Merhaba arkadaşlar aracım hyundai 13. ls yeni aldım sayılır, ve gecen haftada gittim baya bi parca aldım buji , buji kablosu uskapak conta, triger kayışı, ön disk balatası gibi , dedim ki içimden ya buji kablosu basittir onu ben değiştirim ama sokup dağittiktan sonra aklıma geldiki bu işin bi sırası var şimdi motor patlama yapıyor yerinden kalkmıyor ateşleme karıştı, acaba doğru sırayı bilen varmı ? buji sırası örneğin soldan 1 2 3 4 distribütör sırası örneğin 4 3 5 (bobine giden) 2 1 nere nereye takılacak acaba ?
https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=24007&KW=buji+s%FDras%FDbu konuyu inceleyebilirsiniz.
Örnek çizdim bilen arkadaşlar buji 1 den distribütör 2 ye taklır gibi anlatırsa daha iyi anlarım , şimdiden teşekkürler
bu krokideki gibi montaj yaptım araba yine çalışmadı, marj basıyorum ceviriyor ceviriyor calismiyor, fakat bu sefer bogulma ve motorda pat pat diye patlama sesi yapmadan.
bu acıklamada 98 yumurta kasa diyor ya orda sıralama 1 3 4 2 . benim arabam 1999 hyundai 1.3 ls benim sıralamamdamı acaba 1 3 4 2 olacak