2006 crdi starex imin buğu problemi var.kaloriferi camlardan çevirdiğim anda ki camlara çevriliylen bile bazan buğu kafa hizamda sürekli oluyor bunu bir türlü yenemedim.araç içinde yada cam kenarlarında hava kaçağı filanda yok buğu çözücü bile bir işe yaramadı.çaresizce buğu etrafından yolu seyrediyorum buda bayağı rahatsız ediyor nasıl çare olunabilir yardım lütfen...acaba hyundai lerde kronik bir sorunmudur bu buğucuklar...
Havalandırmayı cama verdiğiniz zaman eğer Klima açık değilse buğu yapıyor bu benim Admire dede aynı.Klima varsa aracınızda birde havalandırmayı camlara verdiğinizde Klimayı açın gerçi klima o zaman otomatik açılıyor.
öncelikle camlarınıza gelen havanın dışaradan gelmesi lazım yani havalandırma dügmesinin motor sıcaklığını değilde dışardan gelen havayı cama vermesi lazım.birde polen filitrenizi kontrol edin ( bazı araçlarda cama gelen hava akımı polen filitresinden geçmiyo ama sizinki nasıl bilemiyorum)
bizim eralarda kılımanın dolaşım düğmesine 5 defa arka arkaya basınca cama getirdiğinizde kılıma otamatik açmayı iptal ediyo manuele dönüyo sizinkinde de öle mi acaba ?
bende denedim ama kapanmıyor klima düğmesi yine otomatik açılıyor. Bu iptal olayı galiba sadece eralarda var. Ahh hyundai ah üretimi durdurmayaydın da era almaya gittiydim ya la ben )
Hiç denemedim zaten bu dediğinizi de ilk defa duyuyorum.Ama havalandırmayı cama verdiğinizde Klimayı kapatırsanız tüm camlar buzlu cam gibi oluyor mecburende klimayı açmak zorunda kalıyorum.
bende hiç böyle bi problem olmadı yani ben klimayı sade yazın açıyorum bu aylarda en son sıcak seviyesinde ve camlara veriyorum buğu olmuyo
Abi sabunmuydu bisey suruyolardi cama gidiyodu o bugu olayi kalmiyodu koksal abi bilir bunu Samsung Galaxy Ace cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Bende buharlanma yağmurlu günlerde oluyor. Hava çıkışını öncam konumuna getiriyorum,sonra sıcak-soğuk konumunu tam otasına getirip aşağıdanda hava girişini dışardan giriş konumuna getirip fanıda 1 konumunda açıyorum..buğulanmadan eser yok.. fakat kontak kapatıp arabanın içinde 3-5 dk oturunca hemen buharlanıyor.İçinde zaman geçirmezsen yine buhar yok. Saygılar
2012 Elantra kullanıyorum ve bu iptal olayı var. Hatta ben öyle yaptım.. Bence bi daha deneyin bunu. i 20'lerde var mı emin değilim ama.. Ya da kitapcığına bir daha bakın..
Starexlerin en iyi yanlarından biriside kalorifer sistemidir ve kesinlikle buğu yaptırmaz,belki sizin aracın kliması çalışmıyordur bir kontrol ettirin bence
buguyu onlemek icin hava akısı dısarıdan alacak sekılde olsun. genelde klimalı olan araclarda hemen... klıması olmayan araclarda motor sıcaklıgı cama verdıgınızde bır muddet sonra kedılıgınden bugu gecer ancak asıl sart hava akımının dısardan sürkile edılmesıdır. ancak buda sızı tatmın etmıyosa eskıden abılerımızın yaptıgı gıbı sımdilerde ise sıvı sabunu sulandırmadan dırek cama surun bır bez ıle hafıf sabunlu yada kopuklu olarak camdaizi kalıcak sekılde bırakın oyle kurusun muaffak olacaksınız aynı yontemı camsil ilede yapmanız mumkun bu eskı yontemdır asl olan hava akısını dısarıdan almanız ve bıraz sabırlı olmanız halınde zaten on camda bugu kalmıyackatır vede klımanız varsa buguyu hemen alacakatır.. dip not : polen fıltrenız varsa ve temızlıgıne baglı olarak bu zaman dılımı uzayabılır kısalablır .. saygılar..
ön cama gelen hava akımı polen filitresinden geçiyo mu bilginiz varmı çünkü iş yerinde kullandığım fluence aracın serviste söylediklerine göre cama ve ayaklara gelen havanın filitreden geçmediğini çünkü sert bi hava ile camların buğusunun giderildiğini söylemişti
bende bu soğuk günler de ısınmak için kalorifer açtığımda biraz yüzüme doğru elleri ısıtmak için... hemen camlar buğu oluyor camlara ve ayaklara verdiğimde buğu gidiyor ama bu sefer de ellerim ısınmıyor
HAvalandırma düğmesini İç te bırakmış olabilirsiniz. Dış hava konumunda olsun. Polen filtreniz temiz olsun. HAva yönlendirme düğmeniz CAM ve AYAKLARA konumda yada SADECE CAM konumunda kalsın. KLİMA KAPALI olsun, SICAK SOĞUK modu TAMAMI ile SICAK ta olsun. Ve fan devamlı 1. kademede çalışır kalsın. Çabuk buhar olması dış hava ile iç hava ısı tutarsızlığının fazla olması ve cam kapı lastiklerinin yalıtkanlığın zayıfllaması ile ilgilidir. Buhar çözmeme olayı olmaz. Yanlış , eksik uygulama yada arıza ile sorun çözülemez.
Kışın ön camlara hava verdiğinizde klima mutlaka dıştan gelen havaya ayarlı olmalı eğer içerideki havaya ayarlıysa her zaman buğu yapar. Buğu olmaması için klimanızı dıştan gelen havaya ayarlayın iç hava sirkülasyonu kapalı olsun. http://d.pr/i/Lt3O
Ogün Bey,Bu dediklerinizi zaten hep uyguladığım seyler ama özellikle havanın çok soğuk olduğu zamanlar da araç içerisinde kalabalık ne kadar fazla ise bu sefer buğu daha çok ve siddetli oluyor.Hatta Klima açık 1. kademe de bile camların buğusunu gideremiyorum. Geriye tek cam kapının lastikleri kalıyorki sol ön kapının lastiklerinde 20 cm civarında kopukluk var ama ses ve soğuk hava içeriye hiç gelmiyor onun bir etkisi dediğiniz gibi buğu yapmaya sebeb olabilirmi ?
Aranıza yeni katıldım ve çok yeni starex sahibiyim ancak havalandırma sistemi neticede tüm araçlarda aynı prensipte çalışır. Polen filtrenizi mutlaka değiştirin. Aracımda dün değiştirdim polen filtresini ve dışarıdan hava aldığı konumdaki hava şiddeti çok değişti. Kaput içinde hemen sol üst tarafta. Hava filtresi değişiminde birlikte değişmesi çok daha kolay oluyor fiyatı 15tl.