Arkadaşlar daha önce açmıs oldugum konuda da belirttigim gibi benim 95 accent gls yi rektefe ettirmeye karar verdim. Hazır elimizi atmışken diger eksikleride giderelim dedik. Bunlarda bi taneside iceriye sicak ve soguk üfurme ayarinda kullanılan plastik parcalardan biri. Bu parça direksiyonun altindan bakıldiğinda görulebilen bir parça. Parça kırildıgı icin araba sürekli sogukta kalıyor. Ancak don lasigi ile tutturursam sıcaga geciyor. tabi ozamanda soguk veya sicagin arasinda yani ılık ufurmesini istesigim zaman sıkintı oluyor. Parcayı kırmizı daire içine aldım. Bu parcayı nerden bulabilirim. Ve daha rahat aramak için adi nedir. Ne desem net anlaşılır
yetkili serviste bilgisayarlarda usb dongle ile çalışan özel bir program var hyundailerdeki bütün ufak tefek en küçük parçasına kadar gösteriyor oradan soruşturup almanız iyi olurdu, çıkma isteseniz komple hava kanalı ile beraber satılıyor olabilir yedek parçacılarda pek bulunacak cinsten bir parça da değil. veya bir yerden 3D yazıcı bulacaksınız 3D çizimini halledip yaptıracaksınız. Kestamit plastik işi yapan atölyelerde ve fabrikalarda 3D modeli çok çabuk biçimde çizilip CNC de işlenebilir.
Kahramanmaraş çok güzel insanların olduğu bir yerdir ben Afşin de askerlik yaptım defalarca da İl merkezine gittim eğer ki siz yaptıracak yeri bulursanız yaparlar. Biz burada İstanbul da lazer cnc de tek bir parça kestiriyoruz kesiyorlar lakin fiyatı yüksek olabiliyor ama Kahramanmaraş buradan ucuz olsa gerek büyük bir sanayisi yok kırk yılın başı bir müşteri gelmiş Çoğulhan da bir tane termik santral var o kadar . Eğer parçayı arayıpta hiç bulamazsanız son çözüm olarak yazmıştım ben bunu zaten. Zaten olmadı en son küçük kestamit plaka alıp kıl testeresi, matkap, eğe, dremelle kendiniz de yaparsınız ölçüler tutsun tamamdır
Cevabiniz ve onerileriniz için teşekkur ederim. Ben Elbistanlıyım. Büyük ihtimal burayada gelmişsinizdir. Valla düşündumde haklısın ben o parcayı yerinden sağlam bir şekilde çıkartmayı başarabilirsem tamirde edebileceğime karar verdim. Çünkü daha önce bu hyindai yumurtalarin kronik sorunu olan goğüs kırıklarını tamir etmeyi başarmıştım. Gogsü bir elektrikciye sökturup evin salonunda bir hafta kadar misafir ettim ama değmisti. 2 yil oldu hala bir problemi yok. Hatta o zaman bu forumda resimler ile nasıl yaptığımıda paylaşacaktımda işte nasip olmadı.
Rica etsem Benimle aynı aracı kullanan bir arkadaş bu parçanın sağlam kırılmamış halinin fotosunu çekip atabilirmi acaba. Parça tam olarak gaz pedalının sağında kalıyor.
Sorunu çözdüm arkadaşlar. 3-4 servise parcanin resmini mail ile atıp sordum. İćlerinden sadece bir tanesi geri dönüş yaptı. Fiatınin 100 lira oldugunu yanlız arabanin yaşı itibari ile bulunmadigini yurt dışındanda gelme ihtimali olmafigini söyledi. Bende parçayı soküp kendim tamir ettim. Çokta güzel çalışıyor.
starklips diye bi firma var. Bunun gibi epey bi parça var listelerinde. internet üzerinden farlı sitelerde satışı var. bi bakın isterseniz. Son hali de güzel, elinize sağlık.