Dün akşam aracımı sürer ilen hiç problem yoktu arabayı tam park ederken ön taraftan garip ses gelmeye başladı bi şeyin üstüne çıktım falan sanarak yan tarafa park ettim aracımı sonra aracı ilk koyduğum yere baktım yerde böyle ağır demir parçası bu ne olabilir ? Elime aldığımda aşırı sıcaktı birde. az önce bi arkadaş triger gergisi dedi be kadar doğru
Hocam bunun arabaya ait olduğundan emin misin ? Bir takoz parçası gibi görünüyor fotoda. Ayrıca montaj edildiği yere ait bir çıkıntı , vida yuvası veya dişli gibi tarafı da görünmüyor. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Motor ya da şanzıman kulağının parçası olabilir. Ses ve titreşimi azaltmak için kullanılır. önden gelen sesde bu parçanın kopmasından olabilir.
bu işin daha ilginç kısmı sen bu kulağın kopmasına neden olacak ne yaptın? çok bozuk bir yolda mı kullandın? araçla ani kalkışlar ve ani frenlemeler mi yaptın bunu merak ettim şimdi. Ağır kaza geçmişi var mı ?
Ağır kaza geçmişi yok,İzmirin yolları gerçekten bozuk ve bazen ani hızlanma yapmışlığın oldu ama o da çok azdır,ani hızlanma böyle zarar mı verir
merhaba, ani hızlanma yada ani frenle kulağa bir şey olmaz. dizel arabada kulağı silkeleme yorar, debriyaj sensörü bozuk yada egr'si açık kalan crdi motor silkeler.
ani hızlanmadan kastım silkeleterek aracı harekete geçirmek ya da aniden yığılma yapacak şekilde frenlemek. Yoksa MSC hocamın dediği gibi ani hızlanma zarar vermez. Çok bozuk yollarda hızlı giderken düştüğünüz çukurlarda motor kulakları zarar görebilir. Bozuk yolda herkes amortisörleri dert eder ben motor ve şanzıman kulaklarını dert ederim
İzmir'in yolları kadar rezil bir Yol Türkiye'nin hiçbir yerinde yoktur eminim ",her yer çukur içinde araba zarar görmesin diye 40 - 50 ile gitmek şart oldu