Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

boya koruma ne zamanlar yaptırılmalı?

'Boya & Kaporta & Trim Sorun Ve Çözümleri' forumunda hyundai_engine tarafından 2 Eylül 2008 tarihinde açılan konu

1. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabam mecburen çoğu zaman güneş altında kalıyor...bu durumda güneş de boyaya çok zarar veriyor sonuçta...acaba şimdiden, güneşe karşı boya koruma mı yaptıurmak lazım? boya koruma bir kere yapılıp, 6 ay-1 yıl sonra boya korumanın etkisi bitmeye başlayınca, arabanın dışı eskisi gibi mi oluyor yoksa her sene yaptırmak mı gerekiyor? arabam 2008 model ve daha 3 aylık... 1-2 sene sonra mı yaptırmak lazım yoksa hiç bulaşmamak mı gerekir?

Düzenleyen : hyundai_engine

2. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Boya korumanın mutlaka faydası oluyor araçlara. Araç yeniyken yaptırmakta fayda var. Sonradan duruma göre 1,5-2 senede bir yaptırmak gerekli.

3. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yaklaşık 9 ay sonra bi boya koruma attır ilk günkü gibi olur aracın.
    Boya koruma normalde 6 ayda bi yapılır ama 6 ayda yaptrmana gerek yok bence ben yaptıralı 5 ay oldu hala geçmedi bence yılda 1 kez yaptrılmalı.Arabayı yeni gibi gösteriyor resmen.
    Mutlaka belli bi zaman sonra geçecek ve boyayı tekrar solgun gösterecektir

4. hayta38

hayta38 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    İsmail HAYTA
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    ben aracımı aldığımda yaptıracaktım sıfır araçlarda var dediler acaba doğrumu?

5. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    ben yaptırdım en ufak bir fark goremedim...

6. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaslar farklı bi şey soracagım da..
    bizim fakiri park yerinde öküzün biri sağ arka kapıdan giydirerek yırtmış..
    bir karışlık bir ezik, boya kırılması vs oldu.. aynı şekilde kapının kapandığı kemik yerde de yarım santimlik ezilme ve boya dökülmesi oldu..
    kasko var allahtan..
    bu durumda bu şekilde araba kalsa 1 sene acep boya vs yırtılmasından dolayı arabanın o kırılma yerinden itibaren yayılır mı boya dökülmesi .. veyahut da cürüme olur mu..
    gerci 1 sene beklemeden direk servise sokayim diyorum ancak bu işlerde tecrübem olmadığından ne yapacagımı edeceğimi bilmiyorum..
    acep kapı mı komple değişir, o kemik yer nasıl düzeltilir..
    bu şekilde kasko bitene kadar dursa cürüme vb dökülme gibi problemler olur mu..
    bu arada benim arabanın bu halinin fotosunu cekerim aklıma gelince de.. şimdi o kemik yerin yerini tahmin edebilmeniz için başka bir resimle gostermeye calısacagım..
    vurulan yer sağ arka kapı..

ayrıca arkadaslar servise gittiğimde ne yapmam gerekir.. yani kasko olayında olsun, kapı değişecekse ya da tamir ederiz derlerse ki tutumlarına karşı ne yapmamı salık verirsiniz..

Düzenleyen : semerkaw

7. Misafir

Misafir Guest

abı servıs macunla duzeltmeyle ugrasmaz dırek değiştirir kapıyı..değiştirmesi daha iyi senın ıcın..

8. Misafir

Misafir Guest

orayı da değiştirebilceklerini sanmıorm..macunla doldurup duzeltır..boya atar..kapı falan camurluk olsa değiştirirr ugrasmaz macunla..

9. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anladım.. doğru yani o kemik yerin değişmesi olmaz mantıklı değil.. hadi orayı dediğin gibi macun edip boyarlar.. bu arada bu macun işi saglam oluyor mu.. yani ne bileyim sırıtır mı acep boyası şusu busu..
    bir de malum kasko olayında bu kapı değiştirme işinde olayı servis mi organize ediyor.. bizim bi şey yapmamız gerekiyor mu arkadaslar..
    prosedur falan nasıl bu işlerde..

10. Misafir

Misafir Guest

sen hiçbişe yapmıosun sadece kasko evraklarını bırakıosun gerisini servis halledio abi..bırakıosun sonra gıdıp alıosun..
    renk tonunun tutmama olasılıgı var tabı ama tutmazsa bıdaha boyatırsın yanı suc onların..bende kaputu yaptırmayı dusunuyorum sandalye dustu ustune ezıldı bayahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley7.gifgordukce sınırlerım bozuluo..ama değeri düşer arabanın diye cesaret edemiyorum.

11. şerafettin

şerafettin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abımınde arabasının tavanına bısey dusmus mısket buyuklugunde ezık ve bıraz cızık var o boyattıracaktı ben karsı cıktım rutus yapıldı oylece kaldı yazık bunun ıcın orjınallıgını nıye bozalım demı
    Düzenleyen : şerafettin

12. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Çok doğru yapmışsınız. Bir ezik için tavan boyatsaydınız, arabanın ikinci el değeri çok düşerdi.

13. semerkaw

semerkaw Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kapı değişirse, malum fabrikadan aynı renkte kapı gelir sanıırm.. peki arabanın diğer bölümüyle uyuşmama durumu olur mu acep yeni kapıdaki rengin..
    malum diğer taraflar güneşden dolayı yeni renge gore soluk kaçabilir.. aynı tonu bulması ne kadar zaman alır ki acaba..
    bu arada kasko için bir şey demediniz daha arkadaslar.. yani gidip arabayı servise bırakıyoruz da, acep kapı mı değişir yoksa baska bi şey mi olur artık onun kararını masrafa gore kasko mu veriyor yoksa araba sahibimi..
    bir de satılacak falan olursa bu araba millette yandan darbe almış diyecek.. o kafamı bozuyor acıkcası, itin biri parkta yırttı desen de inanmaz herifler..
    :)

14. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    senede 2 kere cila çekmen yeterlidir.bi yaza girerken bide kışa girerken 2 saat uğraşman arabanın boyasını korumaya yetecektir.boya koruma yaptırmak bence gereksiz çünkü cilada aynı işi görüyor.boya koruma yaparlarken uyguladıkları maddede ciladan farksız bir madde..

15. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    parçalar ham gelir, servis macunlayıp boyar, ve %100 aynı renk boya bile olsa eski boya ile yenisi arasında ton frkı olacaktır eskisi nede olsa yıpranmış boya, güneşten solmuş vs...

turtle wax teflon cilasının arabayı 1 yıl koruduğunu iddia ediyor artık gerisi size kalmış
    Düzenleyen : mdx78

16. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    kapı renkli olarak gelmez boyasız gelir serviste aracın rengine gore boyanır..ayrıca yeni boyanan yer mutlaka farklılık gosteriri ama bazı servisler bu ton farkını arabanın tamamına cila yaparak hallediyorlar..

17. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hyundaide var ewet ama diğer markalarda varmı bilmiyorum

18. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kusura bakma ama ya seni kandırmışlar yaptık diye yada sen farkı göremiyorsun.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif
    Boya koruma yaptrdığında araç yaldır yaldır parlar bunudamı farketmedin.

19. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sorununuzu lütfen forumda ilgili konulardan birine yazınız konuyu başka boyutlara sürüklemeyiniz

20. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    araba sıfırdı zaten boyası yeterince parlıyordu yeniydi zaten..

Bu Sayfayı Paylaş