Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bugunkü kazıgımız.

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda vahdettin tarafından 20 Mart 2015 tarihinde açılan konu

1. vahdettin

vahdettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    vahdeddin çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Dostumuzun tanıdıgı kazıgı soktu bu sefer bize en iyi usta bildiğin ustadır başkasına şaşmıyacaksın parçaları birbir kazancı segmanda aynı marka aynı orjin mal olarak sordum her parçaya 15den 25e kadar bindirmişler helal olsun.sonuçta tanıdık ....

ön fren balatası 45
    aks körüğü 15
    rot başı 25
    sol alt salıncak 80
    sadece rot ayarı 40
    mekanik 100
    çelik kardeşler otomotivin kıyağı bu arkadaşlar hesabıma göre 100tl fazla geçirme var.
    ayrıca kronik accentlerdeki sol ön cam otomatiği arızasına da 200tl bayıldım
    orjinal kore malı hyundai sol ön krikosu ve orjinal hyundai sol ön cam fitili değişti 150tl parça tuttu 50 tl işçilik

bugun kısacası 500tl bayıldım.Lakin aracı ilk aldıgımda motorun üst kapak conta taşlaması kısaca rektifiyesi filitreler yağlar hepsi 500 tutmuştu.Neyse şimdilik bi kaynaklı egzozum var o kaldı onuda sıfır değiştim mi tam bir araba olacak bizimkisi tabi ilerki zamanlarda karburator temizliği ve baskı balatada isteyecek sonrasında en son 4 lastik sıfır alıcam olay bitecek :D :D araba demek masraf demek sürüyoruz bedelinide ödüyoruz..

2. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    kazığı atan kazancı segmanmı onu anlayamadım tanırım az çok onları tabi sefaköydeki

3. Mustafa Şengil

Mustafa Şengil Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mustafa Şengil
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Ben de immobilizer antenine 120 TL verdim geçen hafta.

4. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Servisde de o fiyat takmasıyla beraber 80 e kendini almıştım geçen sene.Bendekide takıntı yapıyordu temizleyip kurtaramadım.

5. Cilo

Cilo Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,171
    Ad Soyad:
    Yılmaz ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Kia
    Geçmiş olsun, karbüratör temizliğini bari iybir ustaya yaptır sonra yaptığın bütün emek boşuna gitmesin...

vahdettin bunu beğendi.
  6. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    yan sanayi yedek parça ve oto sanayi işçilik piyasasına akıl sır ermez, serbest piyasa orası:) burada benim yedek parçacıdan buji aldım 20 liraydı sonra bosch silecek aldım 40 liraydı iki üç sene öncesi böyleydi gel zaman git zaman her sene gidip motor yağı ve buji falan alıyorum abi sen geçen kaç para vermiştin bu yağa dedi 80 dedim yine 80 lira aldı zam gelmesine rağmen sonra kış lastiği için iki tane mobis teneke jant istedim toptancı 1,5 ayda zor getirdi iki sefer yanlış geldi jantlar ben sabırla bekledim böyle yanlışlıklı halleri çevreden bildiğim için sabırla bekledim zaten o iki janta 360 lirayı önceden zaten vermiştim, serviste 450 lira iki tane teneke jant, çıkma olanların hepsi eğik ve paslıydı tane 100 liraydı malesef.

geçen gün silecek eskimiş yine aynı bosch marka silecek aldım abi sen bizi 1,5 ay bekledin sabrettin sileceği sana 30 liraya veriyorum dedi :) iki üç sene evvel 40 lira olan silecek oldu 30 lira, başka parçacıya gitsem 40-50 ye satacak ben toptan fiyatına aldım satıcıya da euro ile geliyormuş 10 euro toptan fiyatı varmış 30 verdik çıktım bu sene yine yağ almaya gideceğim yazın muhtemelen yağı 70 liradan verir:) ne kadar muhabbet o kadar indirim işte:)

yedek parça ve işçilik yetkili servisin dışındaki tamircilerde ve parçacılarda tamamen uydurmasyon şekilde bir serbest piyasadır bunu bilmek lazım:) evet kötü sabit bir fiyat bazı yok işte.

7. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Bir bilene sorcan her zaman..
    Ön fren balata takımı 25 TL
    Aks körüğü 10 TL
    Rot Başı 15 TL
    Salıncak 45 TL
    rot ayarı ve mekanik için net bişey diyemem.. ama parça fiyatları böyle.. Üzüldüm açıkcası..
    Sol cam otomatiği arızası neydi tam olarak????? Cam dışarı mı atıyordu? motor mu değişti?? 200 TL çoooook fazla.. Cam dışarı atıyorsa cam fitili 70-75 TL ye satılıyor.. Cam krikosu da 40 lira..!!! İşçiliği de çok basit.. ben kendim değiştiriyorum.. Boş yere sol cam için fazladan 80-90 TL bayılmışsın..parçayı aksaraydan felan alıp, kendin yapabilirdin.. Sol kapı iç döşemesini artık gözüm kapalı söküyorum.. kaç kere söktüm fitil değiştirmek için, hoparlör takmak için, cam krikosu değiştirmek için..Arada bir wd40 sıkıp yağlıyorum, bakımını yapıyorum..

