Arkadaşlar aracımda boya isteyen yerler var. 1-Tavan ve sol arka çamurluk daha önce boyanmış fakat boya tutmamış minik minik kabarıklar oluşmuş ve yavaştan alttan beyazlıklar görünmeye başlamış. 2-Bağajı kaldırınca lastiğin altında kalan su kanalı şeklindeki oyukluklarda iyice boya kabarmaları ve paslanmalar başlamış.(Boyamak için arka camın sökülmesi gerek dedi usta) 3-Sol arka kapıda sürtme izi var el kadar yer 1 cm içeri girmiş. 4-Bagaj kapağında Plakanın takılı olduğuyüzey debir elden geçmek istiyor plaka paslanmış pas kaportayıda etkilemiş. 5-Ön ve arka tamponları da boyatmayı düşünüyorum çizik ve boyada çatlamalar olmuş hoş durmuyor. Geçen gün kaportacıya gittim masraf sordum adam bana "abi bu rengi tutturmak çok zor %100 tutmaz kesinlikle" dedi.Aracım füme.Ya bunu komple boyat yada harcayacağın parayı üstüne koy yeni bir araba al diyor. Moralim bozuldu. Servis 1250 usta ise 750 TL istedi yukardaki boyanacak yerler için.Komple olursa servis 2000 usta 1500 diyor.Komple boyatmam mümkün değil zaten maddi olarak zorlar beni. Anlayacağınız üzre biraz titiz biriyim.İçime sinmiyor bu şekil binmek.Belki başka birisi olsa biner böyle ne masraf edeceğim der ama ben rahatsız oluyorum böyle binerken.4 4 lük olsun istiyorum. Sizce ne yapmalıyım.Boyatmak mı mantıklı böyle binmekmi?
Bence boyatmayın sonra satar aradaki farkla kaportası daha temiz ve üst model alabilirsiniz. Yaptığınız her masraf alıcının yanına kar kalıyor. Tertemiz araba satınca kimse teşekkür etmiyor maalesef tam tersi orasını niye boyattın burasını niye elledin gibi fiyat kırmak için gereksiz muhabbetlere giriyorlar.
Evet boyatınca kimse teşekkür etmiyor.Benim boyatma niyetim araçta paslanma ilerlemesin diye idi yazık olmasın arabaya dedim(estetik açıdan dadüşünüyorum tabi) Ama burası Türkiye.Arabayı boyatsam üste bide fiyat kırarlar satarken https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Ama yinede içime sinmiyor böyle binmek vesselam... Satayım temizini alayım diyorum ama tertemiz 4-4 lük araba bulmak imkansız.Kaporta düzgün olsa bu seferde başka bir yerinde problem olacak.Bu aracın motoru,içi,bagajı temiz. öğretmen arabası. O nedenle satmak da istemiyorum.Böyle binecez anlaşılan. Düzenleyen : under
Alırken uzunca bir süre binmek için aldım, 5 sene binmek kısmet olurmu bilmiyorum.Araç ihtiyaçlarımı fazlasıyla karşılıyor.Klimalı vs.. Boya %100 tutmaz diyorlar bide kafamı kurcalayan o aslında.Hem masraf edip boyatıp hemde boya sırıtırsa paramızla rezil olmak davar işin ucunda...