memlekete dönüş yolunda babam : oğlum al şu parayı arabana benzin koy dediğinde içimden nasıl olsa benzin var diye düşünmüş olmak büyük hataydı aracımı yeni almıştımevime500 metre kala benzin bitti (evdeki hesap otobana uymadı) ve bu olay mayıs ayında oldubu olaydan sonra araç gaz yememeyebaşladıçalışmamasına kadaruzandıbasit birkaç şey değiştisonra yavaş yavaş bu hata kanser gibi oldu aracın heryerine yayıldı son olarak yakıt pompası bujiler değişti , enjektörler temizlendi şu ana kadar minumum 2000 tl gitti bugün aracımı özel servisten alacağım (özel servis çünkü yetkili servis lpg li diye garanti vermedi ) aracı 10500 e aldım kredi borcuyla birlikte herşey dahil 16000 nerdeyse sıfır araç fiyatı neyse bu arada bu hatam yüzünden araçta daha önceden lehimleme yoluyla bir çok arızanıngeçici olarakgiderildiğini öğrenmiş oldum arkadaşlar mümkün olduğunca 2. el araç alırken mantık çerçevesinde söktürebildiğiniz bütün parçalarını söktürün ve kontrol ettirin benim gibi hüsrana uğramayın bu site için ayrıca çok teşekkür ederim
Forumda gaz yememe olarak aratırsanız sorunun nedenleri ve çözümlerini bulabilirsiniz. Arıza tespitini doğru yapamazsanız malesef büyük masrfların altına girersiniz.
2. EL otomobil alıyorsanız gerçekten 2. sahibi siz olmalısınız ve aldığınız kişi can ciğer arkadaşınız olmalı:benim düşüncem bu yöndedir.Onun haricinde kesinlikle 2.el araç alınmaz .Memleketim insanı ne yapacağı belli olmaz güvenemessiniz.Ben sahsen aracımı 5 yıl önce arkadasımdan aldım.İlk sahibide arkadaşımdı.Allahıma şükürler olsun hiç bi sıkıntı yaşamadım .
gerçekten çok haklısın bizde bu işler tanıdıkla olur dedik güvendik aldık tanıdıktan daha öte olması gerekiyormuş araba alıcaklara tavsiyem 1 sene daha beklesinler veya ödesinler sıfır alsınlar
gecmiş olsun 0 arac alımı baskadır tabikide 2001 de aldk biz masallahı var hiç sorunu yok ama temiz 2.elsede kaçmamasında fayda var
özellikle de bundan sonra ikinci el alırken çok dikkatli olmak lazım arkadaşlar.geçen yağan yağmurda sele kapılıp suyun ve çamurun içinde kalan araçlar tamizlenip satışa çıkmaya başladı. görünürde bişrşey yok ama torpido içleri gibi yerler leş gibi bundan sonra ikinci ele çok dikkat
2. el araç almaya karar verdiğinizde her şeyi göze alacaksınız arkadaşlar, kaçarı yok, şansınıza kalmış bir şey, bunun tanıdığı yabancısı yok, ha sıfırından beri bildiğiniz araç olur amenna ama arkadaştı, komşuydu anlamam...
bizim tanıdık 2007 de 98 model passat aldı. 98 bindeydi aldığında. bir buçuk sene bindi 40bin km yaptı araç 138 bindeyken ankarada yetkili servise ilk defa yetkiliye gittik hep özele giderdik. yetkili servis sizin araba 2005 te bize gelmiş önden kazalı bize geldiğinde km si 200bindeymiş dedi. adam iki hafta sonra arabayı sattı
Aracımı çalışmış olduğum şirketten 2.el aldım araç 1,5 yılda uzun yolda kullanıldığı için 150.000 km yaptı. Aracı 2005 yılından bugune kadar kulanıyorum KM yüksek olması hiç sorun olmadı. Büyük şirket araçlarında standart bakım/değişim ve özellikle arazalı parçalar fiyata bakılmadan hemen yapılmaktadır. 2.el de bildik araç yine biraz olsun güven vermektedir. ilgili araç 2003 model .