öncelikle herkese iyi akşamlar benim arabam da 1 ay önce gaz kaçağı oldu.regülatörden gözle görülür şekilde ve kokusunu da aldım gaz kaçağı oldu ama tuhaf olan regülatörün etrafında kristalleşme-karlanma olmasıydı.atiker bayileri ikiye bölündü bir kısım kristalleşme varsa beyni ölmüş sökelim fabrikaya gönderelim dedi bir kısmı gaz kristalleşme yapmaz o sudur ve klimadandır eğer gaz kaçağı olsa şu anda da kaçırırdı tankı aç böyle bin bi şey olmaz dedi.şu anda hala benzinde kullanıyorum ve arabayı çalıştırdığımda bir süre sonra klima çalışır gibi arabada hafif titreme ve içeriye peteklerden hava üfleme var.araba anormal ısınıyor radyatör kapağını açtım ve çamurlu su fışkırdı.su ekledim ve devam ettim. arıza 1.bu lpg olayında hangi usta doğru söylüyor. arıza 2.içeriye peteklerden hava üflemesi tüp borularından su kaçırdığı için mi? arıza 3.radyatördeki çamurlu su normalmi araç neden çok ısınıyor. lütfen biri beni aydınlatsın kafayı yicem
oo senin derdin başka kardeş.Radyatör suyunun pis olması bi motor arzanın oldugunu gösterir bi baktır derim...
Geçmiş olsun. 1. Kristalleşme Regülatör diyaframlarından yoğun gaz kaçağı neticesinde oluşmuştur. İçi açılıp diyaframlar temizlenmeli ve gerekiyorsa yay değişmeli.Sürekli kullandığınız bir gaz markası var mı? 2. sorununuzu anlayamadım. 3. Büyük ihtimalle conta hasar görmüş, servise gösterin, bu şekilde kullanmayın.
sorun daha çok soğutma suyunda, lpg beynini iyi ısıtamayan su kristallenmeye sebep olabilir, bu da uzun süreli kullanımda gaz kaçağına da sebep olur. en iyisi siz şu radyatörü ve soğutma suyunun geçtiği her yeri kontrol edin, çamurlu su da bir sorunun işareti gibi.
kardeş benim anladıgıma göre senin arabanın radyotoründe antifiriz yok hemen acilen bir antifiriz koy sogutma sistemi yeterli devirdayımı yapamıyor uzun süre anti firiz konmamıssa bunu bir kac sefer degiştirmen gerekebilir başka yerlerden sızdırma yapabilir dikkat antifiriz soguk hava için degil aracın saglıklı olması için yaz kış konur çogu donmaya karşı oldugunu zannediyor soguga elbette faydası var sogutma sistemini su kanser gibi yavaş yavaş eritir özellikle tüpün beyni ilk darbe gören yer egerki aracında antifiriz yoksa su varsa uzun zaman böyle kullandın ise sana ekonomik ilginc bir tarifde bulunayım çamaşır makinesinin kulandıgı matikten bir cay bardagı suya ilave et bunu bir kac kez tekrarla ondan sonra antifiriz koy sakın normal sabun koyma sadece matik olan markası farketmez
kardeş sana tavsiyem sorunu düzelmeden uzun yola gidme araclan devirdayımı randımanlı yapamayan arac cabuk haraet yapar buda sana pahalıya patlar oyle camur cıkan arac şehir içide yapar hararet tikkat et kendi aracının kendi doktoru olacaksın tamirciler olayı tam anlayıncaya kadar iş işden geçmiş olur yaz kış antifiriz unutma antifiriz haret yaptırmaz korozyonlaşmayı onler motorun biloklarını temiz tutar tüpün beyninin uzun ömürlü olmasını saglar vasaire vasaire daha cok faydası var hangi birini anlatayım
serdar bey tüp beyni söküldü haftaya yenisi takılcak ikinci olay arabayı çalıştıryom hafif bir titreme sanki klima açmışım gibi ardından içeriye hava üflüyor usta su kaçağı olabilir dedi.kirli su antifiriz eksikliğinden mi contadan mıbu deterjan muhabbeti doğrumu*
serdar kim bilmiyorum ben yardımcı olayım kirli su antifiriz hic konmamış anlamına geliyoryada yeni koydunuz içindeki pislikleri temizliyor antifirizin sokucu özelligide var yeni koyduysanız oda yapar kirli suyu yanlış anlaşılmasın olayı net anlamak cozmekten önemli içinde kirli su olmaması lazım sabun olayını bizzat yaşadım hundaı grant salon minibüslen1500 kilo yuklen antalyadan artvine gidiyom normal 100 len giderken bişey olmuyor 120 130 a varınca dah afazla devirdayım yapınca yeterlisogutma yapamadıgından aracantifirizi buharlaştırıp yok itti çünkü anti firiz bütün kirleri camurları sökmüstü dışarıda atamıyor aşırı ısınmadan otürü buharlaşıp yok oluyor antifiriz yeni koymuştum motorda yeni yapılmıştı 3500 de idi iki sefer tık su kalmayacak şekildehararet yaptırdım bitanesinde kapagı actıgıgımda buhar bile cıkmadı panik yapmadan tecrube sayesinde hicbir sey olmadı şimdi antifiriz koysam tam temizlenmesi için 4 sefer ddevirdayım yaptırmam gerek idi bende matiklen 8 sefer devirdayım yaptım ondan sonra koydum antifirizi sadece ekonomik olsun diye şimdi pırıl pırıl sahilden araba alırsanız dikkat hiç antifiriz koymuyorlar yılların birikmiş çamuru kiri oyle kolay kolay cıkmıyormotor yeni radyotor temizlendi kalerifordeki kurumlar biloklarındakikalan kirler beni az kalsın tuz gölünün orda yakıyordu
celal bey verdiğiniz bilgiler için sonsuz teşekkürler ben sanayiye götüreyim güzelce temizlesinler ardından antifiriz koysunlar.arabayı ikinci el aldığım için içinde varmıydı bilmiyorum ama ben koydurmadım galiba eksik olduğu için.bu antifirizi 4 defa devirdayım yapma işini sanayide yaparlar değilmi.ben öle 8 devirdayım yaptıracak kadar tecrübeli değilim inşallah hallolur tekrar teşekürler.
valla arkadaslar beyinde karlan ma bende de oldu nedeni radyatoru değiştirdim suyu koydum karlanma yapmaya basladı bi havasını aldım duzeldi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
kardeş antifirizi koydur bir ay sonra dekrar degiştirt bu arada kacıran yer varmı sürekli konturol et ilk iki hafta içinde belli olur kacak umarım kacak puroplemi ile karşılaşmassın titireme olayını cok kirli su yapar tüpün beyni devir dayım yapamazsa karlanma olur buz gibi gazı yakamayan arac titrer tüpün beyni gazı ısıtıp yumuşatır rahat yanacak hale getirir antifiriz olmayan lpg li araçların beyni cabuk arızalanır
radyotore altlarına bak borularına devirdayımın oralarına tüpün borularına bak antifiriz damlatır en kolay yere tamlatır ordan anlarsın bu olay sadece uzun süreli su kullananlarda olur işallah sende olmaz içeri kaleriförün altına bak içerde bu bölüm gaz petalinin altlarına bak yaşlık oluyormu on yolcu tarafınada bak eger yerde ıslaklık içerde yaşlık yoksa durmak yok yola devam hadi geçmiş olsun yakıt tasarrufuda saglarsın bu sorunu düzeltince