Ayrıca üst kapak contasının taşlanması, radyatör temizliği, termostat değişimi, yağ filtresi değişimi, conta değişimini 300 TL ye yaptırmıştım yakın zamanda.. Egsoz 130 lira.. daha ucuza varsa kaçırma.. pahalı bulursan pazarlık yap, fazla verme.. kaynakla uğraşma, değiştirirsen daha iyi olur, içi tıkanmıştır artık, yakıt ve çekişi de etkiler..

Karbüratör temizliği ve baskı balatadan sonra araç sana 1.5 gibi atak gelcek emin ol.. ama bunda da kazık yeme.. karbüratör temizliği ve diyafram değişimi 150 lira, debriyaj seti 130-140 lira civarı, işçilikle 300 TL yi geçmez.. Sen bana sor ;)

8. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    piyasanın nabzı burada tebrik etmek lazım. :)

koray2907 bunu beğendi.
  9. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Bende bugün sanayide arabanın arka 2 amartisörü patlamisdı cukurlarda cok ses yapiyordu ve gitdim degisdirtdim
    Maysa mando amartisör taktırdım arkaya 2 adet tahmini nekadardır işcılikle beraber.

10. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Amortisör 75-80 TL arası.. İşçilikle 220 TL

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Bazı yerlerde amortisör başına işçilik fiyatı değişiyor.. Kimi 35 TL alıyor, kimi 50 TL alıyor.. Ama parça fiyatları 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.. Arada 5 lira fiyat oynaması olabilir

12. kılınc

kılınc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    kılınc
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Maysa mando amartisör 2 adet 200 tl 50 tl işcilik toplamda 250 tl tek fiyat umarım gazzıklanmamisizdır

13. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yine doğru tespit. bu uzmanlık sadece yumurta kasa için geçerli değildir umarım :)

kılınc bunu beğendi.
  14. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Amortisörlerin fiyatına katmışlardır işçiliği de :) Normalde amortisörler 100 TL değil, 80 lira.. Amortisörler 160 TL tutmuştur, 40 lira cebe kalmıştır, size 200 lira demişlerdir.. İşçiliği de ucuz göstermek için 50 lira demişlerdir.. Çünkü işçilik 50 lira çok ucuz kaçar.. Toplamda 240 TL dicektim içimden, 250 TL tutmuş.. Fiyat iyi bence..

kılınc bunu beğendi.
  15. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Teşekkürler :) Valla araştırıyorum, dükkan dükkan geziyorum, fiyatı telefonla nete girip karşılaştırıyorum, adamla gerekirse çingen pazarlığı yapıyorum, tanıdık sokuyorum araya Memet usta yolladı diye, ne yalan söyliyim 10 lira fazla verceğime gaz alırım diyorum :) Yapılırken de başında beklerim, nasıl yapılıyor diye.. arada bi müdahele de ederim, ustayı ayar ederim :D Sonuçta elim bu işlere yatkın, meraklıyım da.. fiyat araştırması önemli.. insanlara güven azaldı..

Misal fellik fellik sol arka cam çıtası arıyorum, düşmüş.. Her yerde 30 tl.. çıkmacılara bakcam bi ara.. bi çıtaya 30 lira vermek saçma geliyor bana

16. rpurcek

rpurcek Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,932
    Ad Soyad:
    Rıza
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Tanıdıkla iş yapmayı oldum olası sevmem zaten. İnsan ses de çıkaramıyor ayıp olmasın diye.

vahdettin bunu beğendi.
  17. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Bana iscilik cok yuksek geldi
    Bizim burada on amartisorler takim 60
    Arka amortisorler takim 30 tl ye degisiyor

18. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    İki sene önce Bartın daki Ustamın bana dediği Amortisör değişimi tane 25 tl demişti.Değiştirmiştik ama Maysan Mando taktırmıştım fazla dayanmadı.
    8 Sene önce Skoda Favorit arabamın Ön iki Amortisörlerini burada başka bir ustaya değiştirmiştim.Bana dediği, Uğur sen yabancı değilsin 50 tl ver yeterli.İki adet Amortisör işciliği 50 tl.
    Ustaya dedimki Allah tan yabancı değilim ya yabancı olsak halimiz duman diye takılmıştım.Kaldıki Skoda nın Amortisör değişimi çok daha kolaymış.
    Birde Bu sen yabancı değilsin diye kaptırmaları var.Adama şirin görünüp Kazığı basıyorlar.

vahdettin bunu beğendi.
  19. vahdettin

vahdettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    vahdeddin çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    birgün buluşalım koray beraber gidelim bu işlere abi :)

20. vahdettin

vahdettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    vahdeddin çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    kazancıyı aradım orjinal mobis marka kore malı daedi 85tl fitil için 75tl dedi işçilk 50 tl vermistim 2 parça toplam 150tl demişti adam neyse beni üzen en çok bu yavsak çelik kardeşler ordaki adam dostumuzun tanıdıgı falan öyle geçirdi zaten borç içindeydim iyi geldi yani koray kardeş ama karburator baskı balata işlerini senin tavsiye ettiğn yere gideriz.cam defalarca yağlandı gres sürüldü sıvı sabun sürdü bitane usta parçası.. cam sürekli dışarı çıkıyor hatta kapanmıyordu yarıda kalıyordu cam çizik çizikti...

Bu Sayfayı Paylaş