Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Boya korumanın önemi

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda ahmetayra tarafından 15 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selamlar herkese.Erabamı bugün ilk kez yıkadım ve deneyimlerimi paylaşmak istedim:) aracımızı almadan önce babamı arayıp boya koruma isteyip istemediğimizi sormuşlar babamda yapın demiş(iyiki demiş) bunun semeresinide bugün gördüm.Araç 2 gün boyunca çeşme sahile yakın kesimde kaldı.Çeşmeyi bilenler bilir gece çok büyük rüzgar olur.İşte o rüzgarlar denizin tuzuyla sahil kumunu kaldırıp oraya buraya yapıştırır.Eramdada çok sayıda tuzlu kum taneciği vardı.Bugün araca suyu vurduğumda şaşırdım çünkü akıp gidiyor,giderkende kirlerin büyük çoğunluğunu alıyordu(Kuş pisliği,çamurlu su lekesi vs.) birde süngerle köpürtüp yıkadıktan sonra duruladığımda karşımda şıkır şıkır bir araç buldum ilk günkü gibi.Ve kurularkende hiç zorluk yaşamadım.Yaptırmayanlara boya koruma yaptırmasını şiddetle tavsiye ediyorum.Teşekkür ederim okuduğunuz için :)

2. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kaça yaptırdınız

3. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    boya koruma,motor koruma artı iç döşeme koruması 200 tl

4. Misafir

Misafir Guest

Paylaşım için teşekkürler, bende ilk aldığımda yaptırmıştım...

5. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araç 3 aylık oldu ve motor haliyle kirlendi. şimdi şu koruma olayını yapsak önce motoru temizlemeleri gerekecek. zarar vermeden temizleyebilirlermi, malum lpg aparatları dolu motor

6. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ben de boya koruma yaptırdım. (Yada yaptırdığımı zannediyorum:((. )
    Bir hafta sonra arabayı park ettiğim yere yakın binaya astar(badana gibi bişey) atmışlar. Benim araca gelmiş. Damla damla beyaz kireç olmuş ön ve sağ taraf. Boya koruma yaptırdığım yere götürdüm. Yıkamaya bıraktım. Teslim alırken aynen duruyordu kireç. Adama dedim ki bu kireç yıkamayla çıkmayacaksa boya koruma ne işe yarar? Abi boya koruma güneş yanığı içindir felan filan dedi. Sizce ben kazıklandım mı:((

7. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sorun olacağını sanmam benimkide lpgli bu arada.Bu işi çok iyi yapan yerler var bu hyundai servisi veya sonax ve benzeri yerler olabilir.

8. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    valla kardeş, motorun olduğu bölüm bi şekilde kirlenir ve yıllardır motor koruma olmadan kullanılır araçmarın çoğu ve hiç birşey olmaz. Bana sorarsan hiç o işe girme. Hazır motor sistemine de zarar verebilirler. Hiç gerek yok. Ben boya koruma attırdıl hazır boyayı da mahvettiler..

9. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    size denk gelmiş olabilir ama düzgün yapılan boya korumayı ben şiddetle tavsiye ediyorum.Tabiki motor koruma dediğimde motora sürülen bir madde sayesinde toz ve kir tutmaması bakın size yarın fotoğrafını çekip koyacağım motorun 1000 km yi geçti gram toz yok tek su vurmamama rağmen:=)

10. Misafir

Misafir Guest

Pek sayılmaz, kireç, kuş pisliği gibi maddelerin karşısında hiç bir koruma önleminin faydası olmuyor gibi...korumanın amacı adından da anlaşılacağı gibi boyayı dış etkenlerden koruyup solmasını geçiktirmek...

11. ahmetayra

ahmetayra Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet arkadaşlar motor koruma yaptırdığım aracımın motor resimlerini çektim.Bulunduğum ve aracı kullandığım yerler çok tozlu olmasına rağmen farkı sizde görün istedim. :)

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Bu Sayfayı Paylaş