Arkadaşlar ben aynı zamanda BRC nin forumuna da üyeyim. Orası bu kadar canlı değil tabiki. Orda bir yazı okumuştum. Bir BRC servisi yetkilisi BRC kullanıcısı bir vatandaşa diyor ki ; "Aracınızın bujilerini değiştirip de gelseniz iyi olur. Denso veya NGK takın. Bosch bujilerde ayar tutturmak zor oluyor, ben bunu Hyundai servisine bir türlü anlatamadım." diyor... Bu BRC servisi yetkilisinin dediği gerçekten doğrumu?
evet bujiler fark gösteriyor.. çift tırnaklılar var tek tırnaklı olanlar var.. markasına göre, fiyatına göre kalitesi de değişiyor
ben de biyerde okumuştum öncelikle iridyum buji ve platinyum buji öneriliyordu ama iridyumlar çok pahalıymış(tanesi 120 tl gibi)
bujiden bujiye fark vardır ama sorunuzun cevabına gelecek olursak "bujiden bujiye çok fark yoktur", aradaki farkı bizim kullandığımız araçlarda neredeyse hissedemeyiz. bujinin performansından daha çok sürekli sağlıklı çalışmasına bakılmalıdır. aynı buzdolabı gibi. buzdolabı kompresörü 30-40 yıl aynı yağ ile çalışır, hiç bakıma ihtiyaç duymaz. buzdolabından buzdolabına ne işe yaradığı anlamında pek bir fark yoksa bujiden bujiye de fark pek bi fark yoktur.
İridyum bujileri benzinden kullanmak lazım. LPG'de daha iyi performans gösteren bujiler var, onlar tercih edilebilir ama kullanıcı yorumlarına bakmak lazım.