Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

bu ses ne olabılır ?

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda yues tarafından 26 Mart 2011 tarihinde açılan konu

1. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar, bazen gaza bastıgımda alttan oyle bır ses gelıyor kı..sankı donen bırsey sesı..ama boyle surtune surtune donuyor gıbı..ince tiz bi ses cıkıyor..aynı matkap sesıne benzıyor..ama o sesın ıncesı..yada kaşığı tencereye sürttüğümüzde cıkan ses gıbı..bazen yapıyor bunu..genelde de uzun sure calısmadıgında yapıyor..sag onden gelıyor gıbı sankı..arkadas trıger yada pıstonlara baktır dedı..sızce bu ses ne olabılır ? duymadan karar vermek zor bılıyorum fakat tahmınlerınızı beklıyorum..herkese tesekkurler.

2. predator70

predator70 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    şarj dinamosunun bilyasından yada kayışlardan gelebilir o ses bence bir oto elektrikçiye git.

3. Vocador

Vocador Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeşim bu ses bendede vardı. motor ısındımı yapıyor sadece gaza bastınmı geliyor.

sanayiye gittim trigeri değiştirelim dediler peki dedim. değiştiler ama aynı sorun devam etti. 200 tl gitti. bu cahiller anlamıyor başka yere gideyim dedim.

başka ustaya götürdüm usta aynen senin bahsettiği sesi duydu. biraz bağırttırdı sonra yağ lambası yandı. usta motorun yağına baktı yağ var ama yağ motorun üst bölgesine geçmiyor. karteri açalım dedi.

neyse açtı karteri yağ süzgecinin full tıkalı olduğunu gördü. temizledi sonra bu ses geçti.

sonuç bu ses yağ pompasından geliyormuş. süzgeç tıkalı olduğu için pompa zornalıyor pompaya bağlı kayıştanda sürtünme ses geliyor.

senin sorunun de benimki gibi olabilir hemen aracını göster.

4. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    MAntıklı , kullanılan yağ yada katkı filtreyi tıkamış olabilri.
    Filtre orijinal olmayabilir.
    Buda sistemin çalışmasını bozacaktır.

Aslında filtreyi söküp kontrol etmek yeterli olur.

5. Vocador

Vocador Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır filtre değil süzgeç. benim filtre fena değildi. karterin orada bir süzgeç var bardağa çay dökerken kullandığımız süzgeç gibi içi metal. içi tamamen tıkanmıştı.

arkadaşında filtresi normal ancak süzgeci tıkalı olabilir.

6. yues

yues Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anladım kardeşim..o zaman bı baktırayım ben suzgeçe..evet gaza basınca gelıyor sadece..normal calısmada ses yok..o da bazen gelıyor..ben bı dedıgınız gıbı o suzgece baktırayım..pekı malıyetı ne oldu sıze?

7. Vocador

Vocador Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    trgieri saymazsanız 195 Tl. motor yağı+katkı maddesi+ filtre+ işçilik

süzgeci değiştirmeye gerek kalmadı usta 1 gün tinerli suda bekletti temizlendi.

yanlız bir uyarıda bulunayım sizin sorununuz ufakta olsa benimkiyle aynı olmayabilir bi kapı açık bırakmak lazım. ama bahsettiğiniz ses sürtünme sesi benimkiyle aynı.

size tavsiyem vakit kaybetmeden ustaya gitmeniz. sesin geldiği yere bi baksın ama sakın size benimki gibi trigeri değiştirtmesin baksın iyice.

Bu Sayfayı Paylaş