Merhaba Arkadaşar; Arabam 1998 accent 1.5 GLS arabamı 158 000 km de yaklaşık 3 ay önce aldım. Aldığım günden bu yana çoğu şehirler arası olmak üzere 9000 km yol yaptım. Toplam tamir/bakım masrafım 1060 TLyapılanlarise şunlar; 1)Arka iki Amortisör ve körüğü değişimi 2)Sağ ön otomatik cam tamiri, sağ ön kapı kolu ve sağ arka merkezi kilit motoru 3)Sis farı tesisatı bağlama, far yükseklik ayarı, yağ ve yağ filtresi değişimi, şarj dinamosu onarımı 4)Yağ ilave, silecek değişimi ve lastik yama (Araba yağ eksiltiyor) 5)Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, balata değişimi, antifriz ekleme ve sol arka kapı kolu tamiri (Ya bu kapı kolları çok çabuk kırılıyor ya da ben çok sert çekiyorum çözemedim.) 6)Triger kayışı, Klima kayışı, hidrolik direksiyon kayışı ve sirkülasyon pompası (Antifriz eklenince sirkülasyon pompası açma yaptı. sirkülasyon pompası değişince de trigerin az ömrü kaldığını farkettik onu da değiştirdik) Sizce yapılan işlemlere göre 1060 TL uygun mu? Ucuz/pahalı? Gidilen kilometreye göre aracın çok masraf çıkardığını söyleyebilir miyiz? Yoksa normal midir?
aracın fiyatı normal. bir çok işlem için bin lira gibi bir rakam bence uygun. aynı masrafları başka araçlarda mesela ford opel vw gibi daha çok para harcardınız. aracın masraf çıkartması da bu zamana kadar yapılan bakıma kullanan kişiye göre değişir. yani iyi bakımlı bir araba fazla masraf açmaz. ama bakımsız hor kullanılmış her araba masraf açar.
Hyundai farkını hala farkedememissiniz hayırlı ugurlu olsun gls olması büyük avantaj kaporta durumu nedir o tartısılır ama yapılanlar az tutmus abartı gözükmüyor
Hocam 1060 TLye arabayı baştan yaratmışsın değişmeyen şey kalmamış neredeyse, oldukça uygun bence o fiyat.
bence çok çok normal.. ben sadece triger kayışı, termostat, V kayışı ve sirkülasyon pompasına 250 TL vermiştim işçilikle...
Müzik sistemi ve jant hariç 14.500tl masraf yaptım ... yatın kalkın dua edin ... şimdi gaz atıp gezecek para bile yok ...
14 500 mü https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gifTamam ne ben bu soruyu sordum ne siz cevap verdinizhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
amortisörleri değiştirmeden önceki sıkıntın nasıldı. benim aracın arkasında devamlı bir sallama vardı bildiğin yayık ayranı yapıyordu sanki mesela kaldırım gibi hafif yüksek yerden inerken gacur gacur ötmesi ayrı neyse değiştirdim yaklaşık 3-4 ay oldu yine aynı şekilde yapmaya başladı hatta bu sefer viraja biraz hızlı gireyim arkayı toplayamıyorum. sende de aynı sorun varmıydı. yada daha ne çeşit bir sorun çıkıyor ...
Yok abi öyle gacur gıcır bir ses gelmiyordu. Daha çok böyle tak tuk şeklindeydi. Zaten arabayı ilk aldığımda vardı. O şekilde sadece bir gün gezdim. Ancak o gacur gıcır ses şu an ara ara geliyor arkadan. Ustama götürdüm. Salıncaklardan geldiğini ancak şuan hiçbir sıkıntı çıkarmayacağını boşuna değiştirmemem gerektiğini söyledi. Ancak benim araçta şu an sadece gacur gıcır ses var virajda yol tutuş veya tümsekte çukurda sert düşüş gibi bir sorunum yok. Not: Ustam fiyatına 100 TL civarı demişti.