Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bu Hundai I20 Değil Mi?

'Sohbet' forumunda ndipi tarafından 11 Kasım 2016 tarihinde açılan konu

1. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Bu hundai i20 değil mi? Bana mı öyle geldi?

2. ysuatsenyurt

ysuatsenyurt Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    6,088
    Ad Soyad:
    Yusuf Suat
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    PSA
    Hangisi?

3. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ben buraya aslında adres eklemiştim ama sanırım çıkmamış. Bu arkadaşın başına gelenler.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    evet. sabah haberi okurken fotoğrafta direksiyon görünüyordu. Hyundai amblemi belli oluyordu direksiyonda.

5. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İlk baktığımda bende anlayamadım sonra evden bakınca hundai 20 olduğunu fark ettim. Ama adamın söyledikleri gerçek ise harbiden bu firmaya hiç yakışmadı bence. Özellikle boyalı araca orijinal deriz filan mevzusu.

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    sıfır boyalı araçlar konusunda bir yasal boşluk var, tüketici haklı ama hakkını arayamıyor.
    umarım sanayi bakanlığı bir çözüm bulur.

<<bülent>> ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  7. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hatta bu haberi okuduğum zaman site içinde üye arkadaşlardan birinin aracı vardı beyaz bir araç ve onun da boyasında çatlama ve kabarcık filan vardı. Hemen aklıma o arkadaşımız geldi. Ama harbiden bence olmaması gereken bir durum kocaman bir firma bir aracına sahip çıkması gerek. Şimdi bu şekilde değil de araç malına sahip çıktı diye bir haber yapılması durumunda bedava reklam olacak idi. Ama bu durum can sıkıcı bir durum özellikle adama yapılan teklifler hiç hoş değil.

8. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Her markada oluyor bu iş.Bu olayların bir çoğu yetkili satıcıların sebep olduğu işler.Araçları bir yerden bir yere alırken sürterler veya bir hasar verirler ise boya yapıp geçiyorlar.Kendileri zarar etmemek için ana firmaya haber bile vermezler.Ben Hyundai Türkiye veya başka bir firmanın böyle bilerek araç satacağını düşünmek istemiyorum açıkçası ama burası Türkiye.Adamların hukuksal olarak tazminat korkusu olmaz ise yaparlar.Sonuçta bir Avrupa ülkesi veya Amerika da olsa yapabilir mi bakalım.Anında yapan yetkili satıcıya güle güle derler, firma ise büyük tazminat öder.Yeni araç alırken bile boya ölçer ile gitmek gerekiyor, her eve lazım bir tane.:D

<<bülent>>, Asel Kaan Efe ve Sabahattin bunu beğendi.
  9. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Eğer ki olay bu şekilde oldu ise bence Hundai Türkiye o bayinin bayiliğini bitirmesi vatandaşın da mağduriyetini gidermesi gerek idi. Ve vatandaşın aracını zaten ikici el olarak satsalar bile zarar etmezlerdi. Bence bu haber biraz güven sarsmadı desem şahsen yalan olur.

