Renault'un resmi internet sitesinde bişey farkettim. Fırsat araçları diye. Ticari ve Binek fırsat araçları diye ayırmışlar. Her bayide değil, bazı bayilerde sınırlı sayıda Fırsat Araçları bulunuyor. Fiyat olarak normalden baya uygun hemde. Bu nedir? Nasıl oluyor anlamadım
Bayiler yılın belirli zamanlarda satış kotalarını doldurmak için kendi veya çalışanlarının üzerine araç satışı yapıyorlar. Tabi kendilerine veya çalışanlarına araç aldıkları için normalden daha ucuza almış oluyorlar. Sonra bu araçları piyasa fiyatının altında satabiliyorlar. Muhtemelen bu tip araçlardır. Tabi bu araçlar için kredi çekerken 2.el araç kredisi kullanılıyor.
Benim bildiğim plakalı sıfır araç. Ama siz yine de bayiden teyit alın Bu tip araçları rent a car'cılardan veya filo olarak satın almış galericilerden de bulabilirsiniz. Yetkili satıcılara göre 2-3bin tl ucuza verebiliyorlar plakalı sıfır araçları
Kredi kullanılacaksa 2.el kredi oranları sıfırlara göre biraz daha yüksek oluyor. Onun haricinde satıcının elinde olan donanım ve renkten seçmek zorundasınız. Kendi renk ve donanımınızı belirleyemezsiniz. Onun haricinde bir sıkıntısı olmaz.