Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Büyük Değişim Projesi - Starex Space S

'Starex Forum - Club' forumunda Ersin tarafından 28 Nisan 2013 tarihinde açılan konu

1. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Merhaba arkadaşlar ;
    Uzun süredir aklımda olan değişim projesine başlamanın adımlarını atıyorum.Boş vakit sıkıntısı olduğu için proje biraz geniş zaman yayılacak , Yapılan her değişimi bu konuya tüm detayları ile aktaracağım.

Öncelikle aracın izolasyon işi halledilecek ; Kapılar , Arka kısım sacları , Taban sacları , Tavan sacları.

Ön iki kapı komple hoparlör delikleri hariç dış sacın arkasına ve kapının iç kısmına komple bitüself ile kaplanacak
    (Aşağıdaki 2 Resimdeki gibi )

Bu içten

Buda Dıştan

Sonra kapı pandizotları içerden Akustik sünger İle kaplanacak , bu sayede maximum ses , hava , dış etken yalıtımı sağladığımız gibi ; Aracın kendi müzik ses sisteminde en ideal Akustiği yakalamış olacağız.

Akustik Sünger ;

Yine aynı şekilde Orta sürgülü kapı içerden ilk 2 Resimdeki gibi bitüsel ile kaplanacak ( Hoparlör olmadığı için Akustik sünger kullanmıyoruz , ama bu konuda kararsızım :) )

Aracın Orta Sol kısmındaki Pandizot Sökülüp içerden Saca bitüself yapıştırılracak , Bitüselfin üstünede Akustik sünger yapıştırılacak. (Pandizota yapıştırmıyoruz Çünkü bu pandizot üstünde hava kanalları var . Belki hava kanallarını kesip akustik süngeri bu şekilde pandizota yapıştırabilirim)

Gelelim en arka Kargo kısmına ;

Bu kısımda Maalesef pandizot yok dış saç ile iletim Kontraplak ile kesilmiş.

Resimde görüldüğü gibi

Bende Ortada kargo bölümü ile orta yolcu bölümünü ayıran separatör mevcut ( Yarım halde )

Bu tahtaları söküp içerden komple saca bitüself yapıştırılıp , tahtaların arkasına akustik sünger yapıştırılacak.

Bu işlemler bitince İçerde kargo kısmında açık kalan döşemesiz tavan sacına bitüself uygulanacak ve komple kontraplaklarda dahil halıfleks ile kaplanacak .

Yani Bu Şekil ;

Ve Bu işlem bitince Kargo kısmının tabanına bitüself uygulayıp , Altına Laminant parke şiltesi serilecek , Laminant parke şiltesinin üstüne ince bir sunta atılacak ( Yer kanallı bir yapıya sahip düzlenmesi için )
    Suntanın üstüne 1 kat daha şilte atılıp Kargo kısmının zeminini Laminant parke ile kaplayacağım..

Laminant parkenin Dış bagaj kapağına bakan kısıma Şu şekil bir profil keseceğim

Arka Separatör kısmına bakan tarafına ise köşebent koyacağım ;

Ve bu işlemler bitince Arka çamurluk üstlerine içlerine ağırlık koyulacak sandık yapılacak ;

Resimdeki Gibi ;

Sandıkların içine 75 er Kg luk ağırlık koyulacak ( Fazlası negatif performans ve fazla yakıt tüketimi demek )

Bagaj kapağının içinede aynı şekilde bitüself uygulanacak ve dıştan halıflex ile kaplanacak.

Ön taban döşemesi sökülüp alttan komple bitüself kaplanacak , Tavan döşemesi sökülüp Alttan komple bitüself kaplanacak.

Göğüs içi için hala birşey düşünemedim bakalım ona nasıl bir çare düşüneceğim.

Halil, -OmeR-, Ayberk A. ve 2 kişi daha bunu beğendi.
  2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Ses Sistemi Projesi ;

Pioneer ana ünitem kalacak ,
    Kapılara 16 Cmlik kasnak takılıp üstüne JBL GTO-6508C mid takıımı takılacak.

Tweterları ise göğüste boş olan orjinal tweeter yuvasına takılacak.

Ortaya 16 cmlik pandizot yapılacak Tavana asılacak;

Hoparlör olarakta JBL CS-6 Kullanılacak

Subwoofer olarakta çalabilecek en düşük hacimdeki kabinde JBL GTO 804 20 Cmlik subwoofer kullanılacak

Anfi Olarakta Xetec 200.4 Kullanılacak; ( ön kapı midleri ve sub bu anfiden sürülecek )

3. omR

omR Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    55
    Ad Soyad:
    ömer i.
    güzel proje, biz salihle düşünüyorduk yalıtımı, seninki örnek oldu :)

4. attkenan33

attkenan33 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    80
    Ad Soyad:
    Kenan B.
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Matrix (2001-2010)
    Kolay gelsin Ersin'cim :D
    işlerin listesi bayaaa uzun görünüyor.
    Gelişmeleri bekliyoruz inşallah :)

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Ersin yapılacak bayağı işin var şimdiden kolay gelsin.

