Merhabalar, foruma yeni üye oldum. Öncelikle herkese merhabalar. Aracım İ30 2013 - CRDI 1.6 Dizel 170.000 km de Aracın bir çok bakımını yeni yaptırdım, denge müşürü ıvırı zıvırı her şeyi yeni değişti. Ancak araba 60-70 km hızla giderken veya bazen 20-30 km hızla giderken bir anda istop ediyor. Stop ettiğinde herhangi bir direksiyon kilitleme veya fren şişirme yapmıyor. Aracı sağa çekip P ye alıp yeniden başlattığımda sorunsuz devam ediyor. Bu sorun bir süre yapmıyor sonra ise sık şekilde peş peşe yapıyor. Sebebini çözemedik, ustaya götürdüm makinaya bağlıyor ama hiçbir hata kodu yok.
Hocam inanın kafayı yiyeceğim artık arabayı ateşe vermeyi düşünüyorum. Hiçbir arıza kodu vermemesi tuhaf
krank devir sensöründen dolayı yapabilir,kontrol etmek lazım.Yoldayken elektrikli direksiyon bir anda devre dışı kalmaz ama fren mekanik olduğu için 4. 5. basışta tutmayabilir kesinlikle çok riskli bir durum.
Krank okuyucularındaki hata kodu anlık oluşuyor ve siliniyor. Olay zaten motorun kendini kapatmasından dolayı gerçekleşiyor arıza kaydı geçecek eee sorun ortadan kalktı zaten araç stop etti.
krank sensörü birinci şüpheli. sizin arızanız yaptırdığınız tamirattan sonra ortaya çıkmışsa usta krank sensörü kablosuna zarar vermiş olabilir. bir de akü kutup başlarını kontrol edin. gevşek bağlantı olabilir. krank sensörü temizlenebilir ya da yenisi alınabilir. kablosunun da hasarsız olduğundan emin olmak gerekir.
Krank sensörünü değiştir bir daha yapmaz. Bol olan bir sorun bende motoru stop edince çalıştırmıyordu. 7 8sene filan önce bende değiştirdim. Hata kodu oluşur ama motor çalışınca arıza kodu silinir. Ondan gözükmez. Sizin sensörün hatası artmış ondan yolda giderken stop ediyor.