Değerli arkadaşlar, bilinen bir satış ilan sitesine bakayım dedim durumlar nedir diye, günde birkaç defa girip bakarım aslında, araç almayacak bile olsam zaman gecirirken iyi oluyor, neyse, ilanlar arasında iki kategoriyi görünce iyice artık delirme noktasına geldim: Biri bayide 685.000₺ satılan bir model Digeri 372.000₺ Ben artık anlam veremiyorum, cidden aklım da almıyor, tamam serbest piyasa, istersem elimdeki aracımı 10m €'ya satışa da cikarabilirim, işin garibi bu durumu normalleştirip satinalan bir kitle var, yani olması gerek, bunlar ilana koyuluyorsa... Piyasa yükseltme çabası diyeceğim ama o da olmuyor, gidip sıfırını almak varken... Bayide de araba yok, elime düştün mü demek istiyorlar, bayide araba da var.. Dünyada kullanılmışı, kullanılmamışından pahalıya araç satılan tek ülke olduğumuza eminim...
boş geyik bence bunlar. 685k olan aracı 1.4milyona ilana koyan adamı arayın 800k teklif edin verir arabayı.
İnsanlar elindeki para erimesin diye sürekli araba ev menkul alma derdinde, Ayrıca bir şeye ihtiyaci varsa hemen almak istiyor çünki bir şeyi almayinca ertesi hafta zamlı alacagini düşünüyor. Bu durumlarda talep patlamasına sebeb oluyor.
arkadaşlar balon patladığında bütün fiyatlar tepetaklak %20-30-40 düşmeyecek. sadece artış bitecek, o an neyse orada kalacak. sözümona varsa alma şansı olanlar alsın. şanslılarsa aldıkları araba yükselmeye devam eder şanssızlarsa: aldıkları fiyatta kalır