Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bu Ses Nereden Geliyor?

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda R7_240 tarafından 18 Aralık 2016 tarihinde açılan konu

1. R7_240

R7_240 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Adam Smith
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Merhaba arkadaşlar.Aracımı aldığımda 140 bin km idi.Şu anda 152 bin km yi geçti.Aldığımdan beri bu ince ses hiç kesilmedi ne arttı ne azaldı.Hatta aldığım zaman çıkan sesin video var. Şu anda da aynı ses devam ediyor.Çekişinde duman atma vs. hiçbir problemi yok.Bir daha ki ayda yağını değişecek.

Birde aynı sese benzer ford marka bir aracın videosunu buldum,hortumunda delik varmış onu değiştirince düzelmiş benim araçtada öyle olması mantıklı geldi.
    O arkadaşın videosuda bu,benim aracın sesine oldukça benziyor.

Tahminleriniz nedir arkadaşlar. Turbo cuya mı göstereyim.Yoksa motor ustasına hortumlara mı baktırayım?

Duygu bunu beğendi.
  2. otomotiv_öğretmeni

otomotiv_öğretmeni Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Hasan Kaleli
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    VW
    sesten anladığımız kadarıyla aracın daha önceden kazası var ve tampon içindeki hava rezenatörü kırık ve ya hava boruları gevşek araç istenmeyen hava alıyor (boğuk bir ses var. ayrıca turboda da hafifte olsa ötme var. eğer rezenatör kırık ise belli bir zaman sonra egr arızası verecek ve emme manifoldun tıkanacak. ayrıca intercooluda kontrol ettirmen lazım

10ur bunu beğendi.
  3. R7_240

R7_240 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Adam Smith
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İki gün önce turbocuyada özel motor ustasınada baktırdım sıkıntı olmaz,ses artarsa tekrar gel dedi.1-2 ay içinde servise sokucam ne lazımsa hallederler artık.Kazası vardı ama çok büyük bir şey değil.Bu dediklerinizin araca çok bir zararı olur mu?12 bin km civarında bu şekil kullandım çünkü.

4. otomotiv_öğretmeni

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Hasan Kaleli
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    VW
    emme manifoldu tıkanıp egr arızası verecek egr arızası verince de aracın 3000 dev geçmeyecek. ayrıca çekiş düşecek. sıkıntıları bunlar olur. turbo da da mil boşluğu var bu şekilde devam edersen turbo mil keser ve piston üstüne yağ basma gibi durumlar oluşurki enjektörler arızalanır ve motor yaptırmak zorunda kalırsın.

5. R7_240

R7_240 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Adam Smith
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Emin misiniz? Önümüzdeki ay servise baktırmayı düşünüyorum.İkinci durum bu kadar ciddi mi gerçekten.Yaptırınca satarım ben o zaman daha da dizel araba almam gibi.

6. otomotiv_öğretmeni

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Hasan Kaleli
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    VW
    Dizel araç kullanmak aslında biraz zordur. fakat bir o kadarda keyifli ve ekonomiktir. şu anda üretilen bütün motorların sıkıntısız 1.000.000 km si var. fakat yol koşulları kullanım koşulları alınan yakıtlar uygulanan onarımların motor ömrünü eksiye doğru etkilemesi de herkesin ortak kanaati. araca uygun motor yağı kullanmaz isen dizel araç için konuşuyorum , başta motor aşıntıların fazla olur eksoz tıkanır egr zarar görür vb. ucuz mazot kullanırsan pompa enjektörün zarar görür, aracına yanlış ve yetkisiz kişiler tarafından yapılan onarımlar sonucunda doğabilecek sıkıntılar saymakla bitmez. ben çok araç gördüm ki daha 600000 km de motorun silindir kapağı hatta külbütör kapağı dahi açılmamış. bence bütün sıkıntı dizel araçlarda düzgün bakım ve onarım işlemleri yapılmıyor herkes ucuza işi halletmeye çalışıyor ki bu yağ buna uygun mu ve ya bu işlemi şu şekilde yaptırırsam sıkıntıları neler olur diye malesef ki çok az kişi düşünüyor. hala dpf filitreli bir araca normal yağ koyanlar var 100 tl kar edecek fakat dpf filtresi 5000 tl. yani bir işlem yaptırırken oluşabilecek durumu düşünmüyoruz. mesela sen ustaya götürmüşsün sana demiş ki ses artarsa gel. peki ses arttığında problem artar ise veya atıyorum yüksek bir hızda yol alırken turbo milinin kestiğini düşünsenize. nasıl bir durumla karşılaşırsın ? kaza durumu olur mu? ondan sonra yavvv ben ustaya göstermiştim ses artınca gel demişştiiii diyoruz. iş işten geçmiş. otomotiv sektöründe en önemli kural aracından ses geliyorsa problem vardır ve bu problem ne azalır ne de yerinde kalır. problemi bul ve çöz. bütün mesele bu. aracına tam bir ekspertiz yaptır ve problemleri yaptır. ama dediğim gibi Dizel araç kullanmak aslında biraz zordur. fakat bir o kadarda keyifli ve ekonomiktir.

7. R7_240

R7_240 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Adam Smith
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İlk dizel arabam değil ki 10 yıla yakın hem benzinli hem de dizel albea vardı.Ama motorla ilgili ikiside tek sıkıntı çıkarmadı.Her sene bakımını yaptırıyorum zaten.Öyle bir yazmışsınız ki sanki açık yağ koyuyorum.Şu anda araç yatıyor zaten.Önümüzdeki ay baktıracağım daha da büyümeden.En fazla motoru elimize alırız candan önemli değil ya.

Bu Sayfayı Paylaş