Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Brc Lpg Kafayı Yedirtecek Sorunu

'LPG Sistemleri' forumunda necmi33 tarafından 26 Ağustos 2024 tarihinde açılan konu

1. necmi33

necmi33 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    necmi ak
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    2006 model 1.6 Accent Era 242.000 km'de eski tip brc takılı(usta öyle dedi).

Birinci sorunum Araba sürekli lpg'den benzine geçmekte kararsız kalıyor, bekleme modu sarı ışık öylece yanık kalıyor ya da ayarlananan süreden çok geç geçiyor.

İkinci sorun LPG'den çok kısa süre sonra benzine geçiyor. Sadece benzinde kullansam hiç sorun yok.

İki defa p1 map sensörü değiştim. Sonra gaz kesici filtreyi değiştim. Birinci sorun bitti ama hangisinin faydası oldugunu bilmiyorum.

Lakin ikinci sorunum hala bitmedi. Usta şamadıra tarafında gaz kesiciden birşeyler çıkardı şamandıra iptal böyle dene dedi. Bu sefer düzeldi gibi öyle zırt pırt benzine geçmiyor. Son 50 km'de yani son 3-4 litre lpg kalınca yapıyor artık. Mesela 15 litre gaz alıyorum. 1 litre ile şehiriçi standart 15 km gidiyorum.170 km kadar hiçbir sıkıntı yok sonra 170 ile 225 km arasında her 10-15 km'de bir benzine geçiyor. Arabada yakıt zamanlama rölesi var onu söktüm ve o esnada petrol ofisinden gaz aldım. O an arıza başladı taaa bugüne kadar 4 ay geçti.

2. ozgutozkan

ozgutozkan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,790
    Ad Soyad:
    Özgür ÖZKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Benzin pompası yanmıştı benimde 3 4 sene olmuştur galiba röle takalım dediler ki taktırmadım şimdi full depo benzinle dolaşıyorum. Ne kadar parça o kadar arıza ihtimali.
    Yazın başında çeyrek depo civarında benzin ile uzun yolda yanmıştı.

Arabayı ilk aldığım zamanlar 2014 de bir şey yoktu ama 2015 gibi araç benzine atmaya başladı. 2016 gibi meğerse bu LPG nin birde bakımı varmış onu öğrendim. BRC servisi buldum İzmir'de gittim. Filtreleri tıkanmış LPG basıncı yetmeyince benzine atıyormuş. Ama sarsıntı filan yapıyordu anlıyordum lpgnin benzine attığını. Filtreleri değişti sorun bitti. İki filtresi var değişen.

Bende de era var büyük ihtimalle aynı BRC LPG kiti takılı. Sanki sizinkide bir şekilde yeterli LPG basıncı sağlamıyor ve benzine geçiriyor. LPG azken yaptığına göre öyle düşünüyorum.

3. necmi33

necmi33 Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    necmi ak
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Cevap için teşekkür ederim. Şamandıra atikerdi belki uyumsuzluk oluyor zamanla diye komple orjinali ile değiştirdim. Her iki filtreyi değiştim. Şimdilik sıkıntı yok bakalım.

Bu Sayfayı Paylaş