Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bu Ne Sesi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda Mert Açık tarafından 28 Mart 2018 tarihinde açılan konu

1. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CRDI (2014-201X) MD
    https://yadi.sk/d/TxfynVcQ3TrPHK
    Arkadaşlar dururken ani gaz verip ayağımı gazdan çektiğimde böyle bir ses geliyor. Bunu her zaman yapmıyor. Vites boştayken ses yok. Vitesteyken geliyor. Ne olabilir fikriniz varmı? Araç 80.000 km 2014 dizel otomatik elantra.

santafe2004 bunu beğendi.
  2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Çekişte düşme hissetmedim. Araba normal gidiyor. Servise sorduğumda "turbo hava boşaltma sesidir, normaldir" dedi ama bu cevap beni pek tatmin etmedi. Öyle olsa devamlı aynı sesi duymam gerekir. Oysa ara ara geliyor. Zaten oldukça rahatsız edici bir ses. Bu sesin normal olmasına pek ihtimal vermiyorum.

4. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    bence kaçırıyor gibi. arabanın altını vurdunuz mu yakın zamanda?

5. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hatırladığım ciddi bir darbe olmadı. Bu sesi ilk defa 4 ay önce duydum. Geçen ay ikinci defa duydum. Üçüncü geçen hafta oldu. Bugün de dördüncü seferiydi. Yani gittikçe sıklaşıyor. Ben şanzımandan şüphelendim ama turbodan olabilir mi?

6. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  7. Koredenera06

Koredenera06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Akif Koçak
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Aracınızın yağ değişimini ne zaman yaptırdınız zamanı geldi veya yaklastiysa degisirin zaten araç turbolu ise vaktinden bir ay önce veya 2-3bin km önce değiştirmeniz lehinize olacaktır turbone benziyor

8. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Aslında olabilir. Bir kaç ay önce serviste fren hortumunu değiştirirken turboya bir şekilde zarar vermişlerdi. Sabah sağlam verdiğim araba akşam gitmiyordu. Ertesi gün servise gidip durumu anlattığımda, zamanla turbo hortumu gevşemiş onu sıkıştırdık dediler. Söylediklerine güvenip aracı aldım ama araba gene gitmiyordu. Ertesi gün tekrar gittiğimde bu sefer de sıcaklıktan turbo hortumu yırtılmış onu değiştirdik dediler. Sorunun tam olarak ne olduğunu ve nasıl olduğunu anlatmayıp geçiştirdiler. Ama her ne yaptılarsa bu sefer araba daha iyi durumdaydı. Acaba bununla bir ilgisi olabilirmi diye düşünmeye başladım.

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

9. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Geçen yaz yapıldı bakımı. Tam 10.000 km oldu. Önümüzdeki ay götürmeyi düşünüyordum ama erkene çekicem artık. Hem yağ değişsin hem de şu sese iyice bir baksınlar.

10. HMB

HMB Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    507
    Ad Soyad:
    Mehmet B.
    Yaşadığınız Şehir:
    43-KÜTAHYA
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Merhaba. Konu hakkında bir bilgim yok maalesef hatta motor dan da pek anlamam sadece ucundan kıyısından bilgiye sahibim. Lakin kullandığım bütün araçlarda hep periyodik yağ bakımlarını servislerin 15.000 km ısrarına rağmen genelde 8-9 bin km civarında filtreler dahil hep değiştirdim. Yağ motorun herşeyi diye düşündüm hep. Dediğim gibi bu konu ile belki pek alakası yok hatta belki yanlışta yapıyor olabilirim. Buradaki tecrübe sahibi arkadaşlar daha iyi bilirler elbette ama hiç bir zaman erken yağ değişiminin zararını görmedim. Sizde bence çok bekletmeyin bakımlarınızı zaten 10 bin km olmuş yani çok bişey kalmamış. Bu arada eğer yanlış anlamazsanız yorumlarınıza göre konuşuyorum imkanınız varsa servis değiştirin.

11. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Dogru soyluyorsunuz. Bakim icin 15.000'i beklemek bence de gereksiz olur. Filtreler ve yağ için 10.000 yeterli geliyor bana da. Bir önceki bakımını da erken yaptirmistim zaten.Tek sıkıntı 300 TL lik bakımı serviste 800 TL ye yaptırmak. 2 servisten fiyat aldım biri 800 diğeri 780 TL dedi. Garantisi olmasa servise gitmeyi 2 kere düşünürdüm. Servisi değiştirme konusunda da eve/işe yakın olduğu için buraya biraz elim mahkum. Farklı zamanlarda digerlerine de gittim ancak pek memnun kalmadım. Biri çok ilgisizdi. Diğeri de arabayı çizdi. Şimdiki de anlattığım şekilde. Hepsinde sıkıntı yasayacaksam en yakindakinde yaşamak daha mantıklı geliyor.

12. Koredenera06

Koredenera06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Akif Koçak
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Sıcaktan yırtılmış dediklerindw bence kendileri zarar vermiş şu ana kadar hiç duymadım ısıdan yirtilan turbo hortumu sonraki götürmenizde hortumu değiştirip arızayı gidermişler ama vereceği hasarı vermiş o zamana kadar servis pes diyene kadar suçunu kabul etmez

13. gogo46

gogo46 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,934
    Ad Soyad:
    gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    hatırlarsan boww sesi gibi bendede vardı.
    konu bile açmıştım.turbocuları dolaşmıştım.
    sonradan anladıkki bu ses iyi dinlenirse tüm vengalarda var.bende yazılım ve dpf yok diye daha net duyuluyor.

14. Mert Açık

Mert Açık Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    41
    Ad Soyad:
    Mert
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Geçen hafta iş çıkışı uğramıştım servise bu sesten dolayı. Bu ses turbo hava boşaltma sesi dediler. Normal olduğunu ancak içime sinmiyorsa daha ayrıntılı inceleme yapılması için sabahtan getirip bütün gün bırakmamı söylemişti. Cumartesi günü sabahtan götürdüm aracı. Bakımı da yaklaştığı için onu da yaptırayım dedim. Akşam almaya gittiğimde sesi duyamadıklarını, yalnızca bakım yaptıklarını söylediler. Ses kaydını dinletince "Bir süre daha kullan , eğer ses çok artarsa o zaman getirirsin." dediler. Yani hala sesin kaynağı tespit edilmiş veya çözülmüş değil. Belki de onlar haklıdır. Gerçekten turbo boşaltma sesidir. Eğer öyleyse aynı aracı kullanan herkeste aynı ses olması gerekir. Sizlerde de böyle bir ses var mı arkadaşlar?

15. santafe2004

santafe2004 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7,823
    Ad Soyad:
    Gökhan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    bu kadar şiddetli değil ama benzer ses bendede var bende turbodan koktum 3 ayrı yere gösterdim iki ayrı cihazada bağlandı v.s sorun çıkmadı şükür normal dedi ustaların hepsi v kayış rulmanları ve ilgili parçalardan da kaynaklanabileceğini söyleyenler olunca onlarıda kontrol ettirdim şimdilik normal

Bu Sayfayı Paylaş