Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bu Olay Nasıl Çözülür?

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda emre_1453 tarafından 29 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    İki hafta önce yakın arkadaşım yeni aldığı 2000 Model Twingosuyla saat 05:00'da Bolu'dan Bursa'ya otobandan gidiyormuş(Kaynaşlı'da).Sağ şeritte 80 90 km hızla normal seyrine devam ederken arkadan hızla çarpan araç Twingo'yu savuruyor 3 4 spin atıyor(arkadaş zor toparlamış), sol arka lastiğini patlatıyor,sol arka çamurluk pert oluyor.
    Daha sonra aracı sağa çekiyor ve Trafik Polisini arıyor.Böyle böyle oldu, kaza yaptık.... şeklinde.Telefonda kaskoyu ve aracın sigortasını soruyorlar ve "Bizim yapabileceğimiz birşey yok size çekici gönderiyoruz." demişler.Daha sonra araç çekiciyle en yakın lastikçiye götürülüyor ve lastikçide beyaz renkli transitin lastiğini tamir ettirdiğini görüyor.O esnada transitin sağ ön tarafında kendi arabasının rengi olan lacivert rengi görüyor ve kaza yaptığını soruyor.Karşı taraftan "Yok kaza yapmadım dedi" cevabını alıyor.Bunun üzerine arkadaş polisi arıyor.Polis gelmiş arkadaşları uzaklaştırmış,otobanda yetkili birim jandarma olduğu için jandarmayı çağırmış.
    Jandarma iki tarafı da araçlarla merkeze götürmüş.İki tarafında alkol testiyle ifadesini almışlar.Jandarma tutanak tutup iki aracın resmini çekmiş.İki tarafı da yolluyor.Arkadaşıma da evrakları Düzce Adliyesine yollarız ordan alırsın demişler.2 gün önce evrakları Düzce Adliyesinden aldık ve TAKİPSİZLİK KARARININ çıktığını öğrendik.Sonra sigortacının anlaşmalı olduğu ustaya gittik bugün.Bu şekilde sigortanın hasarı karşılayamayacağını söyledi.
    Bu arada jandarmayı aradığımızda karşı aracın resimlerini kaybettiğini söylemiş.Şu an elimizde karşı tarafın bütün bilgileri mevcut(ruhsat-ehliyet).Bu arada çarpan araç şirket aracı.
    Ne yapmamız gerekiyor bu durumda?Var mı bilgisi olan?Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama 2000 TLye yakın masraf var araçta.Resimleri ekleyeceğim.Sabırla okuyup yorum yapanlara teşekkür ediyorum...

Düzenleyen : emre_1453

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Yok abi maalesef o şokla aklına gelmemiş.Jandarma çekmiş resimleri ama onlarda kaybetmiş.Nasıl oluyorda kayboluyor resimler burda bir acayiplik olduğunu düşünüyorum...

4. Emrah

Emrah Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Emrah
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Fiat
    Tutanak bilgileri resimler evraklar ile birlikte yeniden dava açınız. Yeterli deliliniz varsa kazanırsınız diye düşünüyorum. Siz yine de bu konuda uzman bir avukata başvurun.

5. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Kaza resimleri eklenmiştir. [​IMG]

Düzenleyen : emre_1453

6. bilisim

bilisim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Arkadaş neden bu şekilde savsaklanıyor her iş anlamıyorum.Allah yardımcınız olsun Umarım çözülür

7. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Teşekkürler inşallah çözülür.En çok karşı tarafın resimlerini jandarmanın kaybetmesine sinir oldumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gif

8. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Geçmiş olsun... Anlaşılan bu olayda tarihe karışacak... İyiki araç takla atmamış...

9. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Abi hiç sorma o kısmını zaten aracın mukavemeti belli.Arkadaş ölümden döndüğünü söyledi defalarca.Ya insanın canı sıkılıyor işte bu olaylara.Çocuk gece benzinlikte çalışıyor gündüz okula geliyor.Ordan elde ettiği birikimi ufak tefek yatırımım olsun diye arabaya yatırıyor ama böyle kansız insanlarda herşeyi berbat ediyor.Daha Kurban Bayramından önceki hafta almıştık arabayı...

10. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Biliyorum bayramdan önce yazmıştın yine. Ne yapacaksın... Buna da şükür demekten başka çare yok. Allah esirgesin, eğer o araç takla atıp, içindeki adama birşey olsaydı... Allah korusun... daha kötüydü. Buna da şükür.

11. Levent

Levent Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    levent ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun.Resimleri çekmemekle hata yapmış.İspatı yoksa işi zor<div id="isChromeWebToolbarDiv" style="display:none">

12. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    öncelikle çok büyük geçmiş olsun. yapılacak iş bence: jandarmanın o anki tuttuğu tutanağı resimler olmasa bile elde etmek. ikinci aşamada savcılığa plakası sizde olan transit hakkında olay hakkında suç duyurusunda bulunmak tabi lastikçininde ifadesi çok önemli çünkü olayla alakası olmayan fakat jandarmanın geldiği yer olan lastikçi illaki olanlara şahit olmuştur ve evet bu transitin şuralarında lacivertlik vardı demesi bile bence yeter diye düşünüyorum. takipsizlik hususuna gelince jandarma tuttuğu evrakta sizin böyle bir iddianız oldugunun delilsiz yani resimsiz olarak anlattığından savcı luzüm görmemiştir. 2000 tl az bi rakam değil bence lastikçinin ifadesi jandarmanın o anki tuttuğu tutanak ki bence kesinlikle resim olmasa bile transitin nerelerinde boya oldugu belirtilmiştir. bunlarla o yerin savcılığına suç duyurusunda bulunmak.

13. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    öncelikle büyük geçmiş olsun.devlet bu aralar genelde vatandaşı kendi başının çaresine bakmaya zorluyor ve hata yapıyor.denetimini yapmazsan ya da denetim yapanları hakkaniyetsiz kişilerden seçersen kurumlar da kafasına göre ve sorumsuzca hareket eder.bence takipsizlik kararı çıkmışsa ve fotoğraflar kayıp deniyorsa o sayfa kapanmıştır(kapatılmıştır).kendinizi üzmeyin,yormayın aracı toparlamaya çalışın.bu işi kanun dışı çözersiniz ama 2.000 lira için de o yollara gerek yok daha fazlaya patlar.

14. eternity

eternity Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş büyük geçmiş olsun ama ortada yanlışlık olduğu apaçık jadarma nasıl resimleri kaybeder şirketle anlaşmışlar desem asker böyle birşey yapmaz biraz karışık durum sen sağlam bir avukatla görüş bence tekrardan geçmiş olsun

15. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin dediğiniz anarşiyi doğaracak cinsten bir iddia ben eminimki aynı olay sizin başınıza gelseydi şöyle yapardım böyle yapardımları bir kenara bırakıp kesinlikle kanun yolunu seçerdiniz.çünkü doğru, bazen kabul etmesi zor olsada doğrudur.

16. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Tutanakta karşı tarafın ifadesi şöyle:"Ben aracımla sol şeritte giderken Twingo sola doğru benim şeridime geçti önüme kırdı ben de sürttüm." bu şekilde ifade veriyor.E madem sürttün kardeşim niye 1 km sonra durup sonra gişelerden çıkıp lastikçiye gidiyorsun be adam.Sonra lastikçide bizimkiler 3 arkadaş gelince adam korktuğunu filan yazmış tutanakta.Ancak şöyle de bir durum var adam şikayetçi olmadığını yazmış ve de arkadan hızlı bir şekilde çarptığı ortada.Tek sıkıntı karşı tarafın kayıp resimlerini bulamamak.

17. dufresne

dufresne Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Geçmiş olsun. Okurken bile insanın sinirleri bozuluyor. Allah sonumuzu hayretsin. Kime güveneceğiz bu memlekette?

18. emre_1453

emre_1453 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    Emre CANLI
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Eyvallah Abi teşekkür ederim.Artık çıkar yol kalmazsa adamı da çalıştığı şirketi de aramayı düşünüyoruz. Bu olayda şöyle POLİSİMİZİN BÜYÜK BİR İHMALKARLIĞI VAR benim arkadaş daha trafikte yeni kaza nedir tutanak nedir daha önce başına gelmediği için bilmiyor.Trafik polisini aradığında polisin gelip olay yerinde aracı kımıldatmadan resim çekip tutanak tutma zorunluluğu yok mu?Bizim polis sadece "Bizim yapabileceğimiz birşey yok,çekici gönderiyoruz size" demiş.Bu işin peşini bırakmayacağız çünkü öğrenciyiz malum.Avukata gitsek para,15 gün içinde itiraz hakkımız varmış Hukuk Mahkemesine ona itiraz edip dava açsak para.Kardeşiminde durumu belli sonuçta.Anlayacağınız sıkıntı diz boyu...

19. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadasım burayı takip et mahkemelerde bilirkişilik yapan bir arkadasım var arayıp senin için danışayım.

20. otastekin

otastekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    geçmiş olsun. ben adliyede çalışıyorum. bu parayı arkadaşınız alabilir ancak biraz uğraşacak. jandarmayıda şikayet etsin gerekirse. evraklarda fotoğraf çekildiğine dair bir bilgi varsa ve fotoğraflar piyasada yoksa şikayetini yapsın... diğerine gelince savcılığın yapacağı birşey kalmamış. aslında vurup kaçmaktan ve trafik güvenliğini tehlikeye sokmaktan dava açılması gerekirdi...siz olayın olduğu yerdeki yetkili sulh hukuk mahkemesine alacak davası açacaksınız. o tutanaklar ifadeler vs hepside sizin deliliniz. yok uğraşamam derseniz 2.000 tl yi gözden çıkartın. tekrar geçmiş olsun. Bu arada benim abimde kantinci. okul kantincisi. kantine hırsız girmiş. polis gelmiş güvenlik kamerasından o videoları almayı bilen bir polis varmış o da izinliymiş. ertesi gün gel hem ifadeni ver hemde o polisle konuş demişler. abim ertesi gün gitmiş. o poliste demişki. ya boşver sen bir bilgisayarcı bul hallet videoları... abimde kendisi aslında bilgisayarcıdır. o gün bakmış o da çözememiş olayı. yani o videolar daha sonra silinmiş gitmiş. polis görevini kötüye kullandı. abimin hırsızları yakalanamadı. abimde polisten şikayetçi olmadı. uğraşamam dedi.... bende memurum ama malesef bazı memurlarımız böyle. adliyede de çok benzerleri var. Allah kolaylık versin...

Bu Sayfayı Paylaş