2000 Milenyum HD Accent Aracımın (P) Brake Lambası 1 hafta önce yanmaya başladı. Balata yapışmıştır felan dedi bazı arkadaşlar, birkaç sert fren yapınca ışık sönüyordu. son 2-3 gündür sert frende etkilemiyor sürekli yanıyor. El Freninde, ve frende herhangi bir zayıflık yada işlevini görmeme durumu yok. Başka bir arkadaşım, El freninin altında düğme oluyor, el freni inince o lambayı söndürüyor onda arıza olabilir demişti. Açıkçası sanayiye götürmeye 4*5 gün içerisinde zamanım yok. Tehlikeli bir durum mudur ? Konuyla ilgili fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Saygılar..
muhtemelen fren hidroliği benimde aynı oldu. fulledim söndü. balatalar baya olduysa takılalı bi kontrol ettirmenizde fayda var tabiki.
Fren hidroligi durduk yere azalmaz. Balata bitmiski diske yakinlastirmak icin dahada itiyor buda depoda az hidrolil gormenizi sagliyor . Yani hidrolik borularda. Depoyu doldurdunuz balata degisince fazlalik hidrolik ne olacak depodan akacak. Bu hidrolik kadar pis bisey yoktur. Boyaya degince soker atar HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Sonuç olarak problemin ne olduğu anlaşıldı. Özetle; Arac göstergesindeki BRAKE (P) Lambası yanıyorsa yapılması gereken işlem ; Her ihtimale karşı Balatalar ve Fren Hidroliği kontrol edilecek. Geçen yıl balataları 25 TL ye değiştirmiştim yani çok fazla masrafı olmayan bir malzeme. Bilgilendirme için herkese teşekkürler.
ben gecenin bi vakti ustayı aramıştım el freni inik olduğu halde yandığı için. ya hidroilk yağın azalmıştır yada balatalar bitmiştir. balatalarda anlayacak bir düzenek varsa şayet bence yanar. benim araç 93 excel. usta onda bile hidrolik yağ müşürü olduğuna şaşırdı.
Balata bitince hidrolik deposundan asagi iniyor eger uygun doldurulmussa ,asiri doldurulmamissa yanar HTC Wildfire S A510e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Brake Lambası işareti ile ilgili başlığı açtıktan sonra, Ersin Bey' in söylediğini dikkate alarak ustaya götürdüm ve Aynen aktardım. Usta hemen balataları değiştirmemiz gerektiğini söyledi, Hidroliğe baktı, Eksik gibi ama balataları takalım yükselir, yükselmezse ekleriz dedi. Balatalar takılınca fren hidroliğide normal seviyeye geldi. Brake Lambası da söndü. Herhangi bir sorun yok. 1 haftadır biniyorum. Özetle, Eğer el freninde bir sorun yoksa aracınızın BRAKE Lambası yanıyorsa % 90 balatalarınızda problem var demektir. Milenyum kasa da yok diyenler için yazıyorum Aracım 2000 Model Hyundai Accent Gls 1.5V HD (Milenyum Kasa)
selamlar benım aracımda da bu sabah yanmaya basladı bu ısık bu sorunu gıdermenın malıyetı ne oldu acaba..
Bu ikaz yedek hidrolik kabındaki yağ seviyesi azalınca yanar,buda eğer kaçak yoksa balata bittiği zaman pistonlar daha çok basacağı için azalır, balatayı değiştirince söner yada balatalar daha bitmemiş ise kaba bir miktar yağ eklediğiniz zaman sönecektir,(el freni çekili olduğu zaman da yanar)