin harcar bunlar, sonradan şikayetçi olmayın

18. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    eski nesil getz te ön kaput havuz biçiminde içe giriktir, ön farlar sivri köşeli, ön panjur aralıkları daha ufak, ön tamponun kavisi daha düz, arka tampondaki sis farı yanda ön sis farları dikdörtgen biçiminde, iç mekanda plastik kısımlar daha koyu renkte biraz daha sert yapıda, orta üst göğüs cebi farklı, yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi değerleri yok yol bilgisayarı ekranı ufak jant kapağı deseni farklı.

2006 ve sonrası yeni nesil getz te arka sis farı ortada, ön farlar yuvarlak yanlara kadar, start modeli haricinde yol bilgisayarı var, iç mekan orta konsol eskisine göre daha sade daha açık gri renkte, ön kaput çamurluklara kadar düz bombeli biçimde, ön panjur geniş ızgaralıkları siyah fileli plastik, ön sis farı sadece full ün bir altı ve full modelde var fakat eskisi kadar estetik değil basit yuvarlak şekilde.

Her ne kadar denk gelmese de TR getz kılavuzunda 1.1 litrelik benzinli, zincirli trigerli ve supap ayarı elle yapılan bir getz motorunun varlığından bahsediliyor, getz in dizel motorlusu sadece uzun yolda verimli 110hp olanı ile bünyesine göre çok yüksek süratler görüyor, ancak dizel getz şehir içi kısa mesafelerde benzinliden daha fazla yakıyor, 1.4 litre dohc benzinli getz motoru türünün son örneği düşük hacimde atmosferik teori ile 97hp güç üretebilen gaz klapesi servolu değilde manuel gaz pedalı teliyle kumanda edilen her tarafından sensörler dökülmeyen pratik yapıdaki kablolama ve soğutma boruları tesisatı içeren basit sade sorunsuz pekçok parçasının söküp takılması kolay ve yeterince sağlam bir motor ve kaputun altında modifiye için gereğinden fazla boşluk var.

kuzey2259 bunu beğendi.
  19. M.Özgün

M.Özgün Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Mehmet Özgün
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    birde u açıdan bakın :baktıgnız arabalr 80 bin üstü.Bu araçların yaşı ve km leri bakımından agır bakıma önünüdeki 20000 km içersinde girmesi kaçınılmaz.Arabaları satan şahıslar da agır bakımı yaptırmış olsalar kesinlikle satma kararı almazlar diye düşünüyorum.Bu araçları aldıktan sonra dedgim günü önümüzdeki bir iki yıl içinde 1500 lira civarı bi bakım yaptırmanız gerekecek.Fiyatlara bu kriteri de ekleyerek bakmanızı öneririm..Adamlar arabayı satçaz diye ağır bakıma sokmazlar haklı olarak..

20. kadiremreaskin

kadiremreaskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Km iyiymiş.bende getz bakıyorum 2006 civarı almak daha mantıklı.20 tl normal otomatiğini aldı arkadaşım 21 bin tl ye 1.3 gls bence iyi bu fiyat

Köpekler istedi diye Atlar Ölmez

Bu Sayfayı Paylaş