merhaba arkadaşlar. bugün lpg hortumlarından 2 tanesinin gaz kaçırdığını fark ettim. biliyorsunuz brc kelepçeleri ayarlı değil. tek kademe. bende normal kelepçe taktım. şimdi taş gibi oldu. bi kontrol edin bence.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif gaz kaçağı tespiti için bağlantı yerinin çevresine bakın eğer yağlanma varsa kaçırıyor demektir.(ya da ben öyle biliyorum) Düzenleyen : veydel
benim brc nin de kelepçe noktaklarında yağlanma var. ama bunun gaz kaçağından olduğunu düşünmüyorum, katkılı lpg nin yağlı olmasından dolayı olabilir. (bir aralar opet kullanmıştım). doğru bilgi verecek birisi varsa iyi olur..
valla bu sabah yaptığım ölçüme göre kaçak vardı diyebilirim. 5 kişi 60 km ş.dışı 10 km ş.içi 5 litre yani 10 lira yaktı. önceden olsa 10tlye 52-53 anca yapıyordum... bu arada katkılı kullanmıyorum.. Düzenleyen : veydel
ozenclerve serdar çavuşoğlu' yabildirdim, siteye girerse doğru bilgiyi verecek Düzenleyen : batuhan3000
Basit bir mantıkla cevaba ulaşabilirdiniz. Gaz dolaşımı kapalı sistem biliyorsunuz, kelepçelerde yağlanma var ise o zaman dışarı kaçırma muhtemeldir.Ayrıca doğru bilgiye ulaşmak konusunda tabiki Serdar Bey otarite ve pekçok konuda servis seviyesinin üzerinde teknik bilgiye sahip ancak bu basit konuyla ilgili size yardımcı olabilecek onlarca arkadaşımızın olduğunu düşünüyorum.Neticede konuda size yardımcı olmak için cevap yazan arkadaşlar var. Düzenleyen : 35mustafa35
lpg servisi kaçak kontrolünü köpükle yapıyor. bi sünger bulup köpürtün ve bağlantı yerlerine sürün eğer kabarcık çıkıyorsa kaçak vardır. tabi en iyisi servise göstermek. benim montajı yaparkende kaçak kontrolünü bu şekilde yaptılar.