Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Bu Aracın Sorunu Nedir?

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda aslanhasanhoca tarafından 20 Eylül 2015 tarihinde açılan konu

1. aslanhasanhoca

aslanhasanhoca Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hasan ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Blue/ 2013 Model / Benzin + LPG araca sahibim.
    Beş ay önce LPG taktırdım. ( Landirenzo Marka) Memnunum. Yalnız Motor arıza Işığı yanmaya başladı. Böylece benim yetkili servis maceram da başlamış oldu. Bu macerayı sırası ile anlatmak isterim.

* Önce sıradan bir ustaya gittim. Olur dedi. Ne yaparsan yap geçmez dedi. LPG den dedi. Fakir karışım falan filan. Bilgisayara takmama birle gerek yok dedi. Kızdım içimden ustaya. Ne demek çözümü yok. Mekanik bir arıza sonuçta.

* Gittim yetkili servise ( Kocaeli deki iki servisten birisi) . O da LPG dedi. Hatayı sildim. Bir daha yaparsa LPG ciye git dedi.

* Bir gün sonra yine yaptı. Gittim LPG taktırdığım yere. Taktı adam makineyi. Bak abi dedi. Burada Egzoz vanası diyor. Benlik bir şey yok dedi. Senin işin servisle. İyi dedim. Sağolasın.

* Tekrar gittim servise. Baktı usta. Buradaki kabloda ( bir kablo gösterdi ) hata olabilir dedi. Sen pazartesi gel bir bakalım.

* Gittim pazartesi. Baktılar. Yağ kontrol valfi değişecek dediler. 500 lr. Okey dedim. Sipariş verdiler.

* İki gün sonra tekrar servis. Taktılar valfi. Oldu dediler. Ödeme yaptım. Bindim araca. Çıkacam. Tekrar yandı lamba. Parçayı geri aldılar. Usta bizim bilgisayar bozuk sen haftaya gel dedi. Olur dedim.

*Ben bu arada boş durmadım diğer ikinci servise gittim. Usta baktı on dakika. Egzoz sistemini incelememiz lazım dedi. Aracı musait olunca bırak dedi. Ben de tabi dedim. Aracı daha sonra bırakmak üzere çıktım.

* Bir hafta sonra tekrar birinci servis. Baktılar tekrar. Abi bu kablo değişecek. Olur dedim. 50 lr. değiştiler. Kapıdan çıktım . Tekrar yandı. Kabloyu aldılar. Geri ödeme yaptılar. Acaba Beyine mi baksak diye söyleniyorlardı. Ben çözüm ararlar derken abi bayramdan sonra gel dediler. ( Arabayı alıp adam gibi tamir etmek yerine. Süründür Müsteriyi ) Olur dedim. Kızamıyorum. Muhtacım onlara çünkü.

* Sanayide bir ustaya göstereyim dedim. Dükkana girdim . Usta baktı araca Markası ne dedi. Dükkanın üzerinde kocaman Hyundai yazıyor. Adam aracın marka ve modelini bilmiyor. Çıkardı yağlar içinde bir laptop , programı güncelleme hatası veriyor. Bakamadı tabi. Döndü bu LPG den dedi. Nerden anladın dedim? Hep öyle olur dedi. 20 lr da ücret aldı. Vay arkadaş.

* Bu arada hala LPG den kıllanıyom. İki gündür de aracı benzinde kullanıyorum. Gittim başka bir LPG ciye. Abi dedi. LPG ile hiçbir alakası yok.

* Garanti olsun dedim başka bir tanesine daha gittim. Oda baktı. Bunca yıllık LPG montajı yapıyom. Bu hata kodu LPG den değil dedi. Oksijen sensörü olabilir dedi. Katalitik konvertör olabilir dedi. Sana garanti veriyorum dedi. İşin servisle.

Bu süreç yaklaşık üç hafta sürdü. Şimdi bayram sonrasını bekliyom. Aklımda ikinci servis var. Egzoz sistemini inceliyelim diyen. Ne yapacam bilmiyom. Tavsiyelere açığım.

Yalnız Hyundai servislerinin deneyimli elemanlara ihtiyacı var. Daha iyi bir hizmet anlayışı geliştirmeleri gerekiyor. Üç haftadır perişanım. Arabadan bir soğudum sormayın.

