Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bursa'dan Selamlar :') Aranıza Nacizane Bir Kaç Soru İle Katıldım :)

'Tanışma' forumunda DontBeNormal tarafından 16 Mayıs 2015 tarihinde açılan konu

1. DontBeNormal

DontBeNormal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Eray YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Hepinize merhabalar ismim Eray 23 yaşındayım
    Bursalıyım fakat şuan Vatani borcum olan 365'mi İstanbul Tershanesi Komutanlığında Ödüyorum :)

Bu sorulur sürekli sorulmuş olabilir ama biraz göz gezdirdim tam vakıf olamadım..

şuan itibari ile askerligim süresince yada bitiminde Getz sahibi olmak istiyorum ( nasip olursa )
    forumda ve araç satılan sitelerde gördügüm kadari ile 1 sene öncesinde 16 17 olan araçlar uçmuş gitmiş 20 binlere dayanmış :)

17 - 20 bin arası getz sahibi olmak istiyorum
    sizce getzin hangi modelini almalıyım ?
    kendi şahsi araştırmalarıma göre 1.5 modelini öneriyorlar tabi 2010 yeni kasa yeni far yeni motorlu olan haliyle..daha güçlü ve daha performanslı olduğu söyleniyor.
    dizel olanı tavsiye etmişler genelde 1.5 de

sizin görüşünüz nedir hangisi daha performanlsı daha güzel daha verimli ve uzun ömürlü kullanım sağlanır

nasipse evliliğimden önce araç sahibi olucam ve bu benim ilk aracım olucak bu zamana kadar olan tüm birikimlerimi bu araca yatırıp TEK atımlık kurşunumu kullanıcam

şuan yazıcak olduklarınız benim için çok ama çok önemli bol bol hayır duamı alırsınız
    şafağım şu sıralar zengin olduğu için sürekli forumu takip edicem sizlerleyim :))

getz için önerdiğiniz tüm modellere açığım fakat önerme sebeblerinizi de belirtirseniz sevinirim
    20 binlik araç alırken abs esp klima airbag olsun isterim. keşke 1.5 dizellerde sunroof felande olsa :p
    herkese şimdiden çok teşekkür ederim belki nasip olur da sizlerden birnin aracını sahiplenirim hepinize şimdiden tekrar tekrar canı gönülden teşekkür ederim iyi ki varsınız

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  2. DontBeNormal

DontBeNormal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Eray YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    birde aklıma takılmış iken 1.4 2010 doch motor mu daha iyi
    1.5 2010 modellerimi bu hususta aklımı çok kurcalar oldu :eek:

3. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Aramıza hoşgeldin.. kısaca Motor olarak farkını yazıyım..

2003-2006 makyajsız kasalarda 1.3 12 v sohc 82 beygir benzinli motor ve 1.5 cdri 3 silindirli 80 beygirlik dizel motor var.. ayrıca tek kapı cool modellerinde 1.6 16 v dohc 105 beygir benzinli motor var..
    2006 sonrasın makyajlı kasalarda ise ise 1.4 16v dohc 97 beygir benzinli ve 1.5 vgt 4 silindir (88 ve 110 hp) dizel motor var.

Kasa olarak aynı.. Sadece Far - stop ve tamponlar farklı.. 2008 den sonrasındaki Start modelleri boş versiyondur.. Arka camlar ve aynalar manueldir, yol bilgisayarı yoktur. En full versiyonunda sunroof ve abs esp de mevcuttur

2003 makyajsız kasaların 3 silindirli dizel motoru pek tutulmuyor. yeni kasa 4 silindirli vgt turbo dizel motor daha atik. 110 bg likler genelde en full ü oluyor sunroof dahi var.. yazılım ile 130-140 bg lere kadar ulaşabilirsin.. En çok tutulanı bence yeni kasa dizel olanı.. sonra 1.4 dohc, sonra 1.3 12v gls modeli geliyor.. perfonmans olarak da yine bu sıralamayı sayabilirim

DontBeNormal bunu beğendi.
  4. DontBeNormal

DontBeNormal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Eray YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    @koray2907 koray abim ilgi ve alakandan ötürü çok teşekkür ederim
    şuan s.com sitesine bi göz gezdirdim 1.5 vgtlerde genelde abs'nın var olduğunu belirtmemişler abi opsiyenelmidir?

peki 2006 dan sonra üretilen 1.4 doch'larda hem otomatik hem sunrooflu modeli varmıdır abi ?
    yoksa bu 1.4 dochlar da da opsiyonel olarak azdan fule doğru mu gider aracın opsiyonel özelliği
    vede otomatik vites 1.4 doch benzinli getz alınırmı
    önerilen neledir abi ilk defa araç sahibi olucam belirttiğim gibi tek atımlık kurşun misali benim için aldığım taktirde en az 3 4 sene kullanıcam düşüncesindeyim

5. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    manuel benzinli 1.4 getz in start modelinin üzerindeki modeller belki full SR olanı hariç fiyat olarak bütçenize uyar, otomatik vites olanları genelde bayanların sık tercih ettikleri sebebiyle 28-30000 liraya kadar uçabiliyor fiyatı,

uzun lafın kısası 20000 liraya 70-10000km de benzinli 1.4 dohc modelinin temiz ve güzel olarak abs klima modelini alabilirsiniz . dizel 24000-27000 lira aşağısı bulabileceğinizi sanmıyorum, sunroof lu modeli full ve full ün bir altı modelde olması lazım benzinli manuel olarak SR modeli 20000 liraya belki bulunabilir.

1.5 vgt veya crdi dizel 88-110 hp 1.4 dohc 97hp güç üretir iki motor seçeneğininde 6-7 farklı opsiyonu var start modeli en alt baz donanımlısıdır abs yoktur diğer donanımları ABS KLM HY ÇHY SR şeklinde abs klima hava yastığı çift hava yastığı sunroof şeklinde kısaltmalarla belirtilmiştir, bakımı düzgün yapılmış getz in kronik sorunu olmaz. Eski kasa getz lerin motoru ufaktır ama yakıt konusunda yeni kasaya göre biraz daha az yaktığı söylenir

6. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    hem otomatik hem sunrooflu 1.4 dohc yok..
    1.4 dohc mu 1.5 vgt dizel getz mi dersen, dizel daha avantajlı..

7. DontBeNormal

DontBeNormal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Eray YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    ilgi ve alakandan ötürü çok çok teşekkür ederim abi şuan için aklımdaki tüm soru işaretlerini siz ve koray bey sayesinde sildim attım.
    mantıklı yaklaşıp araç aramaya geldi sıra :)

8. DontBeNormal

DontBeNormal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Eray YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    bakalım hem 1.4 benzinli hemde 1.5 dizel için araştırma yapıp sıkı bı takipte olucam gibi duruyor :)
    hangisi hakkımda hayırlısı ise olsun isterim.
    seçenekleride sizlerle paylaşmaktan çekinmeyecegimi bilesiniz :) hepiniz sağ olun var olun

koray2907 bunu beğendi.
  9. tolga158

tolga158 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    tolga paçacı
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    topragım hosgeldın .. hayırlı tezkereler ıns güzel bi arac bulursun

10. DontBeNormal

DontBeNormal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Eray YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    çok teşekkür ediyorum toprağım sağolasın :)
    çok farklı araçlara baktım genel tercihim hep hatchback kasa tarzları oldu
    son zamanlarda chevrolet spark modellerine dahi baktım kullandım
    daha sonra 1.4 2005 model getz kullandım hosuma gitti gidisi manevraları felan cok hostu içi cok ferah ve geniş
    şöför koltuğuna oturdugunuzda aracın her kosesıne hakım olabıldıgınızı gordum gözleriniz yorulmadan tofaş şahin marka araçlar gibi aracın onune burnuna kadar görüş mesafesi var :) bu benim cok hosuma gıtti
    ve kararımı getzden yana kıldım
    araştırmalarıma basladım bakalım hayırlısı ile bı tane arac sahıbı olucaz hayırlısı olduktan sonra rengın pek onemı yok ama gri ve siyah cok asil duruyor getz'e şahsi düşüncem tabiki.
    2010 dizel 80 90 bin km kadar kısmı boyalı kısmı değişenli dizel 1.5 vgt bulursam 21 bıne kadar dusunuyorum olmazsa
    2010 2011 1.4 doch dusunuyorum ama almışken dizel almak daha cok kafama yatıyor artık hayırlısı ve nasip diyerek cıktık yola bakalım :)

bulsam 2010 model 1.4 doch full + full sr model direk yapıscam :)

11. DontBeNormal

DontBeNormal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Eray YILDIRIM
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    link paylaşmak serbestmidir bilmem ama
    https://www.araba.com/301651818/Hyundai-Getz-15-CRDI
    2008 model bi araç buldum 1.5 vgt 110bg sr haric full olan modeli

2010lar 22 23 binlerde bende 2007 2008 2009 arası 110 bg 1.5vgt bakıyorum artık abs çift airbag olan modellerine
    en azından 17 den 19 arası bulunabiliyor
    2007-2009 arası dizellerde 100 150 bin km cok mu abartılıdır ustadlar kaç bin km kadar bakayım 70 bin km ile 120 arası ideal gibi geliyor bana sizin görüşünüz nedir?

Bu Sayfayı Paylaş