Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Buji kaç km. değişmeli.?

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda akaraoz tarafından 22 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhabalar,

Herkese hayırlı Ramazanlar..1999 Hyundai Accent GL (benzin+LPG )bir aracım var. Gaz ayarı yaptırmak için gittiğim usta aracımın bujilerini değiştirmemi istedi.Benim bu araçla zaten sorunum bitmiyor...Birde bu çıktı..Alalı üç ay oldu, bir kere ağız tadıyla kullanamadım.Araç enjeksiyonlu gaz sistemi normal takmışlar, sıralı olması gerekiyormuş ( bizde bu detayı bilmediğimiz içinsıkıntı oldu.)Usta sıkılıkla buji ve buji kablosu kontrolu yapmazsam bujilerden olabilecek bir patlatmadan dolayı manifoltu(palstik olduğu için)eğer manifolt olmazsa çevresine zarar verebilirmiş?https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifAyrıca gaz sistemini yapan ilk usta(kimse) bu patlatmaya karşı " S " şeklinde olan boruyu ortadan kesmiş ayrı bir hortumla "S"in ortasından ek yapmış. Patlatma olursa buradan (borudan)atsın.. Ama sorun orada bitmiyor , patlatma yapar o boru atarsada bu sefer frenler tutmuyor...Şİmdide bu patlatma olayı sıklaştı..iki gün içinde2-3 oldu..Ne yapmalıyım..Buji değişince bu sorun biter mi?BU arabayla Şehirler arası yolculuk yapılır mı?Bir yardımcı olsanız..Saygılar..Ahmet Karaöz

2. Misafir

Misafir Guest

Ustanız doğru söylemiş, eski tip LPG sistemlerinde en büyük sıkıntı buji, buji kabloları ve hava filitrelerinden çıkar, bu durumda bu tip elemanları sık sık kontrol edip gerektiğinde değiştirmeniz gerekir, bakımları yapıldıktan sonra uzun yola çıkmanızda bir mani yok.

3. GhosTon

GhosTon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi iyi güzel demişsinde adam az veya çok masraf yapmış ve masraflar devamda ediyor onun yerine eski tip i söktürse yeni tip sıralı taktırsa olmaz mı ??? sorun olmaz daha karlı değil mi ???

4. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    tanesi 50 ytl lik 80 000 giden buji bile var..ama normal lpg çok çabuk buji ve supap yiyebilir. aracı alalı 3 ay olmuş..sağlam bir masraf yapıp binmen yada aldığın fiyata satman lazım

5. Misafir

Misafir Guest

Anladığım kadarıyla sorun sadece LPG sisteminde değil, herhalde araç biraz hor kullanılmış, ancak uzun vadede kullanacaksa dediğin çok mantıklı.

6. akaraoz

akaraoz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar, ben bu aracı LPG yerine benzinde kullansam nasıl olur.
    Aynı sorunları yaşarmıyım..
    Aslında benzinde kullandığımda stop etme, yada çekiş kuvveti sorunu v.s. yaşamadım..Hoşbenzinde depek fazla kullanmadım ya..Birde sıralıyı sistemi bende düşündüm defakat arabadan soğudum...? tipine baktın mı çekici , toplu, duruşu falan çok güzel ama..Kullanamadıktan sonra..
    sağolun arkadaşlar..
    teşekkürler

7. Misafir

Misafir Guest

LPG'den kaynaklanan sorunları yaşamazsınız, sadece yakıt masrafınız çoğalır.

8. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    bujilerin 15,000 km de bir değiştirilmesi faydalı olur

9. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    +1

Bu Sayfayı Paylaş