Orjinal buji kablosu arayışına girdim ama orjinal bulamayınca çeşitli buji kabloları aldım ohm değerlerine bakmak için ve fikir edinmesi açısından. Aldığım kablolar ithal orjinal denilen çakma buji kablosu görüntüsü kutusu aynı parçacı orjinal çakması diye verdi, diğerleri mando ve ünüvar marka. Bunların Ω ohm değerlerini baktım ve yurtdışı servis kitapçığından referans aldım. 2 tip kablo var biri BOUGICORD biri R16AIPS İthal orjinal (orjinal çakması) Bu kabloda hyundai logosuna kadar her şey var var ama parçacı orjinal çakması ithal dedi. Zaten fotoğrafı iyi incelerseniz poşetin üstünde WOBIS yazıyor ve hyundai logosu kalın. Kablo üstünde "SYC - BOUGICORD 403 CLASS F ALPS (Hyundai ve Kia logosu) MA" yazıyordu herhangi bir buji kablo sıralama numarası vs yoktu. Kablo Ω Değerleri 1- 2.37 Ω 2- 2.34 Ω 3- 1.93 Ω 4- 1.69 Ω Ünüvar Ünüvar kablo BOUGICORD kablonun imalatını ve satışını yapıyormuş. Mobis kabloda BOUGICORD kablo kullanıyor. Kablo üstünde "UNUVAR 3A7 CLASS C 7022 25 1747.1" yazıyor kablo sıralama numarası 1747. yazan sayıdan sonra yazıyor. Kablo Ω Değerleri 1- 2.88 Ω 2- 2.58 Ω 3- 2.08 Ω 4- 1.57 Ω Mando Mando kore üretimi bir kablo diğer kablolara nazaran Ω ohm değerleri yüksek muhtemel servis kitapçığına göre bakarsak R16AIPS tipi bir kablo. Kablo üstünde "HALLA HOLDINGS CORP. TYPE 3B CLASS D SILICONE CABLE MANDO MADE IN KOREA" yine bundada herhangi bir buji kablo sıralama numarası vs yoktu. Kablo Ω Değerleri 1- 7.79 Ω 2- 6.06 Ω 3- 4.77 Ω 4- 4.93 Ω 3 farklı kabloyu yanyana koyunca pipo kısımlarının farklarını görebilirsiniz. Üstteki ithal orjinal Ortadaki ünüvar Alttaki mando Genel olarak ithal orjinal 1 numaralı kablo hariç referans aralığında, ünüvar hepsi referans aralığında, mando R16AIPS olarak değerlendirecek olursak hepsi referans aralığında.