Asel Kaan Efe ve Blue-Tuscani bunu beğendi.
  10. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Haklısınız ama bu sistem ile hangi bayinin bayiliğini bitireceksiniz? Hyundai birkaç yıl önce birçok servis ve bayilik bitirdi ama sonuç aldıklarını zannetmiyorum.Bu işler tüketici hakları, kanun ve hukuk ile ilgili. Hyundai neden Amerika da 10 yıl 100 bin mil garanti verip her yönü ile eksiksiz hizmet vermeye çalışıyor? Marka orada olunuyor. Kanun olarak standartlar yüksek, adamlar en ufak eksiklikte aracı yerden yere vuruyor ve bütün Dünya duyuyor.Avustralya da bir Samsung Note 7 patlıyor ve bütün dünya bu haberi okuyup etkileniyor. Samsung satışları düşüşe geçiyor ve telefonun fiyatı düşüyor.Bizim memlekette her gün kaç elektronik eşya patlar veya yanar kim bilir?Ülkemizde çok güzel ve dürüst çalışan firmalar yok değil.Geçenlerde yarı fiyatına bulduğum için internet üzerinden, Sonorous marka bir tv sehpası aldım, kurulum yaparken bir baktım LCD nin konduğu bölümde kocaman bir yerde hasar var.Aldığım firma yerine direkt Sonorous firmasına mail attım.Adamlar anında cevap verdiler ve hasar gören parçayı ücretsiz gönderdiler.Hiç nereden aldın, yolda olmuştur, fatura göster, aldığın yere git demediler.Sonuçta markasını düşünen her firma böyle yardımcı olmalı ve bilmeli ki internet çağında olumsuz yorumlar bir anda firmayı çok olumsuz etkileyebilir.

Son düzenleme: 12 Kasım 2016
  11. Blue-Tuscani

Blue-Tuscani Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,089
    Ad Soyad:
    Özgür
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Sonuçta standartları ülkeler belirler.Kanunlarını koyar, cezasını belirler ama asıl denetim ve hukuk yolu ile koyduğu kanunun tam işlemesini sağlar.Yasal boşluk yaratmaz.O zaman hiçbir firma kullanıcı hatası gibi saçma sebepler öne süremez, sürse bile sadece biz değil onlarda ispatlama yoluna gider.Tam anlamı ile sonuç alınır demiyorum ama bu sistem birçok firmayı keyfi davranışlardan uzak tutar.İnsanlarımız bu durumlarda olayın üstüne gitmek istiyor fakat uzun süreler ve sonuç alamama nedeni ile kanuni yollardan uzak duruyorlar.Bu firmaların keyfi davranışlarını artırıyor.Başka ülkelerde, kanuni yollara başvurur senin canını okurum diyen insanlar bizde sadece bir daha bu firmaya gitmem demekle yetiniyor.:)

Son düzenleme: 12 Kasım 2016
    erenuzel41 bunu beğendi.
  12. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kanun konusunda hem fikiriz arkadaşlar zaten video içinde olan arkadaşımız da açıklamasında ben bunu zaten şu fiyata satarım zararım da olmaz şeklinde bir açıklaması söz konusu. Ama ülkemiz de yasa çıkaran sistem sadece ellerini havaya iki saniye kaldırarak yasa çıkarmakta ama uygulamaya geldiğinde ise hırt sadece yasa çıktığı ile kalıyor o kadar. Ama yine bu ülke de devlet kasasına para gelecek ise en ufak açıkta cezai işlemden geri kalınmıyor. Ülkemiz de bir örnek daha vermek isterim dünya üzerinde olan bankalar ülkemizde şube açmak için ellerinden geleni yapıyor. Neden? Çünkü istedikleri faiz istedikleri ücretleri en rahat bir şekilde alacaklarını biliyorlar. Durmadan kredi kartı banka kredileri falan filan bir dünya yasa çıkıyor ama bankalar asla ama bu çıkan yasaları uygulamıyor. Kredi çeken adam kredi ödediği hesaba yıllık olarak birde hesap işletim ücreti ödemek zorunda kalıyor. Oysa o hesap kredi için açılmış bir hesap ve olmaz ise kredi ödenmez. Zaten bankanın da en çok sevdiği müşteri faizleri ödeyen sonra ana parayı ödeyemeyen müşteri nasıl olsa alacağından fazlasını almış oluyor.

13. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu olay bütün markalarda oluyor, keşke bir yere hatta verdiyseler işlem yapmasınlar ve tüketiciye üç beş indirimli satsınlar.
    Ama malesef tüm (marka) bayiler bu işlemleri kimse fark etmeden yapıyorlar.

14. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu durumda ülkemizde yetersiz yasal düzenlemelerden kaynaklı. Eğer ki vatandaşa sıfır diye boyalı tamir görmüş aracı satan bayiler hakkında bir düzenleme yapılsa misal fazla bir şeye gerek yok. Aracın boyalı yada işlem görmesi sonucu satıldığında araç bedelinin iki katı tüketiciye para oralarak ödenir diye hadi bakalım satsınlar da göreyim...sıkar biraz.

15. Sabahattin

Sabahattin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,297
    Ad Soyad:
    Sabahattin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ayrıca yurtdışında insanlar ikinci el araba satarken bizim gibi, parlatıp ve akşam saati araba en güzel resim çekip, görülecek en iyi şekilde ilan vermiyor.
    Adamlar aracın neresinde çizik vuruk veya hatası var ise orasının resmini koyarlar ilanlara.
    Bu sahtekarlık sadece baylerde değil, bizlerde de var, ikinci el satanlarda.
    not: benim dördüncü arabam hiç araba satış ilanı vermedim, hep sıfır alırken eskisini takasa bıraktım :)

16. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Bu konu da şunu rahat bir şekilde paylaşa bilirim.8 yıl önce yurt dışından araç aldım. İlk beğendiğim araç HB kasa idi. ALmanya da arkadaş var aradım aracın ilanını verdim ve arkadaş araca bakmaya gitti. Aradan kısa bir zaman sonra arkadaş beni aradı. Aracın Alman sahibi aracı satmadı bize. Sebep? Sebep belli idi. Adamın aracının şanzumanın da arıza olmasından dolayı vermedi. Biz yaptırırız dedik ama mümkün değil. Arkadaş bu araç Türkiye ye gidecek bir engelli arkadaş alacak demiş ve adam satamam demiş. Bizim ülkemiz de olsa idi adamın gözünün yaşına bakmaz anında kakalar idiler. Gün kadar açık.

<<bülent>>, Sabahattin ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  17. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    şimdi normal şartlarda fabrikada araçlar birden fazla kez üretim bandında kusur oldukça vs boyanabiliyor ,fakat bu durum aracın dosyasına işleniyor ve araç sıfır olarak satılırken hem indirim yapılıyor hemde müşteriye bilgisi veriliyor

haberin detayı yok , direk boyle duz haber yapılması bana açıkcası hyundai yi koparma izlenimi yaratıyor

<<bülent>>, Sabahattin ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  18. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Pek düz bir haber olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Hiç kimse bir firmayı zedelemek için karşısına çıkacak yasal sorunları bilerek böyle bir işin içine girmez.Mümkün değil şimdi hundai firması bu habere konu olan arkadaş yalan yanlış bir yere haber yapılmasına neden olsa ocağına incir ağacını dikerler.

19. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

bende firmanın boyle bir duruma kayıtsız kalmayacağını düşünüyorum çok fazla orneğini yaşadım , hatta bayide fabrikada kapısı boyanmış aracın bilgi verilerek daha uyguna satıldığınada şahit oldum o yüzden şaşırıyorum açıkcası

hyundainin haberi yok bayinin iş guzarlığı olabilir hatta ve hatta araba için kusur indirimi alınıp vatandaşa normal fiyattan daha yüksek karlada satılmış olabilir :D

20. ndipi

ndipi Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,712
    Ad Soyad:
    Nihat
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ortak noktamız burası zaten. Şimdi firma ülkemizde ciddi bir yeri olan firma ve malının her zaman arkasında. Haberi ilk gördüğüm de çok şaşırdım hadi canım dedim. Bu işte bir gariplik var. Ama eğer bayii burada bir halt etti ise firma malına sahip çıkması gerek. Neticede para her zaman kazanılır ama itibar bir anda kaybedilir. Bazı Fransız firmaları misal üstlerinde olan yafta yüzünden hep şüpheli gözle baktı vatandaş hala da bakmaya devam ediyor.

Bu Sayfayı Paylaş