21 MART 2014 te 1 varil petrol 106 usd, 1 usd 2,24 TL, 1 LT benzin ise 5,09 TL imiş. 9 MART 2016 da (yani bugün) ise petrol 40 usd, usd 2,90 TL ve benzin (bu geceden itibaren) 4,25 TL ye yükseliyor. Oysa düz mantıkla basit bir matematik hesabı yapıldığında benzinin bu gün 2,48 TL olması gerektiği görülüyor... Evet, maalesef matematik böyle diyor fakat sanırım bizler için bir hayalden öteye geçemeyecek bir durum... 1 lt benzinin 1 usd olacağı günleri görmek dileği ile hepinize kazasız sürüşler diliyorum, yolunuz açık olsun.
Ecevit yıllar önce benzini dolara bağlayalım 1 dolar olsun onunla beraber inip çıksın dediğinde itiraz edenlere selam olsun Sent from my iPhone using Tapatalk
3.köprüyü yapan firmayla günde 135bin araç geçicek diye anlaşma yapılmış.eger sayı daha az olursa devlet cebinden karşılıcakmış bu parayı. tabi devlet o parayı nerden bulucak.köprüyü geçen geçmeyen vergisini verenlerin cebinden... alışırız biz zaten mazotu hep 50tl lik alıyoruz
Devlet, gelir/kurumlar gibi doğrudan vergileri toplayamadığı için dolaylı vergilerle tekeri döndürmeye çalışır. Bu her hükümet döneminde böyleydi maalesef. Bizler vatandaş, esnaf ve şirketler olarak dürüst olmadığımız için yaşıyoruz bunları. Ülkemizde "iyi muhasebeci az vergi ödetendir" şeklinde bir anlayış olduğu sürece de değişmeyecek. "Hiç kimse vergisini ödemiyor, ben niye ödeyeyim" diye düşünüp her şeyin 1 tek insanla başladığını unutuyoruz hep. Eşim bile arabayla giderken yaya geçitlerinde bekleyen varsa durduğumda "sen kendini nerede sanıyorsun?" diye dalga geçiyor bazen Vergi sistemi yok ki adaletinden bahsedilsin. Biz bu kafayla distribütöre 28bin TL ye ulaşan arabaya 46bin TL vermeye, rafineriden 2 TL ye çıkan benzine 4,25 TL vermeye devam ederiz.
Ben benzinden umudu kestim, Bari elektrikli otomobiller daha yaygın olsa. Keşke bir Norveç olabilsek. Dma nın 400 km menzilli Corollası gibi arabalar çoğalsa. Elektirkli i10 i20 sürebilsek.
önce çalışırsın maaş zamanı gelir devlet baba önce gelir vergisi alır kazandığın paradan sonra paranı alırsın eline, ee para bu elde durmaz gidersin harcamaya hooop der devlet, derki ver bakalım 18 daha bu ne dersin KDV der sonra bakarsın harcarken bi de ÖTV vermişsin arada sen noluyo yahu demeden bi bakmışsın ÖTV den de KDV almışlar Sonra MTV alırlar yol yapacaz diye sonra yılda bir yetmez sen yılda iki kere ver derler hem sigorta yaptırırsın hem kasko sigorta şirketleri batınca hadi bakalım bi el at der devlet baba el at da batmasın bu garibanlar geçen sene verdiğinin iki katını verirsin paşa paşa bunları söylersen de fü kaka olursun hikaye böyle uzar gider. vw sitesinde araç fiyatlarında yazıyor ötv kdv yanılmıyorsam mercedeste de var benzer detaylar yazık
Benzine dün gelen 11 kuruşluk zamdan sonra bu geceden itibaren geçerli olacak 5 kuruşluk bir zam daha gelmiş. Bu gece kontağı kapatıp taaa ertesi sabaha kadar açmayacağım...
Haberlerden değil de yolumun üstündeki Shelle bakar oluyorum sabahları. Daha güne selam verir vermez moralimiz bozuluyor. getz crdi vgt
büyük harfle yazıldığında güzel olan tek mesaj bu olsa gerek gülmekten sandalyeden düştüm yerden yazıyorum
2001 öncesi devletten bahsediyorsun sanırım. Yeni türkiye de hiç bir yönetici kasa tamtakır demedi. Kasa dolu ve bütçe fazla verdi.
tamamen yanlış, geçen 15 yıllık sürede bütçe hep açık verdi, hiç fazla vermedi. 2001'den önceki yıllarda da açık veriyordu, ayrıca 2001'den önceki başbakanların da "kasa tamtakır" benzeri bir söz söylediklerini görmedim, böyle bir açıklama olduysa bile cumhuriyet tarihinde bir kez olmuştur herhalde.