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Teşekkürler :) Şu ilk önce ön 2 kapıyı halledersem gerisi eminim gelecek :)

7. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Ne diyelim işiniz bayağı var şimdiden kolay gelsin :D

8. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Gelelim Dış Kısıma ;

Komple boya bakımı yapılacak ; Orta seviye bir polish ile polisaj işlemi yapılıp sanayi bölgelerininin pisliği , isi , dumanı temizlenip çiziksiz kusursuz bir yüzey elde edilecek :)

Ardından FK1000p wax İle boya korumaya alınacak.

Ve en önemlisi Lastikler değişecek :D 100.000 Km ye vuran Pirelli citynetler duruyor :)
    Yerine Michelin Agilis geliyor

9. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kolay gelsin Ersincim, baya işin var. Benim önerim önce kapılardan başlayıp sonrasında iç kısma dalman. Sıralamanı iyi yaparsan hem bıkkınlık vermez hemde çabucak biter.

Aküstik sünger ön kapı içlerinde suuya maruz kaldığında sorun çıkarma iyi fikir. Strarex içi ve kapı içleri vb şeyler arabalara oranla büyük olduğu için enaz 20 cm eninde bitüself öneririm, 30 cm olanındanda olabilir uygulaması biraz daha kolay olur.

Ağırlık olarak arkaya saç levhada kestirebilirsinde.

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Teşekkürler Erkan abi :)
    Ben o arka sandık içine naylon serip çimento dökmeyi düşünüyorum :)

11. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    kolay gelsin Allah yardımcın olsun çok iş var ama halledilmez değil :)

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    güzel projeler, bol fotolu uygulamalar bekliyorum ersinim. bu arada boya bakımında kili eksik etme. beyaz boyaya bolca sarımsı toz, reçine vs yapışıyor. o fk1000 ile en az 5 yıl boya bakımsız kalmaz :RpS_thumbup:

13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Teşekkürler,
    Kil bana göre hikaye geliyor :) Boyayı temizliyor diyolar kaputta siyah siyah lekeler var bir kısmını alıyor bir kısmını bırakıyor, saatlerce ileri geri sildikten sonra ne anlamı var , basarım polishi ne var ne yok temizler :)
    geçen kaputu yaptım kil tamam kaput kaygan oldu ama siyah kirler hala duruyordu maalesef :RpS_ohmy:

FK başka bişey zaten :D beyazda bile sağlam iş yapıyor :) Tek sıkıntısı her 10 snde bir eğilip sürülmüşmü diye bakmak oluyor ( araç beyaz olunca )

14. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    kalan kirler farklı lekeler de olabilir, mucize değil tabi ki kil ama hakkaten faydalı, tavsiye ederim.

fkyı mümkünse akşam sür ki hem serinde çabuk kuruma derdi olmaz hem de ufak bi fenerle ışık tutup ince sürebilirsin. kalın sürünce silmesi zor oluyor, üstelik kalın sürmez iyi koruma sağlamıyor ;)

sende zift lekelerinin de çok olduğunu tahmin ediyorum, araç da beyaz çok belli eder kendini, ziftler için decabiti şiddetle öneririm ;)

15. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Ersin usta kolay gelsin.,
    İşin uzun mecburen zamana yaymak gerekir.
    Bituself diğer aracımdan baştan aşağı kullanmıştım ve çok iyi sonuç aldım.
    Bituself praktikerden almıştım starexi aldıktan sonra koçtaştan benzer bir ürün aldım eni daha geniş görünümde aynı gibiydi ama starexin sağ arka suntasını söktiğimde o kısmı yapmak istedim ama makas ile kestiimde sürekli yapışıp durdu sanki kıvamı daha yumuşak gibi belkide diğerini soğuk havada yaptığımdan farkına varmamıştım ama sonuç olarak bituself motor kaputu dahil aracın her yerine uyguladım ve kendini ispat etti.
    Tavan için uygulamanı tavsiye etmiyorum zaten yüksek araç böylece merkez ağırlığı dengesini bozabilir.
    Çamurluk içlerine 3-5 kat sürülebilir zift tavsiye ederim buralarda emilkot olarak biliniyor tam ismi nedir bilmiyorum fırça ile uygulanıyor ve lastik seslerini inanılmaz ölçüde kesiyor tabiki aracın iç kısmından da bitüself uygulanacak.
    Şimdiden kolay gelsin bir işi niyete almak demek işin sonuçlanacağı anlamına gelir.

Arka kısma ağırlık için aracın alt kısmındaki çukur alana uygun bidon eklemeyi düşünüyorum.
    Hem merkez ağırlığı artacak hem de dilediğin anda musluğu aç ağırlıktan kurtul.
    Bugün piknikte aklıma geldi :)
    Uygun elektrikli su pompası ile pikniklerde su derdinide çözmüş olacağım.
    Gerektiğinde doldur gerektiğinde 1 hareket ile boşal araç içinde gereksiz yer kaplamaz.

Kolay gelsin.

16. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Tesekkurler , siz starexle daha yaz gecirmediniz :D bir yaz gecirin neden tavana uygulamak istedigimi anlayacaksiniz. Disarisi 35 derece starexin ici 50 derece. Maalesef tavan zayif bile denmeyecek kadar berbat otesi izolasyona sahip. :(

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

17. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Haklısın Ersin henüz yaz geçirmedim ama yüzey diğer araçlarımdan daha fazla olduğundan toplanan ısı miktarıda artacaktır elbette.
    Tavan için yani amaç ısı izolasyonu olduğunda bitüself veya benzeri ziftli uygulamalara bence ihtiyacın yok.
    İzocam türü hafif bir malzeme işini daha iyi görecektir kanaatindeyim.
    Bituself ile rezonansı,titreşimleri alırsın ama ısı konusunda çok faydası olacağını sanmıyorum üstelik malzemenin yapısı itibarı ile ısıyı depolayacağından o ısıdan kurtulman çok daha zor olacaktır.
    Tavan için ben farklı malzeme kullanmanı öneriyorum ama nihayi karar senindir.
    Bituselfi güneşte bırak ve ısının normale dönme süresini bir dene demek istediğimi anlarsın 55 derece olma ihtimali çok yüksek.

18. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Ben dün akşam arkadaki orijinal suntaları söktüm bugün de ufaktan işleme başladım.
    aracı aldığım günlerde 4 top eni 20cm boyu 10 mt olan ziftli alüminyumlu kendinden yapışkanlı yalıtım malzemesini almıştım ancak havaların düzelmesini bekliyordum.
    Bugün ilk adımı attım ve başladım.
    Öncelikle yalıtım malzemesini kabaca kapladım ve oval hoparlörleri monte etmekle başladım.
    Çıkma arka kısım komple iç döşemelerini almıştım bu malzemelerin içinde orijinal oval hoparlörleri ve en iyi kısmı montaj aparatları da çıkmıştı.
    Kendi orijinal hoparlörlerini takacaktım ama son anda tatmin etmeyeceğini düşünerek ve zaten elimde olan Pioneer 6995S hoparlörleri küçük oynamalar ile yerleştirdim.
    Bu akşamlık yaptıklarım resimlerde az çok görünüyor.
    Ersin hocam kulvarda tek kalmaman için ilk adımı attık aslında senin bu paylaşım ile yapmayı planladığım işleri hatırladım :)
    Hayde bakalım hayırlısı diyelim.
    Bu arada ses akustiği çok bozuk düzgün ses alamazsın demişlerdi ama çıplak hali ile gayet güzel sonuç verdi komşuları biraz rahatsız ettim ama sonuç güzel oluyor.
    Döşemeler takıldığında yansıma sesler azalacak ve daha tok ses alınacağını düşünüyorum.

19. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Super olacak , bende sadece on kapilik malzemeyi bu hafta sonu halletmeyi dusunuyorum :)

HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

20. ElektroNet

ElektroNet Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    60
    Ad Soyad:
    Ali Kemal
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Ersin hocam ön kapıları açmıştım ben hatırlarsın hoparlörleri değiştirmiştim.
    O an aklıma geldi malzemelerde hazırdı ama kapının içi fabrika gibi hiç gözüm yemedi o anda.
    Kısmet olursa koltukları komple sökeceğim taban döşemeleri çıkartıp ön göğüs altından arka bitiş noktasına kadar ziftli bant ile kaplayacağım.
    Kapı içlerinide kararsızım belki yaparım belkide kapı içinden değilde plastiğin hemen altından kendi naylonlarını söküp oraya yapıştırırım.
    Kapılar ağırlaştığında kapı manteşelerindeki boşluk anında artıyor.
    Diğer aracımda ön kapıları kaplamıştım araç 60 bindeydi kaplamadan sonra 10 bin demeden kapı menteşelerinde boşluk meydana geldi.
    Ama marutide bile kapıları kapatırken çıkan o tok ses emin ol Mercedes kapısında yoktur :)

Benim araçta sürgülü kapı dahil karşılığına kadar kendi padizotları var sadece arka kısım bana ihtiyaçtı ama mecburen şöför koltuğu hizasından bagaj kapısına kadar hepsini aldım. Orta kısım pandizotlar boşta kalacak ihtiyaç olan varsa elimde fazla.
    Benim dirseklikler deri aldıklarımınki kumaş ama o kadar olacak artık.
    Şuan için tek derdim hoparlörlerden dolayı sıkıntı çıkacakmı.
    Yarın zaman bulursam plastik tırnaklardan alacağım ve ilk parçayı yerleştireceğim.

Son olarak Ersin hocam arka kısım havalandırma hortumları dirsekleri vs. var elimde bu malzemeleri kullanıp arkaya taze hava pompalama imkanım olurmu malum arka taraf havasız kalıyor camları açmak istemiyorum.

Bu Sayfayı Paylaş