Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Buji Değişimi ve Torpido Sökümü

'Yumurta Kasa Accent Forum - Club X3' forumunda gsliahmet tarafından 25 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Merhaba arkadaşlar yumurta kasa arabamın buji ve buji kablolarını değiştircem fakat nasıl bir buji alıcamı markasını kalitesini hiç bilmedimden sizlere danışmak istedim bujilerin yerlerini nasıl bir şey olduğunu nerede oldugunu oto yıkamadan biliyorum.ancak hiç takıp sökmedim.arkadaşımın birsinde fazladan buji ve kabloları varmış hiç kullanılmamış aracını sattı için yeni sahibene vermemiş kendisi de araba almadı bana verdi ancak benim aracıma uyarmı uymazmı bilmiyorum onun aracıda 1.5 gls idi.bujinin markası Champion RC10YC4 buji kablosu ise kore malı sinide bedavaya aldım inşallah uyar daha önceden bu marka modelden kullanan arkadaşlar varsa yardımcı olursa sevinirim birde kendim takıp sökmek istiyorum ellerim biraz yatkındır bu işlere ancak biraz bilgiyede ihtiyacım var.
    Aracın göğüsünde çok çatlak var göğüsü söküp deri kaplamayı düşünüyorum forumda biraz araştırdım burdaki arkadaşlar genelde macunla felan uraşmışlar ancak ben direk çatlaları doldurup direk deri kaplamayı düşünüyorum deriyi en iyi sizce ne yapıştırır birde bu göğüsü sökcemde yine forumdaki konularda herkes sökmüş ama kimse vidalarının nerede olduğundan felan bahsetmemiş direksiyon sökümünü felan hiç göstermemişler sırasıyla sökmeyi bilenler yardımcı olursa çok teşşekür edeirm allah izin verirse bunları bi halledeyim kendim sislere kablo çekicem bu konudada bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim şimdiden herkese çok teşekkür ederim

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    RC10YC4 benim getz in kullanım kılavuzunda önerilen bujidir bunlardan toplamda 3 set eskittim sadece benzinle kullanılırsa iyidir ama süper bir buji değil sonuçta dört tanesi zaten 20 lira ya satılıyor champion un bir made in china birde made in usa olanı var her neyse yaklaşık 15-20000km de azıcık meme yaptırıyorum ben onlara daha yarı ömrü dolmuş oluyor ve iki senede bir söküp atıyoruz, ama daha hiç bozulup patlamadılar ateşlemeyi kesmediler, kullanım kılavuzunda uyumlu olan bir diğer marka olan Ngk daha iyi diyorlar ancak Ngk yı kullanmak bana nasip olmadı henüz, ancak yumurta kasa içinde aynı buji mi kullanılıyor bilmiyorum muhtemelen olabilir sizin kullanım kitapçığınızdan bujinin parça koduna bir bakmanızı tavsiye ederim onun dışında bujiler değiştirilirken bujilerin takılı olduğu külbütör kısmı buji kablolarını bujilerden çıkardıktan sonra bujileri yerinden anahtar ile çıkarmadan öncesinde hava tabancasıyla etrafları iyice temizlenmelidir motor içine yanma odasına hasar verebilecek türden pislik taş toprak kaçmaması için bu zaruridir, sonra eski bujiler sökülüp yeni bujiler buji anaharının sıkma kolundan çevirmeden sadece elle fazla kuvvet vermemek kaydıyla çevirerek boşluğu alındıktan sonra buji anahtarına kol takılıp yada kolundan tutulup tork anahtarı ile bujinin kutusunun arkasında yazan tork kadar yada tork anahtarı yok ise buji için kutu arkasında yazan önerilen turda anahtar çevirilerek sıkılması gerekir genelde boşluğu alınmış bujiyi bu işlemin ardından çeyrek tur kadar sıkarlar, belirlenen sıkma değerinden fazlası yada azı uygun olmaz. Yeni bujiyi takarken buji deliği derin olduğu için buji anahtarındaki mıknatıs bujiyi tutar önce bujiyi anahtara oturtun sonra yerine sokun bujiyi deliğe bırakmayın yada sökerken içeri düşürmemeye çalışın mıknatıslı güzel bir buji anahtarı lazımdır herhangi bir uzun anahtar önermem ben şahsen, çünki bujinin girdiği alümünyum motor bloğu vida ağzı olası aksaklıklarda bozulmasın kaçak yapmasın bujiyi sökerken uğraştırmasın diye.

Buji kablosu servisten yedek parça bölümünden orjinal alınmasını öneriyorum yada eğer bandrollü ve hologramlı mobis üretimi hyundai genuine yazılı orjinal kutusuyla buji kablosunu sanayiden parçacıdan bulursanız alın onun dışında bosch tur kore malıdır ne kadar buji kablosu varsa forumda sıkıntılar yaşattıkça konusu açılan şeyler olduğundan buji kablosunu kesinlikle yan sanayi mudail parça kullanmayın.

Ön konsol göğüs çatlağı bunlarda kronik sorun bunu düzeltmek için göğsü komple sökmek yerine dıştan çatlağın üzerine ince halı gibi yada plastik lastik içerikli kaplama yapıştırıyorlar bu işlem öncesi çatlak kısım yapıştırıcı yada macun ile dıştan doldurulursa kapanır ve ilerlemez üzeri güzel bir kaplama ile kaplandığı zamanda mis gibi olur.

<<bülent>> bunu beğendi.
  3. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Yumurtanın orjinal fabrika çıkışı bujisi NGK BKR5ES11 'dir 1.3 1.5 içinde aynı

4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,286
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    kullanım kılavuzuna göre belirttiğiniz champion marka aracınıza uyumludur. Kabloyuda 1 tanesini sökün ve uçları kontrol edin. birebir aynıysa sırayla söküp (1 eski sök hemen yenisini tak) değiştirebilirsin.

birolkeser bunu beğendi.
  5. gsliahmet

gsliahmet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    21
    Ad Soyad:
    Ahmet Söylemem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    takayım hocam bu bujileri ve kabloları götürdüğü yere kadar gitsinpeki konsolun sökümü hakkında bir bilginiz yokmu baglatı noktaları hakkında felan hocam dıştan yapmayı bende istiyorum ancak fazla güzel duracağını sanmıyorum çok giritisi çıkıntısı var onun için hem komple sökeyim içini iyice bi temizleyip öle takayım diyorum bu teybin kalorifer konrol panelinide sökmem gerek ama hiç bi bilgim yok bilgileriniz için şimdiden çok teşekkürler

6. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Son düzenleme: 27 Aralık 2015
  7. gsliahmet