Arkadaşlar benim araç 2005 Hyundai Accent Admire 1.3 16o Km bir yola bu aracımla çıktım ama giderken çok az bir devir tutturamayınca ve klimayı da açınca stop etmeye başladı o da boşa gelince veya vites değiştirirken rampa inerken tık stop ediyor araba yani kısaca çok çabuk boğuluyor nedeni nedir ustalar birşey bulamıyor ?:RpS_mellow::RpS_mellow::RpS_mellow::RpS_mellow:
Bence ,öncelikle aküyü ve bujileri kontrol ettirin.boğulma olsa en azından çiğ benzin kokusu alırsınız.
Akü araç çalışırken devre dışı kalır.Bujilerde sorun olsa araç tekler ama stop etmez.Muhtemelen başka bir sorun vardır.Araç lpgli ise lpg kitine baktırın.
sizin sorununuz bence boğaz kelebeğinin kirlenmesiyle kaynaklı onu temizlettirirseniz düzelir inşallah.benzer bir sorun da bizim era da vardı sürekli boğaz kelebeğini temizliyoruz artık sorunumuz 5-6 aydır olmuyor.araç genelde rölentisinin düştüğü anlarda stop eder(aracı boşa aldığınız da)bunun çözümü kelebektedir diye düşünüyorum.
bugünlerde bu tür konular çok arttı yakıttan olabilir mi acaba? yazın yakıt firmaları katkıyı azaltıyorlar ondan mı oluyor?