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,945
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  3. Rockco

Rockco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    78
    Ad Soyad:
    Mehmet Yaşar
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Ozaman bende bi öneri soyleyim bende o ariza isigi nezaman yansa bujilerle ilgili bi sorun cikiyor ya buji degistiriyorum yada atesleme bobini sanayide isigi sondurmek icinde akunun eksi kutup basini sokup 15 saniye sonra geri takiyorum yanmiyor dedikleri dogrudur lpg den kaynakli o isigi yakiyor ve bende nezaman yansa yukaridaki arizadan dolayi yaniyor cekiste filan bir sorun hissediyormusun yokus cikarken

Ayfon 6 cihazımdan tapatalk ile gönderildi :)

4. aslanhasanhoca

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hasan ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Aracın çekişi gayet iyi. Yürüründe bir sorun yok. Ama bujileri bir kenara yazdım. Teşekkür ediyorum.

5. aslanhasanhoca

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hasan ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hata kodunu tam olarak hatırlamıyorum. Yalnız şu yazıyordu. Egzoz Vanası Basınç değerleri gibi bir şey

Kaptan_17 bunu beğendi.
  6. karamazof

karamazof Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    272
    Ad Soyad:
    fikret
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Hata kodunu sildirdin hic birsey yapmadan aranayi benzinle kullanin o zaman belli olur lpg mu degilmi

7. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Hata kodunu fotosunu da çekip bi ara koyun foruma.
    Işığı söndürüp benzinde kullanın bir süre. Işık yanmazsa sorun lpg ile alakalı.
    Hangi kiti taktırdıysanız o markada gerçekten iyi olan bi usta bulmalısınız. Ayar çok önemli. Ben de sıfır aracıma taktırdım lpg. Hiç ışık yakmadı. Ama ışığı hiç sönmeyenler de vardı. Alışmışlardı artık.

<<bülent>> bunu beğendi.
  8. DoganCanDemir

DoganCanDemir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    280
    Ad Soyad:
    Doğan Can Demir
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Servisten servise çok fark var başka servise de göstermekte fayda var gerçek bir ustaya göstermek daha önemli tabi adam bilmiyor bide hayvan gibi davranıyor can sıkıcı bir durum bende bujiyle alakalı birşey duymuştum lpg keşke taktırmasaydiniz yada dizel alsaydiniz

HTC One cihazımdan gönderildi

9. yalnizcaisiklar

yalnizcaisiklar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    uğur çınar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Genelde ariza isigi lpg kaynaklo oda montajla alakali lpg sistemi obd baglantili mi ? Genel yanma sebebi isiginn zengin fakir karisim hatasidir lpg ayari duzgun olmuyunca yapar tavsiyem yakin tanidkginizda elm cihazi varsa ariza yi silin bi kaz gun benzinde kullanin hata yanmassa lpg ciye gidin araci yol uzerinde ayar yaptirin benzin de degerleri kaydedip lpg nin ayarini oyle yaptirin sorun kalmaz bence landirenZo yeride lovato veya brc markasi tercih etseydiniz

ucarak yazildi

10. Bluee

Bluee Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Yavuz celik
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benimde 1 senedir yanıyor sonduremeyince alistim

11. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    hatayı sildirip benzinde kullan ışık yanmazsa LPG nin yaptığı bir arza olabilir

12. aslanhasanhoca

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Hasan ASLAN
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Sorun çözüldü arkadaşlar. Çözülmez diye bir şey yok. Netice de mekanik bir durum. Yeter ki götürdüğünüz usta sorunu çözmek istesin. Gebze Görtan Oto ya götürdüm. Hyundai yetkili servisi. Araç onlarda iki gün kaldı. Subaplara giden bir kablo da gevşeme ve ardından kopukluk olmuş . Sorunu çözdüler. Yalnız zor bulduklarını da belittiler. Nasıl bir kablo ki bu dedim ?. Koca bir kablo demeti içinde bir kablo deyince hikayeye fazla girmedim. Neticede sorunu çözdüler. Ellerine sağlık. Üç haftadır ışık filan yanmadı.

yalnizcaisiklar bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş