Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bu Uğultu Sesi'de nerden çıktı şimdi :(

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda oqano tarafından 13 Mayıs 2012 tarihinde açılan konu

1. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaşlar merhaba Site içinde araştırma yaptım fakat kesin bir şey anlamadım. Aracımı bugun rot-balanscıya götürdüm vitesde iken gazdan ayağımı çekince bir uuvv uuvvv diye ses geliyordu boşa atınca ses gidiyordu Teker bilyalarından sandım fakat rot balanscı hiç birşey bulamadı ama gittiğim iyi oldu birde rot ayarı yapıldı.Direksiyon tam düz yapınca sapma vardı. Orda bir usta ile teste çıktı 2. veya 3. vitesde iken gazı bırakınca uuğğvv uuğğvv diye bir ses geliyo boşa atıyor ses yok vitese takıyor yine ses var. Dedim nedir bu şanzıman bilyasından dedi ve 1 bilya 100 tl dedi konuştuk biraz geçti 60 dedi anlamadığım için dürtecekti sanırım :) Şimdi size birkaç sorum var
    1-Bu ses Şanzıman bilyasından mı gelir ?
    2-Okuduğum kadarı ile kimisi diferansiyal de yazmış
    3-Bu şekilde kullansam yolda bırakırmı başıma ne işler açar ?
    4-Fiyat olarak ne kadar patlar aşağı yukarı birde bu şanzıman işi çok önemli bi işmiş onun için bildiğiniz iyi bir usta tavsiyeniz var mı ?
    Teşekkürler
    İyi forumlar...

2. Hy74

Hy74 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    grup mili bilyasıysa bir an önce hallet ucuza kurtarırsın eğer bilya dağılırsa dağılırsa cok masraf açar .

3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Oses bilta degil.Degisen balata ya cok sert yada sertlesti.Ayni sorun bende.Kalkislarda yada 3 ten 2 ye gecis kmprwsorde ciyaklama turu ses verir.Bilya ddgil.Komple balata takimi degismeli 120 +150 civari tutar.

4. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yalnız ogün bey arabayı alalı 10 ay oldu 2 yada 3 ay öyle kullanıp debriyajı değiştirdim hemde yetkili serviste sanayide ki usta ile teste çıktığımızda şansızımandan geliyo dedi çünkü vitesde iken uuuğğğ diye bir ses geliyo boşa atınca ise sesten eser yok debriyajda ise öyle aman aman bir sertlik yok peki bu acıklamalardan sonrada hala debriyajdan mı diyorsunuz acabA ?

5. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Debriyaja basınca geliyorsa baskı bilyası, viteste giderken geliyorsa prizdirek bilyası. Sadece ses yapar, ben daha bilye dağıtan hyundai duymadım.

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Bizdeki Sesi Şaft İstavrozu Yapıyor , Tabi Sizin Araçlarda Boydan Boya Bir Şaft Olmadığı İçin Bu Uğultu Bilyalardan Geliyor , Sesden Başka Bir Zararı Olmaz.

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet Vitesde giderken geliyor ama araç hızlı gidince yol sesi ve motor sesinden duyulmuyor Prizdirek dediğiniz bilya nasıl birşeydir çok masraflımıdır 1 2 aya memlekete gideceğim tokata malum uzun yol burdaki usta şanzıman kitleme yaparsa yolda bırakır diyor ersin senin dediğin gibi ses yapıp birşey olmazsa gelincede yaptırabilirim ? Serdar abi bu arada LPG ayarı için müsait bir zamnında yanına gelsem ? Ordaki Opel bakarmı benim bu sese birşeyler yapabilinir mi orda mesela prizdirek dediğiniz bilya ise orda çözümü olur mu ?

Fthkar bunu beğendi.
  8. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  9. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Abi akşam deme yaa :) akşam 7 de çıkıp oraya gelmek çok zor yine c.tesi yapalım ama söz bu sefer erken çıkmaya calısırım geçen bulusmamızda sınav vardı o yüzden geç kalmıştım :) tamam abi bi kaç ustaya sorayım gelince ordaki arkadaşlara da sorarız fiyatta yardımcı olurlar herhalde :)?

10. Fthkar

Fthkar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Fatih karpuz
    Yaşadığınız Şehir:
    10-BALIKESİR
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    Merhaba bu konu geçmişte açılmış fakat bende şuan sizin anlattığınız sorunla karşılaştım bir ustaya gösterdim şanzıman arızası dedi açmadan belli olmaz dedi. Birde 4den 3 e vites geçişinde çırtlama yapıyo açmışken oda sekromeçten yapar ama hepsini değiştirelim kafan rahat olsun dedi şanjımanın tüm bilyaları yağı sekromeçler derken 400 de işçilik 900 lira masraf olduğunu söylüyo siz bu sorunu nasıl hallettiniz öğrenebilirmiyim

Bu Sayfayı Paylaş