Merhaba 2007 1.4 doch benzinli getz on farlarını parlattirdim bir kaç saat sonra sağ ön farda buğulanma oldu aracı güneşe çektim uzun kısa dörtlü hepsini yarim saat yaktım buğu çözüldü ancak ertesi sabah baktım yine buğulanmış. Arka toz kapağını söktüm ortası delik ve silikon ile kapatılmış ama köşeden silikon atmış açılmış acaba bu yüzden mı yapıyor buğulanmayi aracı alalı bir ay oldu farlar sararmıştı içi bile görünmüyordu o yüzden önceden varsada fark etmemiş olabilir. Acik olan yeri izole bant ile iyice kapatsam çözüm olur mu acaba. Yoksa yeni toz kapağı mı almalıyım serviste var mı toz kapakları.
Farlar orjinal. Az önce izole bant ile iyice kapattım taktim. Bu akşam ve yarın yağmurlu ise yarar inşallah. Pazartesi günü servise toz kapağını soracağım.
Büyük ihtimalle o arabaya apaçi işi far takmışlar. Farın da içine etmişler. Toz kapağı alın. O olmazsa mutlaka buğu olur. Hatta önce havalandırın sonra kapatın.
Teşekkür ederim servis 10 dak mesafede olmazsa dediginiz yerlerede bakacağım. Inşallah buğu sorunu o kapaktandir izole bant ile iyice kapattım azalma olur yada tamamen kaybolursa kapaktandir.
Abuk subuk bir fiyat Verirlerse bir lastik parçasını soguk silikon ile delik yere yapıştırıp kapatacağım
Hocam 2013 i20 1.2 FL nin orijinal far toz kapağı var elimde iki adet , kendi arabamın kırılan farından alıkoymuştum , eğer senin arabana ölçüsü uyarsa gönderebilirim. Yapacağın mevcut kapağın iç ve dış çapını mm ölçtürüp bildirmen.
Uyarsa çok iyi olur. Yarın tam ölçülerini bildiririm. Sanırım bu kapaktan https://m.tr.aliexpress.com/i/33013041763.html
Hocam üşenmedim , dolaptan bulup , kabaca çelik metre ile kapakların içten ve dıştan ölçüsünü aldım ama , ölçüler tam milimetrik değil. Size foto da fikir verebilir. Büyük ağzı yukarıda vaziyette contanın dışından dışına çap : 9,0 cm , içten içe boşluk : 6,8 cm Küçük ise : 7,3 ve 5,5 cm gibi , çelik metre ile aldığım ölçü kumpas gibi net olmaz. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi
Hocam ilginiz ve düşünceniz için çok teşekkür ederim. Ölçüleri aldım ve 7.6 çıkıyor bu arada izole bant işe yaramış hava yağmurlu olmasına rağmen hic buğu yok sorun kapakta yenisini servise soracağım
Sorun o şekilde çözülüyorsa mesele yok kolay gele. Tapatalk kullanarak iPhoneX aracılığıyla gönderildi
Hocam şu an değil , sonra bilgi veririm. Başka bir arkadaşla konuşuyorduk. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi