Benzinli veya benzin + LPG ile çalışan bir aracınız varsa, sabah ilk çalışma esnasında motorun normal rölanti devrini yakalamada zorluk çekiyor veya ancak ikinci marşta normal devri yakalama gibi bir durum ile karşılaştıysanız buji tırnak aralığınızın 1mm veya 1.01mm olmasına dikkat edin. Bu değeri Sentil (sübap çakısı) ile ayarlayabilirsiniz. Kolay gelsin...
Enjeksiyonlu hyundai modellerinin %90'ı 1.1mm kullanır ki LPG için en verimli GAP budur. Forumda bu bilgi var, konuyu açmadan önce bir arama yapsaydınız. İlave olarak 1.01mm diye bir tırnak aralığı yok, öyle bir çakıda yok.
1.01mm bilgisi Hyundai shop manual'den alınmıştır!!! Merhabalar, Özellikle kış aylarında daha sık karşılaştığımız bir problem, soğuk motorda dengesiz çalışma veya ilk marşta almama gibi sorunun çözümü ile ilgili bir konuyu paylaşmak istedim. Arızalar bazen birden çok sebebe bağlı olabilir, bu yüzden adım adım çözüme ulaşmak daha az maliyetli olacaktır. bu konuda tek tırnak buji kullanan araçlarda buji tırnak aralığı hakkında bilgi vermek istedim. Üreticinin önerdiği değer 1 ~ 1.01mm Bu değeri "sentil" veya diğer adıyla sübap çakısı ile ayarlayabiliriz. Bujinin izolatör kısımlarının temiz olaşuna dikkat etmeliyiz. İkinci etapta buji kablolarını kontrol edip, yaralanma ve deformasyon olmadığını ve üreticinin öngördüğü omaj değerlerinde olup olmadığı kontrol etmek kalıyor. Forumda başta bahsettiğim sorunla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Saygılarımla... Haluk.